Beste recirculatie afzuigkap in 2023 volgens de tests

recirculatie afzuigkap de beste

Een afzuigkap is lang niet altijd een favoriet apparaat in de keuken. Het is groot en kan onhandig zijn. Bovendien is het niet altijd makkelijk of zelfs niet mogelijk om de afzuiging naar buiten te leiden. Wat nu? Daar is een recirculatie afzuiging voor. In plaats van lucht van buiten te halen of naar buiten af te voeren wordt de lucht gefilterd en is dit dus niet nodig. Dit kan uitkomst bieden wanneer je er anders niet uit komt. Dankzij het koolstoffilter worden geurtjes uit de lucht gehaald. Je kunt dus altijd genieten van frisse lucht in je huis zonder dat er een geleiding naar buiten bij komt kijken. Wij zochten voor je uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een recirculatie afzuiging.

Conclusie: in 2023 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat ETNA AO761RVS – Afzuigkap de beste recirculatie afzuigkap is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een uitstekend alternatief voor de ETNA AO761RVS – Afzuigkap is de ETNA AB190RVS – Afzuigkap. Kijk onderstaand voor meer recirculatie afzuigkap testresultaten!

Beste recirculatie afzuigkap in 2023

ETNA AO761RVS – Afzuigkap

De ETNA AO761RVS – Afzuigkap is een kanjer van een afzuigkap. Hij kan zowel gebruik worden voor circulatie als afvoer naar buiten. Net waar je voorkeur naar uitgaat. En ideaal wanneer je ooit gaat verhuizen en je hem mee wilt nemen. Behalve afzuiging levert deze Etna ook licht. De twee heldere LED lampen zorgen ervoor dat je goed zicht hebt tijdens het koken. Super handig dus. Niet helemaal zeker van je zaak? Je krijgt er 5 jaar garantie op. Wel zo prettig. Kortom, het gaat om een krachtige afzuigkap die doet wat hij moet doen. Als je hem eenmaal in huis hebt wil je niet meer zonder!

ETNA AB190RVS – Afzuigkap

Een afzuigkap is meestal niet iets om over naar huis te schrijven. Nou, de ETNA AB190RVS – Afzuigkap wel. In plaats van dat je hem weg wilt moffelen is deze afzuiging een sieraad voor je keuken. Je hebt de keuze uit 3 verschillende standen. Ideaal dus want je past hem aan op je eigen wensen. Daarnaast maakt hij relatief weinig geluid. Het is dus goed mogelijk om een gesprek te voeren terwijl hij aan staat. Wel zo prettig. Het RVS geeft de afzuiging een elegante en toch ook stoere uitstraling. Hij past zowel in een klassieke als moderne keuken uitstekend thuis.

ETNA AP260RVS

De ETNA AP260RVS valt direct op door zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze kanjer bewijst dat een kwalitatieve recirculatie afzuigkap niet duur hoeft te zijn. Dankzij de handige LED verlichting zie je tijdens het koken duidelijk waar je mee bezig bent. Wel zo prettig dus. Hij beschikt over 3 verschillende standen dus je past hem aan op de situatie. De cassettefilters zijn makkelijk te verwijderen en schoon te maken. Hij is geschikt voor recirculatie maar ook voor afvoer naar buiten, net waar je voorkeur naar uitgaat. Het is een krachtige afzuiging die doet wat je van een afzuigkap mag verwachten.

Beretta eilandafzuigkap

De Beretta eilandafzuigkap is erg indrukwekkend. Dat komt om te beginnen door zijn vorm. Het is eens wat anders dan een standaard afzuigkap. Je hoeft hem niet aan de muur te hangen, boven een kookeiland is perfect. Daarnaast valt hij op door de koper kleur. Dit maakt het een uniek design en een echte eye catcher voor in je keuken. Waar je normaal gesproken je afzuiging weg wilt werken wil je deze juist laten zien. Kookgeurtjes en vetten zijn verleden tijd. Hij zuigt ze moeiteloos weg. De bediening is heel eenvoudig. Dat maakt deze afzuigkap nóg aantrekkelijker!

ETNA AO460ZT – Afzuigkap

We kunnen het niet helpen, nog een Etna. De ETNA AO460ZT – Afzuigkap komt in een prachtige elegante kleur. Het diep zwart geeft deze afzuigkap een stijlvolle uitstraling. Het is een keer wat anders dan wit of rvs. Daarnaast komt hij tegen een opvallend goede prijs. Het vetfilter is makkelijk te verwijderen en reinigen. Wel zo prettig want dat scheelt je een hoop tijd. Wat verder opvalt aan deze Etna is dat hij relatief stil is in gebruik. En dat is erg prettig, zeker wanneer je een woonkeuken hebt en je met z’n allen aan tafel zit. Kortom, een prima afzuigkap voor een prima prijs!

Aankoopgids: alles wat je moet weten over de beste recirculatie afzuigkap

Hoe kun je op een recirculatie afzuigkap besparen?

De prijzen van een recirculatie afzuigkap lopen behoorlijk uiteen. Wij adviseren niet gelijk voor het goedkoopste model te gaan. Goedkoop is meestal duurkoop. Dat wil echter niet zeggen dat het duurste exemplaar per se het beste is. Ga daarnaast voor eenvoud. Een afzuiging met allerlei toeters en bellen is leuk maar je betaalt er ook voor. Juist als je geld wilt besparen scheelt het om voor een eenvoudig model te kiezen. Als je echt krap bij kas zit overweeg dan een tweedehands exemplaar aan te schaffen. Dit kan je een hoop geld schelen in de aanschafprijs. Check wel even of ‘ie het doet en schoon is. Je kunt hem zelf ook wel schoonmaken maar bij een versmeerd ding heeft dat weinig zin. Houd er wel rekening mee dat je op een tweedehands exemplaar geen garantie krijgt. Dat is dus het risico dat je loopt.

Welke soorten afzuigingkappen zijn er?

Een afzuigkap met recirculatie betekent dat de lucht in de afzuiging zelf wordt gefilterd. Hierdoor is er geen afvoer naar buiten nodig. Dit kan in sommige gevallen heel handig zijn, bijvoorbeeld wanneer een afvoer naar buiten niet makkelijk te realiseren is. De lucht wordt naar binnen gezogen en vervolgens wordt het gefilterd door een koolstoffilter. Van nature heeft koolstof de eigenschap om vuil en geurtjes op te nemen. De schone lucht wordt je keuken weer ingeblazen. Het grote voordeel is dat je geen afvoer naar buiten nodig hebt. Het nadeel is echter dat hij minder krachtig is dan wanneer je dit wel hebt.

Bovendien moeten de filters regelmatig worden vervangen en schoongemaakt. Dit in tegenstelling tot een normale afzuigkap. Ook zul je merken dat de werking van dit type afzuiging minder effectief is dan een model met afzuiging naar buiten. Het is dus maar net waar je prioriteiten liggen.
Een wandschouw is een bekend soort afzuigkap. je bevestigd hem aan de muur. Je kunt kiezen uit een diagonaal model, plat of standaard. Net waar je voorkeur naar uitgaat. Heb je een kleine keuken? Dan biedt een onderbouw afzuigkap uitkomst. Het is een compact model die je onder een keukenkastje plaatst. Lekker efficiënt dus!

We stipten eerder de eiland afzuigkap al even aan. Als je kookplaat zich op een kookeiland bevindt is het niet erg handig dat de afzuiging aan de muur zit. Een afzuigkap voor een kookeiland hangt letterlijk boven het kookeiland en ‘verdwijnt’ in het plafond. Het staat vaak mooi en strak. Hij heeft een grote capaciteit en wordt dus met name gebruikt in een grote en open keuken. Wil je ruimte besparen? Kies dan voor een afzuiging die geheel in je plafond zit. Hiermee voorkom je dat je je hoofd stoot tijdens het koken. Wel zo prettig en praktisch dus.

Een vlakscherm afzuigkap is tevens een manier om je afzuiging niet op te laten vallen. Hij wordt in een keukenkastje geplaatst. Op het moment dat je hem nodig hebt trek je hem uit. Verder zie je hem niet. Het staat dus super strak en neemt nauwelijks ruimte in beslag!

Welke recirculatie afzuigkap is de beste budget keuze?

Als je een voordelige recirculatie afzuigkap zoekt ben je bij de ETNA AO460WIT – Afzuigkap aan het juiste adres. Het gaat om een eenvoudig model dat doet wat het moet doen. Hij beschikt over effectieve LED verlichting waarmee je het kookproces goed in de gaten kunt houden. Het vetfilter is makkelijk te verwijderen en schoon te maken. Daarnaast gaat het om een heel gebruiksvriendelijk exemplaar. Als kers op de taart krijg je 5 jaar garantie op deze kanjer, voor het geval er iets mis mee is. Is wit niet helemaal je kleur? Hij is ook verkrijgbaar in het rvs en zwart. Net wat bij je keuken past dus. Kortom, als je hem eenmaal gewend bent wil je niet meer anders.

Wat zijn is het populairste recirculatie afzuigkap merk?

Het zal je niet verbazen dat Etna onze absolute nummer 1 is. Je hebt Etna al meerdere keren terug zien komen en dat is niet voor niets. Het gaat om een bedrijf van Nederlandse bodem dat dé expert is als het op keukenapparatuur aankomt. Dat kwaliteit niet van ver hoeft te komen bewijst Etna dan ook ruimschoots. Of het nu gaat om een vaatwasser of afzuigkap, Etna is van alle markten thuis. Je kunt er met gemak je hele keuken uitzet kopen. De producten van Etna worden gekenmerkt door hun praktische gebruik. Er is echt over nagedacht en in de praktijk getest in plaats van alleen achter een bureau bedacht. Behalve praktisch gebruik heeft het hele assortiment van Etna een geweldig design. Het is dus zeker mogelijk om een mooie vormgeving te combineren met een praktisch gebruik. Een Etna is een investering waar je lang plezier van zult hebben.
Al meer dan 160 jaar staat Etna paraat en als het aan haar ligt gaat ze gewoon nog eens 160 jaar door. De ontwikkeling staat bovendien niet stil. Denk aan de mat zwarte lijn die ze hebben ontwikkeld. Je onderscheidt je met prachtige apparatuur. Niet helemaal je ding? Wellicht past de retro lijn beter bij je. Voor welk design je ook kiest, op de kwaliteit van Etna kun je altijd rekenen. Het is apparatuur dat van generatie op generatie overgaat. Grote kans dat de Etna waarmee jij bent opgegroeid nog steeds bij je oma of moeder in de keuken staat!

Recirculatie afzuigkap tips voor de beste keuze

Je wilt een recirculatie afzuigkap aanschaffen maar je weet niet waar je moet beginnen. Niet zo gek want er is enorm veel keuze. We snappen dan ook goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De voordelen ervan zijn wel duidelijk geworden. Nu moet je alleen nog het juiste exemplaar voor jou zien te vinden. Waar wil je hem neerhangen? Wat is je budget? Hoe belangrijk vind je extra opties? Dit zijn allemaal vragen die meespelen in het maken van een keuze. Daarnaast zullen de volgende aandachtspunten helpen om een nog betere keuze te kunnen maken. Doe er je voordeel mee!

 1. Plaatsing

  Bedenk je om te beginnen waar je je afzuigkap wilt plaatsen. Meten is weten. Meet dus op wat de maximale afmeting mag zijn op de gewenste plek. Je kunt hierbij denken aan een onderbouw afzuigkap, dus onder een keukenkastje. Ook een wandafzuigkap is een optie. Deze dit aan de muur vast. Mocht je een kookeiland hebben waarop je kookt dan biedt een kookeiland afzuigkap uitkomst. Kortom, stem je keuze af op je situatie.

 2. Capaciteit

  De capaciteit van een afzuigkap wordt uitgedrukt in m3h. We zullen je niet lastig vallen met allerlei saaie en technische details. Het gaat erom dat je de juiste keuze maakt voor je keuken. Een afzuigkap tot 200 m3h is geschikt voor een kleine keuken, 200 – 300 is prima voor een middelgrote keuken en 400 – 500 m3h voor een grote. Voor een grote en open keuken heb je een afzuiging met veel capaciteit nodig. Dit gaat om 600 m3h en meer.

 3. Geluidsniveau

  Zeker als je een woonkeuken hebt wil je elkaar nog een beetje kunnen verstaan tijdens het koken. Ga dus voor een niet al te luide afzuigkap. Dit kan erg storend zijn. Behoorlijk aanwezig zijn afzuigkappen van 60 dB en meer. Alles wat daaronder zit is nog prima te doen.

 4. Energielabel

  Heb je een voordelige afzuigkap gevonden, betaal je je vervolgens scheel aan energiekosten. Dat is niet de bedoeling. Let dus op het energielabel. Energielabel A+++ is het meest zuinig. Vraag jezelf af hoe vaak je de afzuiging gebruikt. Als je vaak kookt dan heb je je afzuiging vaak nodig en loont het zich dus om voor een energiezuinig model te kiezen. Als je maar af en toe kookt is dit vanzelfsprekend minder van belang. Vraag jezelf dus af waar je prioriteiten liggen en maar op basis daarvan een keuze.

Een recirculatie afzuigkap is op zich al een trend te noemen. Het systeem geniet nog niet heel veel bekendheid maar is wel steeds populairder. Zeker wanneer je helemaal geen mogelijkheid hebt voor een afvoer naar buiten is het een perfecte oplossing. De ontwikkeling van de afzuigkap staat niet stil. De ene afzuigkap is de andere niet. Het gemak dient de mens en dat geldt ook met afzuigkappen. Zo zijn er smart exemplaren op de markt. Je verbindt dit type afzuigkap eenvoudig via een app met je smartphone. Vervolgens kun je hem aflezen en instellen op je smartphone. Super makkelijk dus! Daarnaast zijn er afzuigkappen die kunnen communiceren met je kookplaat. Wanneer je aan het koken bent wordt de afzuigkap automatisch ingesteld. Zo heb jij er geen omkijken meer naar en kun je je volledig richten op het koken. Zeker wanneer je niet bepaald een keukenprinses bent kan dit het verschil maken tussen een succesvol en mislukt gerecht. Wij plukken er in ieder geval de vruchten van en zouden niet meer zonder willen!