Beste waterfilter voor thuis van 2024 volgens de tests

Ons drinkwater is lang niet altijd zo schoon als we denken. Gelukkig is daar een oplossing voor. Namelijk een waterfilter voor thuis. Dit zorgt ervoor dat je altijd van de beste waterkwaliteit kunt genieten. Dat is niet alleen belangrijk voor jezelf maar ook voor je gezin. Je gebruikt water de hele dag door meer dan je denkt. Bijvoorbeeld als je gaat douchen maar ook als je koffie, thee of gewoon een glas water drinkt. Het is dus extra van belang om je bewust te zijn van de gevolgen. Het is de basis die onze gezondheid bepaalt en bovendien ook een grote invloed heeft op de smaak van het water. Wij zochten voor je uit wat de beste exemplaren zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf.

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat 3in1 Multi -Tap kokend water kraan de beste waterfilter voor thuis is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een uitstekend alternatief voor de 3in1 Multi -Tap kokend water kraan is deWaterfilter Kraan – Kraanfilter. Kijk onderstaand voor meer waterfilter voor thuis testresultaten!

Beste waterfilter voor thuis in 2024

3in1 Multi -Tap kokend water kraan

De 3in1 Multi -Tap kokend water kraan is een aanwinst voor ieder huishouden. Je vervangt je eigen kraan eenvoudig zodat je kunt genieten van de voordelen die deze kraan biedt. Dit loopt uiteen van het koken van water tot uiteraard filteren. Hierdoor ben je altijd voorzien van de beste waterkwaliteit. Je hoeft nooit meer te wachten op de waterkoker voor een kopje heet water voor je thee. Daarnaast filtert hij het water zeer effectief waardoor het een zachte smaak krijgt. Je hebt een ruime keuze uit allerlei kleuren zodat de kraan altijd bij je keuken past. Eerlijk is eerlijk, goedkoop is hij niet maar dan heb je ook wat. Het is de beste investering die je voor je huis kunt doen!

Waterfilter Kraan – Kraanfilter

Met de Waterfilter Kraan – Kraanfilter kun je genieten van een heerlijke zachte watersmaak. En dat is wel zo prettig, zeker in bepaalde gebieden waar er hard water uit de kraan komt. Daarnaast zal het een positieve invloed hebben op alles waarbij je water gebruikt. Denk aan het maken van koffie of thee. Het apparaatje is heel eenvoudig te bevestigen aan je kraan en staat werkelijk prachtig. Daar hoef je het dus niet om te laten. Bovendien heeft hij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hij filtert lood en fluoride zeer effectief uit het water zodat je er niet meer dagelijks aan wordt blootgesteld. Fijn voor jezelf en voor je gezin.

Waterfilter Kraan 

De Waterfilter Kraan is makkelijk te monteren en gelijk klaar voor gebruik. Je schakelt eenvoudig tussen gewoon kraanwater en gefilterd water. Bovendien laat deze kanjer niets aan het toeval over. Op de handige display zie je namelijk in één oogopslag hoe de vlag erbij hangt. Hij geeft aan wat de staat van de filter is en of deze vervangen moet worden. Super praktisch dus. Daarnaast geeft hij aan hoeveel liter gezuiverd water er per minuut geleverd kan worden. Je weet dus altijd wat de situatie is. Hij werkt op batterijen zodat je geen gedoe hebt met de aansluiting van netstroom. Wel zo prettig. Als kers op de taart is het een heel betaalbaar exemplaar!

ZeroWater 5,4 liter

Fluoride, fosfaat en andere schadelijke stoffen zijn met de ZeroWater 5,4 liter verleden tijd. Hij filtert ze namelijk zeer effectief uit het water. Je vult de tank met iets meer dan 5 liter water. Dit is erg praktisch want je zet hem neer waar je maar wilt. Het bijvullen en schoonmaken is super eenvoudig. Dit gebruiksvriendelijke apparaat maakt dat het erg makkelijk wordt om gezond te leven. Water is immers de basis van ons bestaan. De tank beschikt over een handig kraantje zodat je tapt hoeveel je nodig hebt. Kortom, als je de zachte smaak van dit water eenmaal gewend bent dan zul je niet meer anders willen. Het is de juiste keuze voor jezelf en voor je gezin!

HomeRun

De HomeRun zet je heel makkelijk op je kraan zodat je kunt genieten van lekker zacht water. Dit is goed voor je gezondheid maar zal ook een stuk beter smaken. Hij valt gelijk op door zijn fijne prijs-kwaliteitverhouding. Het hoeft dan ook zeker niet altijd zo te zijn dat je de hoofdprijs moet betalen voor een degelijk exemplaar. Behalve dat hij schadelijke stoffen uit het water filtert zal ook de kalk in het water merkbaar minder zijn. Dit is goed voor de levensduur van je apparaten zoals je koffiemachine en waterkoker. Kalkaanslag is namelijk de nummer één reden dat dit soort apparaten stuk gaan. Je switcht makkelijk tussen kraanwater en gefilterd water.

Aankoopgids: alles wat je moet weten over de beste waterfilter voor thuis

Hoe kun je op een waterfilter voor thuis besparen?

Een waterfilter hoeft gelukkig helemaal niet zo duur te zijn. Maar als je weinig geld hebt dan kan alles al veel zijn. Wij hebben voor je uitgezocht hoe je er toch voordelig van kunt genieten. Let om te beginnen op de capaciteit van de filter. Als deze laag is en je om de haverklap de filter moet vervangen dan wordt het een duur grapje. Houd daarnaast de aanbiedingen in de gaten. Het is zonde om de hoofdprijs te betalen wanneer dit niet nodig is. Wacht dan ook niet tot het allerlaatste moment dat je er een nodig hebt want dan betaal je altijd te veel. Vergelijk daarnaast prijzen met elkaar zodat je weet welke aanbieder het goedkoopst is. Voor hetzelfde product betaal je soms veel minder als je gewoon goed oplet. Daarnaast is het online vaak goedkoper om iets aan te schaffen dan wanneer je naar de winkel gaat.

Welke soorten waterfilters zijn er?

Een waterfilter werkt altijd volgens hetzelfde principe. Water wordt gefilterd met als doel dat het schoner wordt om te drinken. Dit heeft vele voordelen. Het water zal namelijk lekkerder en zachter smaken. Daarnaast is het beter voor je apparaten waarin je water gebruikt. Denk aan je waterkoker en koffiezetapparaat. Een waterfilter werkt van grof naar fijn. In het grove gedeelte worden grove deeltjes gefilterd. In het fijne gedeelte worden ook fijne deeltjes uit het water gehaald. Er kan ook gebruik worden gemaakt van een koolstoffilter. Deze neutraliseert het water en zorgt ervoor dat nare geurtjes of smaakjes eruit worden gehaald. Dit vind je meestal in een outdoor filter. Dit type filter is speciaal bedoeld wanneer je je in de natuur begeeft. Het is een goede manier om geen water mee te hoeven slepen als je op een lange trektocht gaat. Wel zo prettig want je hebt dan vaak al genoeg gewicht aan spullen mee. Het gaat vaak om een compact apparaatje dat je makkelijk meeneemt in je rugtas. Je draait hem op je waterfles en klaar is kees.
Als je wel flexibel wilt zijn in het gebruik van je waterfilter maar als het niet buiten is dan biedt een waterkan uitkomst. Hierin zit een filter gebouwd. Als je het water eruit schenkt wordt het automatisch gefilterd. Super makkelijk dus.
Wanneer je de filter thuis gebruikt is een type dat je op je kraan zet ideaal. Als je de kraan aan zet wordt het automatisch gefilterd. Dit is dus erg praktisch. Je merkt het verschil wanneer je gaat koken, koffie of thee maakt of gewoon een glas water drinkt.

Welke waterfilter voor thuis is de beste budget koop?

Als je het niet zo breed hebt dan zit je met de HMerch™ Waterfilter goed. Je zet hem gewoon op je kraan en het is gepiept. Je kunt de diverse lagen van de filter zien. Hij is zeer makkelijk te monteren en je kunt gelijk genieten van het resultaat. Je hoeft het water alleen maar 10 seconden te laten lopen. Het design is erg leuk om te zien en dit maakt dat het ook een leuk en origineel cadeau is. Omdat je hem op je kraan zet heb je geen gedoe met het vullen van een fles of kan. Je zet gewoon het water open en klaar is kees. Hij filtert chloor, fluoride en andere stoffen moeiteloos uit het water. Ook kalk krijgt geen kans meer. Wij zijn een grote fan!

Wat zijn de populairste waterfilter voor thuis merken?

Van massage apparaat tot flessenborstel, HMERCH is van alle markten thuis. Je vindt er dan ook altijd wel iets wat je niet nodig had totdat je het zag. Hun producten hebben een gave vormgeving en zijn heel betaalbaar. Daarom is het voor iedereen toegankelijk om een HMERCH aan te schaffen. Niet alleen is het leuk voor jezelf maar ook als je op zoek bent naar een origineel cadeau voor iemand. Kijk gewoon even in hun assortiment en je slaagt geheid!
Bij HomeRun hebben ze als doel je leven een stukje makkelijker en leuker te maken. Het doet je gezondheid goed om een HomeRun aan te schaffen. Denk aan een nekventilator of borstkolf. Uiteraard kun je er ook uitstekend terecht voor een waterfilter. De producten in hun assortiment zijn zeer uiteenlopend maar de kwaliteit is constant. Als kers op de taart kun je altijd genieten van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Je betaalt dus nooit te veel!
De naam zegt het al, bij ZeroWater kun je terecht voor je waterfilter. Ze bieden namelijk de beste, innovatieve technieken. Hierdoor wordt je water effectief gefilterd. De filters hebben een prachtig design en zijn gebruiksvriendelijk. Daarnaast is het een goede keuze als je weinig ervaring hebt met het gebruik van een waterfilter want hun producten zijn makkelijk in gebruik. Met een ZeroWater kun je de mist niet ingaan!

Waterfilter voor thuis aankooptips voor de beste koop

Zie je door de bomen het bos niet meer? Niet zo gek want de keuze is reuze. Hoe je de juiste keuze voor jezelf maakt? Dat hangt af van een aantal dingen. Om te beginnen moet je de juiste prioriteiten stellen. Wat voor je buurman de perfect keuze is kan voor jou een miskoop zijn. Breng je persoonlijke situatie in kaart. Waarvoor wil je hem gebruiken? Wat is je budget? Hoe wil je hem gebruiken?

 1. Manier van bevestigen

  Ga je voor een kan of een exemplaar dat je vastzet aan je kraan? Als je hem aan je kraan moet bevestigen let dan goed op hoe je dit moet doen en of het op die van jou mogelijk is. Daarnaast is het aan te raden voor een exemplaar te kiezen met een duidelijke gebruiksaanwijzing zodat je precies weet hoe het in zijn werk gaat. Wil je dit gedoe allemaal niet dan is een waterkan een betere keuze. Je vult hem gewoon met de maximale inhoud, schenken en het is gepiept.

 2. Aantal liter

  Let van te voren op hoe veel liter je filter kan filteren. Sommige exemplaren kunnen een x aantal liter filteren en dan zijn ze aan vervanging toe. In dit geval loont het zich meestal om voor een voordeelverpakking te gaan anders kun je aan de gang blijven. Wij raden aan om voor een type te kiezen met voldoende capaciteit zodat je hem niet om de haverklap hoeft te wisselen. Met name outdoor filters hebben vaak een grote capaciteit.

 3. Onderhoud

  Als je een filter niet moet vervangen dan moet hij wel onderhouden worden. Je wilt je leven een stukje makkelijker en leuker maken en niet ingewikkelder. Ga dus voor een onderhoudsvriendelijk exemplaar waar je niet te veel aan hoeft te doen zoals schoonmaken. Heb je geen zin in dat gedoe gaan dan voor een exemplaar dat je gewoon af en toe moet vervangen. Scheelt toch weer werk.

 4. Aantal filters

  Let bij de aanschaf op hoeveel filters er in een verpakking zitten. Soms denk je namelijk een goede koop te doen maar dan zitten er veel minder in dan wanneer je een voordeelverpakking koopt. Houd in gedachten dat er geen houdbaarheidsdatum op zit en dat het vaak voordeliger is om een grote verpakking te kopen. Daarnaast hoef je niet om de haverklap nieuwe te bestellen of naar de winkel. Kortom, maak de keuze die het beste bij jou en je situatie past.

De waterfilter neemt steeds verder in populariteit toe. En dat is niet voor niets. We zijn ons steeds bewuster van een gezond leven. En dat begint bij ons water. Je gebruikt het de hele dag veel meer dan dat je je bewust bent. Denk aan het drinken van een glas water tot het koken van je aardappels. We hebben vaak veel aandacht voor ons eten en voldoende beweging maar de kwaliteit van het water wordt vaak vergeten terwijl dit de basis is. Niet alleen voor jezelf maar voor je hele gezin. Dit maakt het zo belangrijk om er voldoende aandacht voor te hebben. Bovendien zijn de filters van tegenwoordig zo ver ontwikkeld dat het makkelijk is om ze te gebruiken en ze ook nog eens zeer effectief zijn. Dit maakt het voor iedereen mogelijk en toegankelijk om er gebruik van te maken. Wij willen in ieder geval niet meer zonder!