Schutting plaatsen? Hiermee moet je rekening houden!

Wil jij een nieuwe erfgrens aanleggen? Er zijn verschillende manieren om een erfgrens aan te leggen. Zo kan je kiezen voor een schutting of een heg, maar je kan er ook een combinatie van aanleggen. Een heg alleen kan namelijk alsnog te toegankelijk zijn voor dieren en vreemde mensen. Schuttingen zijn er in verschillende soorten. Zo verschillende ze in materiaal en vorm. Er zijn dus al een hoop kwesties waar je mee te maken krijgt, bij het plaatsen van een schutting of een andere erfgrens. Om je te helpen bij deze kwesties, hebben we een opsomming gemaakt ervan. Lees verder en kies zo de perfecte schutting!

Waar bestaat mijn erfgrens uit?

Ten eerste moet jij je afvragen waar jouw erfgrens uit bestaat. Kies je enkel voor een schutting, of combineer je het met een heg? Bedenk daarbij dat een combinatie veel plek in beslag neemt. Dit kan onhandig zijn bij een kleine tuin. In zo’n geval kan je dus beter kiezen voor een schutting met een smalle vorm. Bij een grotere tuin zou je ook een combinatie van een schutting en heg kunnen aanleggen. Dit kan namelijk zorgen voor een natuurlijkere en knussere uitstraling.

Welk materiaal schutting kies ik?

Bij de keuze voor een schutting, is het belangrijk om rekening te houden met de algemene inrichting van jouw tuin. Wat voor stijl hanteer jij in de tuin? Zo zou je, met een moderne en strakke inrichting, kunnen kiezen voor een composiet schutting. De structuur van deze schutting sluit namelijk perfect aan op de strakke lijnen en vormen van een moderne tuin. In een ruigere inrichting zou je kunnen kiezen voor een klassieke hout-beton schutting. Deze is grover qua vorm en past zo beter bij de asymmetrische vormen van een landelijke tuinrichting. Kijk dus naar vormen en kleuren van jouw tuin en koppel zo een geschikte schutting eraan. Je kan natuurlijk ook advies vragen aan een specialist!

Hoe sluit ik mijn erfgrens af? 

Ten slotte kan je jouw erfgrens op verschillende manieren afsluiten. Dit kan je bijvoorbeeld doen met een open ingang of met een tuinpoort. Zo’n tuinpoort kan je precies laten afstemmen op de stijl van jouw schuttingen. Daarnaast moet je natuurlijk de hoogte van de tuinpoort bepalen. Deze kan je middelhoog of nog hoger maken. Wil je dat mensen erover heen kunnen kijken, of niet? Zo vind je uiteindelijk een geheel aan antwoorden die jouw erfgrens vormen.