Waarom jij jouw conventionele TL buizen moet vervangen door LED TL buizen

Traditionele gloei- en halogeenlampen en conventionele TL buizen raken steeds meer uit de gratie. LED lampen, daarentegen, worden alsmaar populairder. Het is eigenlijk ook niet gek dat mensen vaker voor dit soort lampen kiezen. LED lampen kennen enkele belangrijke voordelen. Dat weten webshops als Ledlichtstunter ook maar al te goed. Heb jij nog TL buizen met kwik in jouw schuur of garage hangen? Lees dan even verder. Je zult snel genoeg ontdekken waarom jij jouw conventionele TL buizen moet vervangen door een LED variant.

1. Een veel hogere efficiëntie

De hoge energie-efficiëntie is een belangrijke reden voor veel mensen om over te stappen op LED. Hoe hoger de energie-efficiëntie, hoe meer energie ook echt in licht wordt omgezet. Vooral gloeilampen scoren erg slecht op dit gebied. Gloeilampen produceren zoveel warmte, dat slechts tien procent van alle energie in licht wordt omgezet. Bij LED lampen is het net andersom. Slechts tien procent van de verbruikte energie gaat verloren. 90 procent wordt vertaald in licht. Ook conventionele TL buizen komen hier in de verste verte niet bij in de buurt. Tel uit die winst!

2. Geen gevaarlijke kwikdampen

Kwik is zeer schadelijk voor de gezondheid. En waar zit kwik in? Juist, in standaard TL buizen… Wanneer zo’n TL buis stilletjes aan het plafond hangt, is er natuurlijk niets aan de hand. Totdat de TL buis ineens kapot springt. Hierbij komen er giftige kwikdampen in de lucht terecht. Dampen die je liever niet inademt. Wil je dit soort gevaarlijke situaties voorkomen? Kies dan voor een LED TL buis. LED TL buizen bevatten geen kwik. Mocht zo’n buis kapot gaan, wat niet zo snel zal gebeuren zoals je hieronder kunt lezen, dan leidt dat niet tot gevaarlijke situaties.

3. Een zeer lange levensduur

Wist je dat LED lampen bijna onverwoestbaar zijn? Niet alleen standaard E27 LED lampen gaan ontzettend lang mee, ook LED TL buizen kennen een zeer lange levensduur. De behuizing van een LED TL buis wordt namelijk gemaakt van polycarbonaat. Dit is een degelijk, oersterk en bijna onbreekbaar materiaal. Polycarbonaat is een doorzichtig en transparant kunststof. Het kan zeer hoge temperaturen aan. Iets wat van veel andere kunststoffen niet gezegd kan worden. Een ideaal materiaal dus voor het maken van LED TL buizen. Hang een LED TL buis op en je hebt er de komende jaren geen omkijken meer naar!