Printers, heb jij er al een thuis staan?

De meeste woningen bezitten wel een printer. Hoewel steeds meer online gebeurd, kan het zo af en toe best handig zijn om een printer in huis te hebben. Wanneer je op het moment staat om een printer aan te schaffen is het wel zo handig te weten welke soorten er zijn, want welke zijn er nu precies? Door meer te weten te komen over verschillende soorten printers, kun je hieronder verder lezen.

Wat doet een printer?

Je hebt erg veel verschillende soorten maten, maar ook merken printers. Zo heb je bijvoorbeeld een hp printer. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kan een printer af en toe best handig zijn. Waarvoor is dit dan eigenlijk? Stel je gaat bij een nieuw bedrijf werken. Hier moet je dan een contract voor tekenen. Om een contract te kunnen tekenen, kan het handig zijn om je handtekening handmatig op papier te zetten. Het contract moet dan vooraf uitgeprint worden. Je kunt een opdracht sturen naar de printer. De printer voert als het ware opdrachten uit. Deze opdrachten kan hij krijgen via een mobiele telefoon, maar kan daarnaast ook via een computer, camera of scanner binnenkomen. Wanneer de printer de opdracht binnen heeft, kan hij bijvoorbeeld een afbeelding of tekst op papier uitprinten.

Printer 1: Inkjet Printer

Wanneer een printer gebruik maakt van inkt cartridge, is dit een inktjetprinter. Deze printer heeft een speciale spuitmond. Hiermee wordt het inkt op papier gespoten. Door deze manier van printen komen verschillende kleuren en goed en mooi op papier. De prijs van de printer is in verhouding redelijk goedkoop. Toch zijn de prijzen van de inktcartridges aan de hoge kant.

Printer 2: Laserprinter

De laserprinter heeft een andere werking dan een inkjetprinter. De laserprinter werkt namelijk met, zoals het woord het al zegt, laserstralen. Naast de laserstralen maakt de printer gebruik van spiegels en poeder. De poeder wordt op een drukrol gedaan. Deze drukrol is warm. De poeder wordt door middel van lasers, spiegels en de drukrol op het papier aangebracht. Doordat de drukrol warm is, blijft het poeder op het papier zitten. De prijzen voor deze printer zijn bij aanschaf duurder dan de inkjetprinters. Toch zijn deze printers in verhouding wel minder prijzig als ze in gebruik zijn. Ook zijn ze sneller doordat het apparaat maar een keer opgewarmd hoeft te worden.  

Printer 3: All-in-one printer

De printer die voldoet aan meerdere functionaliteiten is de all-in-one printer. Deze kan naast printen ook nog scannen en kopiëren. Deze printer is zowel in een inkjet- als laser variant verkrijgbaar. Hier moet je dus goed over nadenken voordat je de printer aanschaft.

Printer 4: Wifi printers

We doen tegenwoordig veel meer online. Ooit zijn we begonnen met grote kasten van computers en moesten printers altijd aangesloten zijn. Tegenwoordig is dit gelukkig wel anders. Je hebt wifi printers. Deze hoeven niet verbonden te zijn door middel van een internetkabel. Ze werken door een eigen wifi-netwerk. Hier kun je bijvoorbeeld je mobiele telefoon aan verbinden, waardoor je een bestand kunt afdrukken. De wifi printers zijn net als de all-in-one printers verkrijgbaar in zowel de inkjet- als laser variant te halen.