Verschillende energieleveranciers: waar moet je op letten?

Je zit er misschien over na te denken om over te stappen. Maar er zijn zo veel energieleveranciers en het is lastig om door de hoogspanningsmasten jouw energiemeter te zien. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met dingen waar je op kan letten als je wil overstappen.

Overstappen kan heel gemakkelijk je belt gewoon naar een andere energieleverancier en vraagt of ze het overstappen voor je willen regelen. Maar voordat je overstapt wil je er wel zeker van zijn dat het je ook nog wat extra’s oplevert. Er zijn veel verschillende energieleveranciers 2021 en deze hebben jou allemaal iets te bieden. Maar waarom zou je eigenlijk overstappen en waar moet je op letten bij welke leverancier? 

Waarom overstappen van leverancier? 

Je kan overstappen om veel verschillende redenen. Zo kan het zijn dat je niet tevreden bent met de helpdesk wanneer jij vragen hebt. Het kan zijn dat je groenere energie in huis wil hebben. Maar de meest voornaamste reden zijn toch wel de kosten voor de energie. De energieprijzen stijgen ieder jaar opnieuw. De aarde wordt steeds verder uitgeput waardoor gaswinning bijvoorbeeld duurder wordt. Het kan erg lonen om ieder jaar over te stappen van energieleverancier en hierdoor altijd voor het meest scherpe tarief te gaan. 

Het vergelijken van energieleveranciers

Voor jij gaat overstappen wil je natuurlijk wel goed kunnen vergelijken. Zo zorg je ervoor dat je zeker weet dat je bij een betrouwbare en goedkope partij zit. Zo kan jij energie vergelijken doormiddel van vele websites die te vinden zijn op internet. Maar je kan zelf ook het één en ander doen om ervoor te zorgen dat je niet bedrogen uitkomt. Maar waar kan je nu op letten wanneer je gaat overstappen? 

De prijs van energie 

Wanneer jij een gezin hebt of je huis is slecht geïsoleerd zal de prijs flink hoger zijn dan wanneer je met z’n tweeën in een energiezuinig huis woont. Zo wil je absoluut letten op de verschillende prijzen per leverancier. Bij de ene leverancier zullen de prijzen hoger zijn omdat ze wellicht meer letten op dienstverlening. Jij als consument zal hier dus uiteindelijk voor opdraaien. 

Dienstverlening van de leverancier 

Je kan reviews op internet lezen om te zien of de leverancier waarmee jij in zee wil gaan wel zo betrouwbaar is. Ook kan het zijn dat andere klanten veel waarde hechten aan goede en heldere communicatie. Wanneer dit zo is ben je wellicht bereid om daarvoor iets meer te moeten betalen. Dit kan je in overweging nemen om misschien niet voor de goedkoopste partij te kiezen. 

Groene energie leveren 

Aangezien er steeds meer op duurzaamheid wordt gelet is het goed om eens te kijken wat jouw energiemaatschappij hieraan doet. Zo zijn er energiemaatschappijen die nog steeds investeren in kolencentrales of niet duurzame energie. Door te kiezen voor een groene leverancier kies je ook gelijk voor de toekomst van deze aarde. Dit is dan ook de grootste afweging die consumenten maken wanneer ze gaan overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Kies bewust wordt er ook wel gezegd. 

Benieuwd hoe groene energie werkt? Bekijk deze video!