Beste waterontharder van 2024 volgens de tests

beste waterontharder 2020

Gek genoeg smaakt water beter in de ene plaats dan de andere. Ook in een andere land kan het water heel anders smaken. Dit heeft onder andere te maken met de hardheid van het water. Kalk bepaalt mede hoe water smaakt. Je wilt veilig en lekker van een glas kraanwater kunnen genieten. Mocht het niet helemaal naar je smaak zijn probeer dan een waterontharder. Hiermee krijgt het water een zachtere smaak. Bovendien spaar je je apparaten. Het kalk in water zorgt er namelijk voor dat je koffiezetter of waterkoker naar de galemiezen gaan. Wij zochten uit wat de beste exemplaren van het moment zijn een waar je op moet letten bij de aanschaf!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Waterontharder new generation 15 mm de beste waterontharder is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een uitstekend alternatief voor de Waterontharder new generation 15 mm is de TX5000 Waterontharder. Kijk onderstaand voor meer waterontharder testresultaten!

Beste waterontharder in 2024

Waterontharder new generation 15 mm

De Waterontharder new generation 15 mm is duurzaam en makkelijk in gebruik. Het is een eenvoudig model waterontharder dat doet wat hij moet doen. Dat is dan ook de reden dat het onze favoriet is. Eerlijk is eerlijk, het is niet bepaald de goedkoopste aanschaf. Maar dan heb je ook wat. Je merkt het verschil aan je haar en huid. Daarnaast blijven je dure apparaten gespaard zodat deze langer meegaan. Je koffie en thee zal bovendien zachter en lekkerder smaken. Het is dus een investering maar wel een waar je veel voor terug krijgt. Het is gezonder voor je lijf en je kunt meer genieten. Kortom, als je hem eenmaal gewend bent dan wil je niet meer zonder.

TX5000 Waterontharder

De TX5000 Waterontharder verhoogt de kwaliteit van je leven. Je zult namelijk veel minder tot geen last hebben van een droge huid. Daarnaaast is het duurzame keuze waarbij geen schadelijke stoffen aan te pas komen. Kalkaanslag wordt voorkomen in je apparaten zoals je koffiezetapparaat en je waterkoker. Als je ziet wat daar aan kalk achter blijft vraag je je wel eens af wat er dan wel niet allemaal in je eten terecht komt en op je huid. Bij de aanschaf van meerdere exemplaren krijg je korting wat altijd mooi meegenomen is. Het gaat om een professioneel product waarvan jij als consument kunt profiteren.

Waterontharder CC1500

De Waterontharder CC1500 heeft een verrassende capaciteit. Hij is namelijk geschikt voor een meerpersoonshuishouden. Zelfs voor studentenhuizen doet hij prima zijn werk. Je kunt genieten van een heerlijk glas zacht water gewoon uit de kraan. Houd er wel rekening mee dat er een stopcontact in de buurt moet zijn want hij werkt namelijk op stroom. Dit apparaatje is super makkelijk zelf te installeren. Wanneer je hem binnen krijgt kun je dus dezelfde dag nog genieten van de voordelen die hij biedt. Je huid en haren zullen zachter zijn en minder droog aanvoelen. En dat dankzij zo’n kleine verandering!

Waterontharder Black Edition

De Waterontharder Black Edition is onderhoudsvrij en je hebt er geen stroom voor nodig. Daarnaast valt hij op door zijn fijne prijsje. Hij bewijst dat een kwalitatieve waterontharder niet duur hoeft te zijn. Niet helemaal zeker van je zaak? Je krijgt er 15 jaar fabrieksgarantie op. Je kunt dus altijd aan de bel trekken op het moment dat er iets niet goed is. Het is een milieu vriendelijke oplossing om van een betere waterkwaliteit te kunnen genieten. Installeren kun je heel makkelijk zelf om vervolgens van het resultaat te kunnen genieten. Goed voor jezelf en je apparaten dus.

Waterontharder 5000

De Waterontharder 5000 komt tegen een prima prijs. Bedenk je daarnaast eens hoeveel geld je bespaart. Vaak begeeft je waterkoker of koffiemachine het door de kalkaanslag. Daar heb je met dit handige apparaatje geen last meer van. Hij zorgt namelijk dat je kunt genieten van zacht en kalkvrij water. Hij is geschikt voor een huishouden van 2 tot 4 mensen. Ideaal dus voor een gemiddeld gezin. Je badkamer blijft langer glimmen doordat kalk wordt voorkomen. Daarnaast is het een uitstekende keuze wanneer je last hebt van huidaandoeningen. Het verschil is vrijwel direct merkbaar.

Aankoopgids: alles wat je moet weten over de beste waterontharder

Hoe kun je op een waterontharder besparen?

De aanschaf van een waterverharder kan flink in de papieren lopen. Niet iedereen heeft daar het budget voor. Kies dan ook voor een eenvoudig exemplaar dat niet te veel kost. Als je in een gedeeld huis woont vraag dan of je huisgenoten geld bij willen leggen. Als je er samen een koopt is het een stuk voordeliger dan wanneer je in je eentje de kosten moet dragen. Let daarnaast op wat de capaciteit van de waterontharder is. Hoe groter de capaciteit hoe meer je betaalt. Zonde dus als dit niet nodig is. Als je een klein huishouden hebt voldoet een eenvoudig exemplaar prima.
Houd daarnaast in de gaten of je een aanbieding tegenkomt. Je kunt natuurlijk wel gelijk naar de winkel gaan en een waterontharder aanschaffen maar dat is zonde als je er ook een voor een voordelige prijs kunt kopen. Wacht dus het juiste moment af en sla je slag als er iets leuks voorbij komt.

Welke soorten waterontharders zijn er?

Het is je wellicht wel eens opgevallen dat kraanwater niet overal hetzelfde smaakt. Op sommige plaatsen heeft het een veel zachter smaak dan andere. En dat heeft een oorzaak. Namelijk het kalkgehalte van het water. Als je te allen tijden wilt genieten van lekker zacht water met een laag kalkgehalte doe je er goed aan een waterontharder aan te schaffen. Het is een soort apparaatje dat je aan je waterleiding bevestigt. Hij haalt magnesium en kalk uit het water. In de waterontharder zit meestal zout en een harscylinder. Een waterontharder heeft meerdere voordelen. Het water dat je gebruikt smaakt zachter. Dus ook het water dat je voor je thee en koffie gebruikt smaakt anders. Daarnaast zullen je huid en haar er ook blij mee zijn. De kalk die in het water zit is met name voor mensen met een droge en gevoelige huid niet goed. Maar welke soorten waterontharders zijn er eigenlijk? En welke past het beste bij jou? We deden een greep uit het aanbod.
De waterontharder die je in huis haalt is een huishoudelijke waterontharder. Zoals de naam doet vermoeden is deze geschikt voor doorsnee huishoudens. De capaciteit wordt weergegeven in het aantal liters. Bij een gemiddeld gezin kun je uitgaan van 10 liter, als je een groot huishouden hebt kies dan voor 15 liter. Wil je de waterontharder bedrijfsmatig gebruiken? Bijvoorbeeld voor een bakkerij, café of school? Dan heb je een professioneel model nodig. Het principe en de werking van de waterontharder blijven hetzelfde. Echter heeft een professioneel model een hogere capaciteit.
Heb je een groot bedrijf maar wil je wel kunnen genieten van de voordelen die een waterontharder biedt? Kies dan voor een industrieel exemplaar. Deze zijn geschikt voor het echte werk en hebben een grote capaciteit. Je moet denken aan harscylinders met een capaciteit van minimaal 40 liter. Deze zijn geschikt wanneer je een hotel of ziekenhuis hebt.
Als consument wil je gewoon een compacte waterontharder die zijn werk doet. Je zit dus met een klein model meestal goed. Je kunt hem zelf makkelijk aanbrengen op je waterleiding. Het bijkomende voordeel is dat ze weinig ruimte in beslag nemen. Ideaal dus. Bovendien zijn deze types heel betaalbaar en kun je voor een schappelijk bedrag van een goede kwaliteit water genieten.
Tenslotte willen we erop wijzen dat je de keuze hebt tussen een simplex en duplex waterontharder. Meestal is een simplex systeem voldoende. Dit hangt af van het water dat je verbruikt en de hardheid ervan. Check dit dus van te voren even om teleurstellingen te voorkomen.

Welke waterontharder is de beste budget koop?

Als je het niet zo breed hebt en je wilt toch een waterontharder aanschaffen dan ben je bij de Magiko 1000 aan het goede adres. Het is een eenvoudig model die doet wat het moet doen. Daarnaast komt hij tegen een heel zacht prijsje. We hebben niet alleen gekeken naar de laagste prijs maar ook naar de beste kwaliteit. Deze Magiko komt als absolute winnaar uit de bus. Hij heeft een elegante kleur en een compact en onopvallend model. Bevestigen gaat super eenvoudig. Het is een prima waterontharder voor een prima prijs. De reductie van kalkaanslag loopt op tot wel 85%.

Wat zijn de populairste waterontharder merken?

Als je waterontharder zegt dan zeg je Magiko. Het is de specialist als het gaat om waterontharders. Ze hebben dan ook als doel om de kwaliteit van je leven een stukje beter te maken. Het biedt uitkomst voor jou en het milieu. De producten die Magiko in zijn assortiment heeft zijn namelijk milieuvriendelijk. Daarnaast hoeft je nooit bang te zijn dat je de hoofdprijs betaalt. De prijs-kwaliteitverhouding is namelijk uitstekend. Met Magiko zit je altijd goed!
ECH Single staat voor je klaar als je toe bent aan een beter leven. Innovatie staat hoog in het vaandel waardoor de nieuwste technieken ervoor zorgen dat je waterkwaliteit optimaal is. Een ECH Single waterontharder is te herkennen aan zijn groene kleur. Daarnaast kenmerkt gebruiksvriendelijkheid hun producten. Je installeert het makkelijk zodat je direct van de positieve effecten kunt genieten.
De waterontharders van Black Edition herken je aan hun zwarte kleur. Ze doen hun naam eer aan. De waterontharders zijn praktisch in gebruik en erg effectief. Bij Black Edition gaan ze met hun tijd mee. De kwaliteit van hun producten is stabiel en duurzaam. De technieken die ze gebruiken zijn innovatief en nieuw. Hierdoor kun je altijd genieten van de laatste trends op het gebied van waterontharding.

Waterontharder aankooptips voor de beste koop

Je wilt een waterontharder aanschaffen maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Niet zo gek want er is enorm veel keuze. Daarnaast zijn de berichten over waterontharders nogal eens tegenstrijdig. Als je wilt weten wat de beste keuze is voor jou is het van belang eerst je persoonlijke situatie in kaart te brengen. Op deze manier kun je je keuze erop afstemmen. Bedenk je dus de volgende dingen. Waar wil je de waterontharder gebruiken? Wat wil je ervoor uitgeven? Wie gaat hem installeren? Hoe belangrijk vind je het design? Hoeveel personen zitten er in je huishouden?

 1. Capaciteit

  Om te beginnen is het belangrijk dat je waterontharder over voldoende capaciteit beschikt. Anders heb je er namelijk nog niets aan want hij doet zijn werk niet goed. Als je een gemiddeld gezin hebt dus tot 4 personen dan voldoet een exemplaar met een capaciteit van 10 liter prima. Heb je echter een groot huishouden dan heb je minimaal 15 liter nodig. Ga bij twijfel liever voor te veel dan te weinig capaciteit. Als je een bedrijf(je) hebt wordt er vanzelfsprekend veel meer water gebruikt. Je hebt dus ook veel meer capaciteit nodig.

 2. Ombouw

  Bedenk je waar je je waterontharder wilt plaatsen. Soms is het nodig om het zoutreservoir op een aparte plek te plaatsen, bijvoorbeeld omdat er anders geen plek is. In zo’n geval heb je een ombouw nodig. Let er dus van te voren op en vraag je af waar je de waterontharder wilt plaatsen om teleurstellingen te voorkomen.

 3. Ontwerp en formaat

  Meten is weten. Check dus of je ruimte hebt voor je waterontharder. Daarnaast kan het zijn dat deze in het zicht komt te zitten. Dat is natuurlijk niet altijd even mooi. Als je er waarde aan hecht let dan ook op het ontwerp van de waterontharder. Er zijn hele elegante en onopvallende modellen verkrijgbaar. Als je hem weg kunt moffelen achter een kastje bijvoorbeeld dan hoef je je er niet druk om te maken.

 4. Installeren

  De meeste waterontharders kun je zelf makkelijk installeren. Het is een kwestie van ding uit de verpakking, plaatsen en klaar is kees. Veel types blijven met een magneet op je waterleiding zitten. Ideaal dus want zelf heb je er verder geen omkijken naar. Het is de meest gebruiksvriendelijke manier van installeren. Mocht je er niet uit komen raadpleeg dan gewoon de handleiding. Het verschilt per waterontharder hoe duidelijk deze is. Ga bij voorkeur voor een waterontharder met een display zodat je hem makkelijk af kunt lezen en instellen. Scheelt een hoop gedoe. En waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Gezondheid is een trend. En dat is maar goed ook. We zijn ons heel bewust van onze voeding en voldoende bewegen. Maar uiteraard hoort de kwaliteit van water daar ook bij. We douchen ons, maken onze fruit en groente schoon onder de kraan en we gebruiken water om te drinken. Eigenlijk is het de hele dag door present in ons leven. Toch staan we te weinig stil bij de effecten ervan. Een waterontharder biedt uitkomst. Je bent er namelijk altijd van verzekerd dat je goed water binnen krijgt van een degelijke kwaliteit. De waterontharders van tegenwoordig zijn eenvoudig te installeren. Daarnaast kun je over allerlei handige extra’s beschikken. Denk aan een LCD kleurendisplay. Hierdoor is de ontharder makkelijker af te lezen en in te stellen. Geloof het of niet, er zijn zelfs smart waterontharders op de markt. Je verbindt je smartphone eenvoudig met de waterontharder en je leest in een oogopslag af wat het zoutniveau is en wat de resultaten zijn. Super handig dus. Het gemak dient de mens en daar maken we wat graag gebruik van!