Beste thermometer van 2024 volgens de tests

Meten is weten is ons motto. Je kunt soms gissen naar iets maar zeker weten is altijd beter. Zeker wanneer het om belangrijke zaken gaat. Denk aan de temperatuur van jezelf of je kindje. Als je je niet helemaal lekker voelt wil je even kunnen checken of je verhoging hebt. Datzelfde geldt voor je kindje. Bij baby’s en kinderen is dit extra belangrijk. Een thermometer biedt in zo’n geval uitkomst! Niet alleen is een thermometer geschikt voor het meten van je lichaamstemperatuur, er zijn ook exemplaren op de markt die de temperatuur van je stukje vlees kunnen meten. Super handig dus! Wij zochten voor je uit wat de beste thermometers zijn en waar je op moet letten als je er een wilt kopen.

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Braun IRT 6020 Mnla de beste thermometer is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een uitstekend alternatief voor de Braun IRT 6020 Mnla is de Tapp – digitale infrarood thermometer. Kijk onderstaand voor meer thermometer testresultaten!

Beste thermometers in 2024

Braun IRT 6020 Mnla

Een temperatuur meten is handig en soms noodzakelijk. Zeker wanneer het om je kindje gaat. Met de Braun IRT 6020 Mnla is het zo gepiept. Deze digitale thermometer meet gewoon via het oor van je kindje zonder dat hij daar iets van voelt. Hij meet tot op 0,1 graden nauwkeurig. Je krijgt dus een hele duidelijke indicatie van de situatie. Het extra grote display zorgt ervoor dat je hem makkelijk af kunt lezen. Wel zo prettig dus. Na een minuut schakelt hij automatisch uit om batterij te besparen. Bovendien krijg je er 21 opzetkapjes bij zodat je altijd hygiënisch kunt meten. Kortom, deze kanjer mag niet in je huishouden ontbreken, zeker niet wanneer je een baby hebt!

Tapp – digitale infrarood thermometer

Voor een kleine prijs kun je genieten van de voordelen die de Tapp – digitale infrarood thermometer biedt. Deze alleskunner is goed voor iedere situatie. Denk aan het meten van de temperatuur van de melk van je kindje. Vervolgens kun je ook gewoon de lichaamstemperatuur van je kindje meten. Of die van jezelf. Hij is namelijk geschikt voor volwassenen, kinderen en baby’s. Je krijgt er een handige etui bij zodat je hem altijd en overal mee naartoe kunt nemen. Dat is toch wel een geruststelling. Als kers op de taart krijg je er gratis een handige app bij waarmee je alle resultaten kunt monitoren op je smartphone. Dit is een goede tool om patronen te kunnen ontdekken.

DiaTemp – Lichaamsthermometer

De DiaTemp – Lichaamsthermometer is nauwkeurig en makkelijk in gebruik. Deze kanjer vergt geen gebruik van een technicus. Ook als je niet zo handig bent met apparatuur is het een uitstekende keuze. Het is een kwestie van aanzetten en gaan met de banaan. Hij is in het bijzonder geschikt voor mensen met diabetes. Daarnaast gaat het om een professionele thermometer. Hij is geschikt voor het meten van lichaamstemperatuur maar ook voor het meten van de temperatuur van de omgeving. De laatste 18 metingen zijn in het geheugen terug te lezen. Deze DiaTemp is met 1 hand te bedienen wat erg handig is voor zorgprofessionals.

Vleesthermometer Draadloos met Timer

Niet alleen is het belangrijk om je lichaamstemperatuur te kunnen meten. Ook het meten van de temperatuur van je voedsel is erg belangrijk. Met de Vleesthermometer Draadloos met Timer wordt het een fluitje van een cent. Je kunt immers aan de buitenkant niet zien wat er aan de binnenkant gebeurt. Hij werkt draadloos zodat je extra flexibel te werk kunt gaan. Er zijn 2 meetpunten zodat je 2 dingen tegelijkertijd kunt meten. Wel zo prettig. Na 5 seconden krijg je een betrouwbaar resultaat te zien op het LED scherm. Hij heeft een bereik van 30 meter dus je kunt gerust in de tuin gaan zitten met een biertje terwijl aan de andere kant je stuk vlees op de barbecue wordt bereidt.

GEFU Digitale thermometer

Het meten van vis of vlees was nog nooit zo makkelijk met de GEFU Digitale thermometer. Het gaat om een thermometer met een prima prijsje. Daar worden we vrolijk van. Het is een eenvoudig model dat doet wat het moet doen. Met een druk op de knop is hij klaar voor gebruik. Voor iedere thuiskok is dit een echt must have als je je gerecht tot een succes wilt maken. Na gebruik maak je hem bovendien makkelijk schoon. Ook wel zo prettig. Na een paar seconden ben je op de hoogte van de situatie en kun je het kook- of bakproces zonodig bijsturen. Zelfs als je geen keukenprinses bent wordt je gerecht heerlijk en zal het eindelijk slagen. Kortom, deze keukenhulp mag niet in je keuken ontbreken!

Aankoopgids: alles wat je moet weten over de beste thermometer

Hoe kun je op een thermometer besparen?

Als het gaat om het meten van je lichaamstemperatuur of die van je kindje raden wij aan om niet op een thermometer te besparen maar juist te investeren in een goed exemplaar zodat je er lang mee vooruit kunt. Goedkoop is vaak duurkoop en dat geldt ook bij thermometers. In de meeste andere gevallen kun je prima af met een goedkoper model. Denk aan het meten van de temperatuur van je vlees. Mocht je eens in het jaar een buurtbarbecue geven en heb je daarvoor een vleesthermometer nodig? Kijk dan gewoon je buurman even lief aan of je de zijne mag lenen. Het is zonde om veel geld uit te geven voor een apparaatje dat je nauwelijks gebruikt. Mocht je toch zelf een thermometer aan willen schaffen wacht dan niet tot het laatste moment. Houd de aanbiedingen goed in de gaten en maak er gebruik van als er wat leuks voorbij komt. Scheelt toch weer!

Welke soorten thermometers zijn er?

Er zijn ontzettend veel thermometers op de markt. Het principe is echter bij allen gelijk, namelijk het meten van de temperatuur. Het kan hierbij gaan om lichaamstemperatuur, omgevingstemperatuur of de temperatuur van voedsel zoals vlees of vis. Een veel gebruikte soort is de lichaamsthermometer. Deze heeft als doel de temperatuur van je lichaam te meten. Dit kan op verschillende manieren. De meest klassieke is de staafthermometer. Dit is een langwerpige thermometer die je rectaal, oraal of onder je oksel kunt gebruiken. Er wordt beweert dat rectaal de meest betrouwbare vorm van meten is. Het voordeel van dit type is dan ook dat hij vrij nauwkeurig meet. Daarnaast is hij goedkoop in aanschaf en makkelijk in gebruik. Om het meten aangenamer te maken, met name voor kinderen is er ook de oor- en voorhoofdthermometer. Super handig want je hoeft geen rare capriolen uit te halen om te meten. Dit scheelt dus een hoop drama. het nadeel is echter wel dat de resultaten minder betrouwbaar zijn dan bij een staafthermometer. Mocht je twijfels hebben over koorts is het dus aan te raden deze alsnog te gebruiken. Als indicator is een voorhoofdthermometer prima.

Behalve dat een thermometer voor het lichaam kan worden gebruikt is het ook een heel nuttige keukenhulp. Hoe vaak heb je niet meegemaakt dat een stuk vlees aan de buitenkant perfect lijkt terwijl hij aan de binnenkant nog veel te rauw is? Op het moment dat je in het vlees gaat snijden gaan alle sappen er al uit. Zonde dus. Dit is te voorkomen met een vleesthermometer. Je steekt een pin in het stuk vlees zodat je vervolgens de binnentemperatuur af kunt lezen. Super handig!

Tenslotte willen we de thermometer voor het meten van de omgevingstemperatuur aanstippen. Je zet dit apparaatje neer en deze meer vervolgens wat de temperatuur op die plek is. Dat kan gaan om een thermometer voor binnen of buiten. Wil je helemaal uitpakken dan is een weerstation wellicht iets voor jou. Daarop worden nog veel meer weersomstandigheden gemeten.

Welke thermometer is de beste budget keuze?

Heb je het niet breed maar wil je toch een goede thermometer aanschaffen? Bij de Braun PRT1000 – Lichaamsthermometer ben je aan het goede adres. Het is een eenvoudig model dat makkelijk is in gebruik. Daarnaast is het een prima keuze als je niet houdt van allerlei poespas. Binnen 10 seconden weet je waar je aan toe bent. Dankzij het compacte formaat neem je hem eenvoudig overal mee naartoe. Daarnaast is het meten zelf goed te doen vanwege de buigbare punt. Hij meet zeer nauwkeurig. Hij is zowel geschikt voor volwassenen als kinderen en baby’s. Als kers op de taart is hij waterbestendig wat de mogelijkheden voor het meten vergroot.

Wat zijn de populairste thermometer merken?

Wij durven gerust op Braun te vertrouwen als het gaat om thermometers. Ook voor andere zaken kun je uitstekende bij het Duitse merk terecht. Denk aan baardtrimmers, krultangen en stijltangen. Wat je ook kiest, je kunt rekenen op Duitse degelijkheid en kwaliteit. Daarnaast hebben hun producten altijd een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hierdoor wordt de aanschaf van een Braun voor iedereen toegankelijk. Grote kans dat je zelf bent opgegroeid met een Braun in huis. En dit gun je je kinderen ook. Het is een duurzame keuze.

Famidoc mag dan wellicht in Nederland niet zoveel bekendheid genieten, het zegt niets over de kwaliteit. Deze is namelijk uitstekend. Ze zijn expert als het gaat om meetapparatuur. Hun doel is om je leven een stukje makkelijker en leuker te maken. En dat lukt ze aardig. Met hun meetvriendelijke thermometers is het geen gevecht meer om de temperatuur van je kindje te meten. En dit zonder dat het ten koste gaat van een betrouwbaar resultaat! Als kers op de taart zijn de producten van Famidoc heel gebruiksvriendelijk.

Bij GEFU weten ze van wanten. Voor praktische en effectieve keukenhulpen ben je bij hen aan het goede adres. Van spiraalsnijder tot keukenpincet, ze hebben het allemaal in huis. Zo ook een keukenthermometer die ervoor zorgt dat ieder gerecht een succes wordt. Hun keukenthermometers worden gekenmerkt door een mooi design en een goede prijs. Een uitstekende keuze voor iedereen die gek is op koken dus.

Thermometer tips voor de beste keuze

Je wilt een thermometer aanschaffen maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Niet zo gek want er is enorm veel keuze. Bedenk je om te beginnen wat je doel is. Er zijn namelijk vele soorten thermometers met ieder hun eigen specialiteit. Niet ieder type is dus geschikt voor ieder doel. Daarnaast zijn de volgende zaken van belang. Wie gaat de thermometer gebruiken? Hoe vaak en intensief gebruik je hem? Wat is je budget?

  1. Manier van meten

    Je hebt een brede keuze uit de manier van meten. Als het alleen al om het meten van de lichaamstemperatuur gaat kun je bijvoorbeeld oraal, rectaal, onder je oksel of met een digitale thermometer meten. Wanneer je bij jezelf wilt meten weet je wat je prettig vindt en kunt verwachten. Dit is bij kinderen wel anders. houd daar rekening mee. Als je de temperatuur van vlees wilt meten komt er een staaf in het vlees te zitten zodat de binnentemperatuur kan worden waargenomen. Vaak zit de thermometer dan met een draad vast aan de meetpin. Tegenwoordig zijn er echter ook draadloze exemplaren op de markt.

  2. Nauwkeurigheid

    De manier van meten hangt hoe dan ook samen met de nauwkeurigheid van de resultaten. Niet iedere methode is namelijk even betrouwbaar. Je raadt het al, hoe oncomfortabeler hoe betrouwbaarder kunnen we wel stellen. Een voorhoofdthermometer is natuurlijk een prettige manier van meten. Echter, het is lang niet zo betrouwbaar als het rectaal meten van je temperatuur. Maak dus een goede afweging waar je prioriteiten liggen.

  3. Koppelbaar aan app

    Dan is er bij sommige thermometers nog de mogelijkheid om deze te verbinden met je smartphone via een app. Super handig dus. Het grote voordeel is dat je meetresultaten makkelijker in kunt zien. Bovendien blijven deze veel langer bewaart en kun je vaak diverse profielen instellen. Dit maakt ook dat je makkelijker patronen kunt ontdekken. Dit kan fijn zijn bij een bepaald ziekteverloop. Het instellen en aflezen van een thermometer was nog nooit zo eenvoudig. Het is een soort digitale dokter die je met je meedraagt en hierdoor een toevoeging voor jezelf en je familie.

Een thermometer wordt al een behoorlijke poos gebruikt. Dit kan voor diverse doeleinden zijn. Al vroeg ontdekten mensen dat het handig is om invloed te hebben op de temperatuur tijdens een kookproces. Maar ook voor je lichaam kan het essentieel zijn. De thermometers van vroeger zijn niet te vergelijken met de exemplaren die nu op de markt zijn. Het is een stuk makkelijker geworden om de temperatuur van iets te meten. Daarnaast zijn er veel meer mogelijkheden en opties bij gekomen. Denk aan het gebruik maken van een app waarin al je meetresultaten worden opgeslagen en gemonitord. Bovendien meten de apparaatjes van nu veel nauwkeuriger dan die van vroeger. Hierdoor zijn ze ook een stuk betrouwbaarder geworden. Je hoeft dus niet meer naar de huisarts om je temperatuur te meten. Je kunt gewoon thuis doktertje spelen met goede resultaten. Fijn voor jezelf maar essentieel wanneer je kinderen of baby’s hebt. Ook voor oudere mensen of mensen met een ziekte is het aan te raden de temperatuur altijd in de gaten te houden!