Zonnepanelen zonder investeren: de toekomst van groen Nederland

De gasprijzen rijzen de pan uit en stoken wordt steeds duurder: ook Nederland moet er helaas aan geloven. Tegenwoordig denkt iedereen twee keer na voor zij de verwarming aanzetten en we douchen massaal korter met het milieu in ons achterhoofd. Echter is er door deze veranderingen wel een nieuwe trend ontstaan: zonnepanelen zonder investeren. Je betaalt zonnepanelen in termijnen en hebt direct met de aanleg van de panelen eigenschap over de energiebron op het dak.

Bijna 50 jaar genieten van zonne-energie

Zonnepanelen worden steeds populairder om op het huis te laten zetten. De prijs van de panelen gaat met de loop der jaren omlaag, de stroomkosten zijn ook een stuk lager en door de salderingsregeling in Nederland leveren zonnepanelen over de lange termijn geld op, waardoor je de zonnepanelen vrij snel hebt terugverdiend.

Met het concept ‘zonnepanelen zonder investeren’ ben je met zo’n 10 jaar klaar. De zonnepanelen zijn dan volledig afbetaalt en zitten nog steeds zo stevig als het kan op het dak gemonteerd. Zonnepanelen hebben namelijk een levensduur van wel 50 jaar. Daarbij krijg je 30 jaar productgarantie en vermogensgarantie. Zo geniet je 30 jaar van stroom zonder enige zorgen!

Makkelijk betalen via de bank

Zonnepanelen zonder investeren werkt door de zonnepanelen in termijnen af te betalen. Daardoor hoef je niet in een keer het volledige bedrag af te rekenen. Ook zijn er geen administratiekosten van enige energie-aanbieders verbonden aan deze vorm van investeren: je sluit geen contract af met een aanbieder, omdat de zonnepanelen per maand via de bank worden betaald. Hiervoor is het mogelijk om eventueel een lening afsluiten met de bank, waarmee de bouw van de zonnepanelen ook wordt afbetaald.

Geen onverwachte kosten

Bij zonnepanelen zonder investeren komen geen onverwachte kosten kijken: reparatie- en onderhoudskosten en hulp bij technische problemen zijn kosten die je niet mee hoeft te rekenen bij dergelijke investering. Deze kosten zitten namelijk allemaal inbegrepen bij het maandelijkse bedrag, dus je weet precies hoeveel je kwijt bent.

Grootste voordelen aan zonnepanelen zonder investeren

Het allergrootste voordeel aan het investeren in zonnepanelen is de afbetaling in termijnen. Je hoeft geen hoog maandelijks inkomen te hebben om je huis te voorzien van groene energie, omdat de zonnepanelen met een vast bedrag per maand worden afbetaalt. Een voordeel dat hieraan vastzit is het eigenschap van de zonnepanelen: ze hoeven niet helemaal afbetaalt te zijn om er eigenschap over te krijgen. Tenslotte blijft de financiële situatie en de uitgaven aan energiekosten een stuk beter in balans. Je komt niet voor onverwachte kosten te staan, je weet wat je kan verwachten en het maandelijkse bedrag wordt niet plotseling hoger. Groene energie is voor iedereen toegankelijk, ook voor jou!