Beste solar tuinverlichting van 2024 volgens de tests

We zijn ons steeds bewuster van ons gebruik. Dat kan op vele vlakken zijn. Denk aan plastic maar ook andere zaken zoals verspilling van eten of energie. Het loont zich zeker om je bewust te zijn van dit soort dingen. Het is namelijk beter voor het milieu en dus ook voor je portemonnee en jezelf. Toch willen we bepaalde dingen niet opgeven. Denk aan een lekkere lange hete douche of gezelligheid in de tuin. Dat laatste hoef je gelukkig ook niet te missen. Op een duurzame manier kun je toch genieten van een geweldige sfeer. Solar tuinverlichting helpt daarbij. Wij zochten voor je uit wat de beste exemplaren van het moment zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Solar Spot Light de beste solar tuinverlichting is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een uitstekend alternatief voor de Solar Spot Light is de ProLED – Solar wandlamp. Kijk onderstaand voor meer solar tuinverlichting testresultaten!

Beste solar tuinverlichting in 2024

Solar Spot Light

Met de Solar Spot Light sta je helemaal in de spot light! Of liever gezegd, je huis en tuin. Het ideale van deze lamp in dat je hem gewoon in de grond kunt drukken op de gewenste plek en klaar is kees. Super fijn dus. Je hebt geen gedoe met snoeren die je aan moet leggen en een stopcontact dat in de buurt moet zitten. Nadat hij is opgeladen gaat de lamp zo’n 8 tot 12 uur mee. Precies lang genoeg om je ‘s nachts te voorzien van licht in je tuin dus. Het leuke is dat hij verschillende kleurtjes schijnt waardoor je niet tegen een saai wit licht aan hoeft te kijken. Kortom, het is een eenvoudige manier om je tuin een flinke opkikker te geven!

ProLED – Solar wandlamp

Met de ProLED – Solar wandlamp heb je nooit meer nergens omkijken naar. Het is een kwestie van de lamp ophangen en klaar is kees. Aangezien je hem aan de muur hangt bespaar je ruimte. Het is een hele geschikte keuze als je op zoek bent naar een lamp voor in een donker gangetje of voor aan je huis bij de voordeur. Het design is eenvoudig maar modern. Dankzij de neutrale uitstraling past hij zowel in een klassieke als moderne tuin. Het vrij royale zonnepaneeltje zorgt ervoor dat hij effectief wordt opgeladen. Hij schijnt dan ook meer dan voldoende licht om goed te kunnen zien wanneer je ‘s avonds thuis komt. Bovendien heeft het een afschrikwekkend effect voor dieven!

O’DADDY Pegasus

De O’DADDY Pegasus willen wij niet meer missen. Het gaat om een prachtige, elegante lamp die je overal makkelijk neer kunt zetten. Het voetje zorgt ervoor dat hij blijft staan. Energie verbruiken doet hij nauwelijks met een energielabel A++. Na het opladen gaat hij zo’n 7 a 8 uur mee. Hij heeft een lichtopbrengst van 100 lumen wat behoorlijk fel is. Hij staat dus niet alleen gezellig maar het licht is ook nog eens heel praktisch. Hij is weersbestendig dus je hoeft niet bang te zijn als er een onverwachte regenbui aan komt. Deze kanjer kan wel tegen een stootje. Hij voorziet je van licht op de momenten dat je het nodig hebt. Als kers op de taart kun je hem flexibel neerzetten omdat je niet afhankelijk bent van een snoer.

O’DADDY Castor solar tuinverlichting

De O’DADDY Castor solar tuinverlichting is elegant en biedt precies wat je zou verwachten. Het is een effectieve lamp die snel oplaadt en je altijd van licht voorziet. Er komt niet eens een batterij aan te pas! Je hangt hem op en gaan met de banaan. Hij brandt lekker lang zonder aan sterkte te verliezen. Ook deze lamp is weer lekker zuinig met zijn energielabel A++. Het zonnepaneeltje is breed genoeg om veel licht op te kunnen vangen. Voor het ophangen hoef je niet per se een handige harry te zijn maar houd er wel rekening mee dat je gereedschap nodig hebt. Een montageset voor aan de muur wordt echter wel meegeleverd.

Solar LED Lichtbollen 

De Solar LED Lichtbollen zijn net even wat anders dan hun voorgangers. Het is dan ook een prima manier om sfeer te brengen in je tuin. Overdag laadt hij op zodat je ‘s avonds kunt genieten van een mooi lichtspel. Het lampje is compact waardoor hij niet veel ruimte in beslag neemt. Hij zal niet alleen prachtig staan in je tuin maar ook voor op balkon is het een prima keuze. Na het opladen gaat hij 6 tot 8 uur mee. Meer dan voldoende om je van sfeer te voorzien tijdens een etentje buiten of een gezellige barbecue. Het mooiste is natuurlijk als je er meerdere aanschaft om het effect te vergroten. Hij beschikt over meerdere speelse kleurtjes. Laat dat tuinfeestje maar beginnen!

Aankoopgids: alles wat je moet weten over de beste solar tuinverlichting

Hoe kun je op solar tuinverlichting besparen?

Eigenlijk is de aanschaf van solar tuinverlichting op zich al een besparing. Je hebt namelijk alleen maar te maken met de aanschafkosten en niet met energiekosten. Je weet dus gelijk waar je aan toe bent en moeder natuur doet de rest. Lekker makkelijk dus en het is ook nog eens heel duurzaam, zowel voor de natuur als voor jezelf. Houd daarnaast goed de aanbiedingen in de gaten. Zeker in het najaar willen winkels van hun voorraad af. Dat is het moment om je slag te slaan en zo een hoop geld te besparen. Tenslotte geven we als tip mee voor een zuinig energielabel te gaan. De lampen hebben geven dan voldoende licht zodat je daar voldoende aan hebt en geen lampen op netstroom aan hoeft te schaffen. Scheelt toch weer. Kortom, het is een duurzame keuze waar je lang plezier van zult hebben. En je portemonnee ook!

Welke soorten tuinverlichting zijn er?

Welke tuinverlichting het beste bij jou past hangt helemaal af van het doel dat je met de verlichting hebt. Wil je sfeer aanbrengen in je tuin? Dan is het prima om voor sfeerverlichting te kiezen. Denk hierbij aan fakkels of een lichtsnoer dat je op kunt hangen. Deze zijn zowel op zonne energie als op netstroom verkrijgbaar. Het voordeel van zonne energie is dat je niet afhankelijk bent van een snoer dat je aan moet sluiten. Daarom ben je zeer flexibel in het plaatsen van de lampen. Het nadeel is echter wel dat de batterij op kan raken. Daar heb je op lampen met netstroom geen last van.
Sfeerverlichting is natuurlijk heel leuk en knus maar soms wil je ook kunnen genieten van praktische verlichting. Dit type licht is bedoeld voor praktische doeleinden en niet per se voor de sfeer. Denk aan wanneer je thuis komt en je wilt je fiets achter in de schuur zetten. In zo’n geval is een lamp die je aan de muur bevestigt meestal een uitstekende keuze. Als je voldoende zicht wilt hebben kun je er meerdere aanschaffen. Er is een ruime keuze in allerlei verschillende modellen. Denk aan een modern vormgegeven lamp voor de moderne tuin. Heb je juist meer een klassieke inrichting? Ook daar is aan gedacht. Je kunt de keuze dus altijd goed afstemmen op de stijl die je hebt. Kortom, stem je keuze af op je persoonlijke situatie en wensen. Wat voor je buurman de perfecte keuze is kan voor jou een miskoop zijn.

Welke solar tuinverlichting is de beste budget koop?

Als je het niet zo breed hebt ben je bij de 20 LEDs Buitenlamp draadloze waterdichte lamp aan het goede adres. Deze budget kanjer zorgt ervoor dat je voordelig in licht wordt voorzien. Zowel in aanschaf als wat gebruik betreft. Daarnaast hang je hem heel eenvoudig op. Het design is hip en hij heeft een neutrale kleur waardoor hij in iedere tuin past. De oplaadtijd is 8 uur waarna hij maar liefst 4 dagen meegaat. Lekker lang dus. Je komt er nooit mee in het donker te zitten. Dit heeft hij te danken aan het energielabel A++. Hij bewijst dat een mooi design en praktisch gebruik prima samengaan. Kortom, als je hem eenmaal hebt dan wil je niet meer zonder!

Wat zijn de populairste solar tuinverlichting merken?

Met de producten van SensaHome wordt het zowel in je tuin als in huis een feestje. De producten die ze bieden zijn aantrekkelijk en lopen uiteen van een klok tot diffuser. Dit maakt een SensaHome niet alleen heel geschikt voor jezelf maar ook om cadeau te geven. Daarnaast is de prijs-kwaliteitverhouding prima in balans. Je hoeft niet bang te zijn dat je de hoofdprijs betaalt voor een SensaHome. Je kunt er de mist niet mee ingaan!
Van gezichtsmasker tot speaker, bij DirectSupply vind je het allemaal. DirectSupply is dan ook zo aantrekkelijk vanwege het grote aanbod dat zij bieden. Deze hebben altijd een origineel tintje en voorzien je in een praktische oplossing. Maar ook hebben ze gewoon veel leuke hebbedingen in hun assortiment. Als je op zoek bent naar een cadeau voor iemand is het dan ook aan te raden even bij DirectSupply te kijken.
Innovatie staat hoog in het vaandel bij GreenBlue. Dit vooruitstrevende merk biedt producten als een melder wanneer de deur of het raam open of dicht gaat. Super praktisch dus en bovendien zul je je veiliger voelen in je eigen huis. Maar ook praktische producten zoals een toiletemmer schuwen ze niet. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het wel bij GreenBlue. Een mooi design en oog voor detail zijn eigenschappen die een GreenBlue kenmerken.

Solar tuinverlichting aankooptips voor de beste koop

Je wilt solar tuinverlichting aanschaffen en dat is nog niet zo eenvoudig. De keuze is reuze dus zie de juiste keuze voor jezelf maar eens te maken. Het hangt helemaal af van je prioriteiten en wensen. Bedenk je bijvoorbeeld eerst waar je het wilt plaatsen aangezien er voldoende zonlicht nodig is. Daarnaast is één lamp vaak niet voldoende. Stel voor jezelf van te voren vast hoe veel je maximaal uit wilt geven. Laat je niet leiden door een mooi design zodat je het praktische gebruik uit het oog verliest.

 1. Plaatsing

  Bedenk je waar je de verlichting wilt plaatsen. En ook hoe je dit moet doen. Voor in je tuin is het heel praktisch als je de lamp er gewoon in kunt steken. Op deze manier plaats je de lampen flexibel en kun je ze makkelijk weer verplaatsen als het nodig is. Als je ze liever dichter bij huis plaatst, bijvoorbeeld aan je gevel of aan een muur let dan op dat montagemateriaal wordt meegeleverd. Houd er daarnaast rekening mee dat je meestal gereedschap nodig hebt om ze op te hangen. De keuze voor de plaatsing hangt af van de indeling van je tuin of natuurlijk balkon.

 2. Aantal lampen

  Bepaal hoeveel lampen je nodig hebt. Als je alleen een lamp bij de voordeur wilt plaatsen is één vaak voldoende. Wil je echter je hele tuin verlichten dan zijn meerdere exemplaren aan te raden. Het hangt van de felheid van de lamp af voor in hoeverre je zicht hebt. Als de lamp alleen als sfeerverlichting dient dan heb je er minder nodig dan wanneer je je tuin praktisch wilt verlichten. Om geld te besparen scheelt het vaak om voor een set te kiezen. Je hebt dan meerdere lampen in één koop zodat je wat budget betreft gelijk weet waar je aan toe bent.

 3. Brandtijd

  Daarnaast is de brandtijd van de lamp van belang. Dat wil zeggen, hoe lang de lamp brandt nadat hij op is geladen. Dit varieert van een paar uur tot dagenlang. Bedenk je wanneer je wilt dat de lamp aan is. Als hij alleen aan gaat bij beweging is het veel minder van belang dat hij een lange brandtijd heeft dan wanneer je je tuin wilt verlichten tijdens een uitgebreid tuinfeest dat tot in de kleine uurtjes doorgaat.

 4. Energielabel

  Tenslotte zegt het energielabel van een lamp hoe zuinig hij is in verbruik. Energielabel A++++ is het allerzuinigst en dit type verbruikt bijna geen energie. Ondanks dat de natuur zorgt voor de energie van de lamp is het aan te raden om voor een zuinig label te gaan zodat hij lang kan blijven branden.

We worden ons steeds bewuster van onze omgeving en hoe we ermee omgaan. Zo ook als het om verlichting gaat. Met solar tuinverlichting let je op het milieu omdat er geen onnodige energie wordt verspild en je gebruik maakt van natuurlijke bronnen. Het is dus op zich al een trend om er gebruik van te maken. Daarnaast biedt het als voordeel dat je het flexibel in je tuin kunt plaatsen omdat je niet meer gebonden bent aan een irritant snoer. De vormgeving wordt steeds hipper en moderner. Het gaat niet alleen meer om praktisch gebruik maar ook om de uitstraling van de lampen. Als ze uit staan en wanneer het overdag is wil je immers ook tegen wat leuks aankijken. Het kan je tuin net de boost geven die het nodig heeft en het is een goede en relatief goedkope manier om je tuin helemaal zomerklaar te maken. Als kers op de taart vergroot verlichting je gevoel van veiligheid. Wij willen niet meer zonder!