Waarom je een persoonlijke lening moet overwegen

Wanneer je geld nodig hebt voor een grote aankoop, of je wilt iets financieren wat je in één keer kunt betalen, dan is een persoonlijke lening een goede optie. Er zijn echter verschillende redenen waarom een persoonlijke lening de beste optie voor jou kan zijn. In dit artikel vertellen we je meer over wat een persoonlijke lening precies is, wat de voor- en nadelen zijn en wanneer je deze niet kunt aanvragen. Verder geven we je ook nog 6 belangrijke redenen om een persoonlijke lening te overwegen.

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een vorm van krediet waarbij je een vast bedrag leent van de bank. Dit bedrag kun je in één keer opnemen, maar je kunt het ook in termijnen terugbetalen. Zoals de naam al aangeeft, is een persoonlijke lening specifiek voor jou. Dit maakt het een fijn alternatief voor een doorlopend krediet of creditcard, want je weet van tevoren precies wat je aan de bank terug moet betalen. Ga altijd op zoek naar een goedkope persoonlijke lening en lees je goed in over de voorwaarden e.d. Maak pas daarna de keus met wie je graag in zee wilt gaan. Neem nooit overhaaste beslissingen, hier kun je later enorm veel spijt van krijgen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een persoonlijke lening?

Zoals bij alles, heeft ook een persoonlijke lening voor- en nadelen. Hieronder hebben we de belangrijkste voor je opgesomd:

Voordelen:

  • Je weet van tevoren precies wat je aan de bank terug moet betalen
  • De looptijd van een persoonlijke lening is vast, dus je weet precies wanneer je klaar bent met afbetalen
  • Het is een fijne manier om een groot bedrag in één keer te lenen, zoals bijvoorbeeld voor een verbouwing of een nieuwe auto

Nadelen:

  • De rente op een persoonlijke lening is vaak hoger dan bij een doorlopend krediet of een hypotheek
  • Als je het bedrag niet op tijd kunt terugbetalen, kun je in de problemen komen

Wanneer kun je geen persoonlijke lening aanvragen?

Er zijn een aantal situaties waarin je geen persoonlijke lening kunt aanvragen. Zo kun je geen persoonlijke lening aanvragen als je:

  • Geen vast inkomen hebt
  • Als je een negatieve BKR-registratie hebt (soms zijn er wel mogelijkheden)
  • Als je minderjarig bent
  • Als je een ondernemer bent

Wat is een BKR registratie?

Een BKR registratie is een registratie die bij de BKR (Bureau Krediet Registratie) wordt aangehouden. In deze registratie wordt bijgehouden of je in het verleden problemen hebt gehad met het betalen van je leningen. Als je een BKR registratie hebt, dan betekent dit niet automatisch dat je geen lening meer kunt krijgen. Wel is het zo dat je dan een lening met een hogere rente krijgt, omdat de banken er rekening mee houden dat je in het verleden misschien problemen hebt gehad met het terugbetalen van je lening.

1. Een persoonlijke lening is een goede optie wanneer je een groot bedrag wilt lenen

Als je een groot bedrag wilt lenen, bijvoorbeeld voor een verbouwing, een nieuwe auto of om iemand te helpen, dan is een persoonlijke lening een goede optie. Dit komt omdat je met een persoonlijke lening een vast bedrag leent, waarvoor je een vastgestelde looptijd en rentepercentage hebt. Dit maakt het makkelijker om je financiën in de gaten te houden, omdat je weet wat je maandelijks aan rente en aflossing kwijt bent.

2. Een persoonlijke lening is een goede optie wanneer je snel geld nodig hebt

Als je snel geld nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je een onvoorziene uitgave hebt gedaan of omdat je iemand wilt helpen, dan is een persoonlijke lening een goede optie. Dit komt omdat je met een persoonlijke lening van bijvoorbeeld Frisia direct geld krijgt, waarmee je aan de slag kunt. Lees je de voorwaarden even goed door?

3. Een persoonlijke lening is een goede optie wanneer je geld wilt lenen zonder gebruik te maken van je creditcard

Als je geld wilt lenen, maar je wilt niet gebruikmaken van je creditcard, dan is een persoonlijke lening een goede optie. Dit komt omdat je met een persoonlijke lening geen risico loopt op een hogere rente, zoals dat bij een creditcard wel het geval kan zijn.

4. Een persoonlijke lening is een goede optie wanneer je geld wilt lenen zonder je spaargeld aan te spreken

Als je geld wilt lenen, maar je wilt je spaargeld niet aanspreken, dan is een persoonlijke lening een goede optie. Dit komt omdat je met een persoonlijke lening je spaargeld intact kunt laten, waardoor je geld hebt voor als je op een later moment bijvoorbeeld een auto of een huis wilt kopen.

5. Een persoonlijke lening is een goede optie wanneer je geld wilt lenen tegen een vastgesteld rentepercentage

Als je geld wilt lenen, maar je wilt niet te maken krijgen met een wisselend rentepercentage, dan is een persoonlijke lening een goede optie. Dit komt omdat je met een persoonlijke lening een vastgesteld rentepercentage hebt, waardoor je precies weet wat je maandelijks aan rente kwijt bent.

6. Een persoonlijke lening is een goede optie wanneer je geld wilt lenen om een andere lening af te lossen

Als je geld wilt lenen om een andere lening af te lossen, bijvoorbeeld je studieschuld of een andere lening, dan is een persoonlijke lening een goede optie. Dit komt omdat je met een persoonlijke lening een vast bedrag leent, waarmee je je andere lening kunt afbetalen. Op die manier weet je precies waar je aan toe bent en hoef je je geen zorgen te maken over een wisselend rentepercentage.