Waarom juist nu je woning isoleren? 

De energieprijzen worden steeds hoger en hierdoor zal je misschien wel minder geld overhouden. Toch is het slim om juist nu je spaarpot aan te spreken voor het isoleren van je woning. Wij vertellen je waarom. 

Verduurzamen is helemaal hot! De pallets met glaswol en nieuwe gipsplaten voor tussenwandjes zijn niet aan te slepen. Dit heeft alles te maken met nieuwe wetten en regelingen. Zo kan je het milieu een handje helpen, maar ook je eigen portemonnee. Want een goed geïsoleerd huis levert op termijn behoorlijk wat geld op. Wij geven je 3 redenen op juist in een tijd van crisis je huis te gaan isoleren. 

Stijgende energieprijzen 

Naar verwachting zitten we nog niet aan de piek als het gaat om de energieprijzen en zullen ze de komende jaren alleen maar verder oplopen. Dat is natuurlijk heel erg vervelend wanneer jij in een huis zit met een laag energielabel. Je kan het energielabel verder omlaaghalen door onder andere te isoleren. Dit doe je door bijvoorbeeld wandisolatie of je plafond opnieuw te isoleren met het juiste isolatiemateriaal. Maar ook het isoleren van je kruipruimte is een must. Energie vergelijken is ook slim om toch nog de beste deal voor dit jaar eruit te slepen. 

Nu nog subsidies 

Reden nummer twee waarom je juist nu je huis wil isoleren zijn toch wel de subsidies. Op dit moment kan je namelijk extra geld van de overheid krijgen zodra jij je huis gaat isoleren. Maar deze subsidies blijven natuurlijk niet voor eeuwig bestaan. Dus is het goed om juist nu in te stappen. Misschien wel met het laatste spaargeld dat je hebt. Want als het straks te laat is sla je jezelf voor je kop voor alle duizenden euro’s extra die je moet uitgeven. 

Hogere kosten, door de vraag 

Je kan nu nog gebruik maken van de lage kosten. Want hoe groter de vraag is hoe sneller alle isolatiematerialen over de toonbank gaan. Bouwmarkten zullen daarom de kosten hoger maken. Dit heeft gewoon te maken met vraag en aanbod. Dus wanneer je blijft wachten zal de prijs hoogstwaarschijnlijk alleen maar toenemen. 

Een slimme manier om toch kosten te besparen is om buren in te schakelen. Misschien heb jij wel de intentie om te gaan isoleren, en zonder dat jij het weet de buren ook. Wanneer je opdrachten tegelijk door de hele straat laat doen kan je voor een deal gaan. Denk aan het isoleren van de kruipruimte bijvoorbeeld. 

Wat kan ik besparen door te isoleren? 

De vraag die veel mensen zichzelf stellen is hoeveel ze kunnen besparen door hun woning te isoleren. Dit is een goede vraag, waar geen één duidend antwoord op te geven is. Zo heeft het te maken met hoe veel je stookt, maar ook hoe erg jouw woning voor de rest is verduurzaamd. Wanneer je bijvoorbeeld enkel glas hebt gaat er nog steeds enorm veel energie verloren. Maar per jaar kan je met een goed geïsoleerde woning tot wel € 2,400,- besparen. Dat is dus echt wel een geldige reden om je huis grondig aan te pakken en te beginnen met isoleren.