Wat moet je regelen bij een verhuizing?

Ga jij in een nieuw huis wonen? Dan moet je ervoor zorgen dat alles goed geregeld is, van de energiecontracten tot overschrijven van misschien wel een gemeente. Je leest hier wat je precies moet regelen bij een verhuizing. 

Yes, jij gaat verhuizen. Eindelijk ga je in die nieuwe droomwoning wonen. Maar het kan ook zijn dat je om heel andere redenen gaat verhuizen, zoals misschien een scheiding. Wat je reden ook is, je zal altijd een aantal zaken moeten regelen. Van bijvoorbeeld je adres overschrijven bij verschillende instanties tot een aantal fiscale zaken. Maar vergeet jij niet je energiecontracten? 

Dit moet je regelen bij een verhuizing:

Omdat het in sommige gevallen nogal onduidelijk is wat je moet regelen bij een verhuizing zetten wij het even kort voor je op een rij: 

  • Fiscale zaken 
  • Nieuwe energiecontracten 
  • Nieuwe contracten voor bellen en internet 
  • Adreswijzigingen
  • Tandarts, huisarts en sportlocaties 

In deze blog gaan we bovenstaande zaken voorbij, natuurlijk kan het ook zijn dat je nieuwe dingen moet afsluiten als een inboedelverzekering aangepast op jouw woning. Let dus goed op tijdens je verhuizing dat alles goed geregeld is. 

Fiscale zaken 

Wanneer jij gaat verhuizen zal jij waarschijnlijk een andere hypotheek krijgen. Zodra de prijzen flink verhoogd zijn of juist lager zijn geworden zal je belastingsituatie veranderen. Je zal dus goed moeten kijken naar fiscale zaken. Je kan hiervoor natuurlijk ook iemand inhuren zodat je niks over het hoofd ziet. 

Nieuwe energiecontracten 

Ieder huis is anders, en waar jij jezelf de vraag stelt: verhuizen wat moet ik regelen? Geef wij je daar een helder antwoord op, vooral op gebied van energie zal er veel veranderen. Misschien verhuis jij naar een woning die volledig verduurzaamd is. Hierdoor zullen stookkosten omlaaggaan en zal je flink besparen op je energiecontract. Het meenemen van je oude contract is dan ook niet van toepassing. Goed om op te letten wat je hier allemaal aan kan doen. 

Nieuwe contracten voor bellen en internet

Ook voor internet en bellen gaat er wat veranderen. Vaak kan je gewoon je contracten meenemen naar het nieuwe adres. Maar misschien heb je nu ineens wel beschikking tot glasvezel en wil je aangesloten hebben in je woning. Het kan ook zijn dat je nooit belt met de vaste telefoon en dat je dit abonnement wil opzeggen. Bekijk met je huidige provider naar de mogelijkheden om je contract aan te passen aan het gebruik in je nieuwe woning. 

Adreswijzigingen 

Nu wordt het tijd om uit te zoeken waar jij allemaal staat ingeschreven met jouw adres. Van tijdschriften tot de overheid. Deze zal je allemaal moeten veranderen. In veel gevallen kan dit allemaal heel gemakkelijk online. Kom je er niet helemaal uit, dan ben je met één telefoontje vaak ook al klaar. 

Tandarts, huisarts, sportvereniging etc… 

Nu komen de laatste maar toch belangrijke dingen aan de beurt. Ga opzoek naar een nieuwe tandarts en huisarts in de buurt. Maar ook voor jezelf moet er natuurlijk wat leuks te doen zijn. Zo kan je bij een sportvereniging of gewoon een sportschool je inschrijven.