Pak uit in 2024 met een nieuwe vloer!

De vloer is een van de belangrijkste elementen van je interieur. De kleur en het materiaal van je vloer bepalen de kleuren die je kiest voor de rest van je interieur. Ook de materialen van je meubels worden afgestemd op het soort vloer dat je hebt. Zo zorg jij ervoor dat alles in de ruimte op elkaar aansluit. Een nieuwe vloer kan de woonkamer er dan ook meteen heel anders uit laten zien, ook wanneer er verder niets is veranderd aan het interieur. Het jaar 2024 is het jaar om je vloer aan te pakken. Benieuwd wat de trends zijn? Je leest het in deze blog!

Ga voor klassiek met de houtlook

Een houtlook vloer is een van de meest voorkomende vloeren in de Nederlandse woningen. De erg gewilde jaren 30 woningen staan bekend om hun glas-in-lood ramen en visgraatvloeren. Ook in nieuwbouwhuizen komen visgraatvloeren vaak terug. Deze trend is dan ook het perfecte voorbeeld van klassieke stijlen die weer terugkomen. Je kunt de vloer leggen met hardhouten planken, maar een goedkoper en onderhoudsvriendelijker alternatief is de pvc-vloer! Dit materiaal is bijna niet van echt te onderscheiden, maar is wel gemakkelijker te plaatsen.

Tapijttegels

Tapijttegels maken dit jaar ook een comeback. Hoewel jaren geleden vrijwel elk huishouden nog kosten wat kost van het tapijt af wilde, zien we het tapijt nu weer terugkomen. Dit keer in de vorm van tegels. Ze zijn gemakkelijk te leggen en zorgen voor een fijne en warme uitstraling in het interieur. De tegels kunnen geheel naar wens gelegd worden. Zo kun je ook een vloerkleed maken door de tegels in een rechthoek onder de salontafel te leggen. Geen gesjouw meer met zware rollen tapijt en het geeft je ook de mogelijkheid om geregeld iets nieuws te proberen met de vloer.

De pvc-vloer

We benoemden hem net al kort; de pvc-vloer. Er is geen enkele vloersoort die de afgelopen jaren zo gegroeid is als deze pvc-vloer. Deze groei zal zich naar verwachting de komende jaren ook nog voortzetten. Meer dan terecht als je het ons vraagt! De pvc-vloer is enorm veelzijdig en je kunt er vrijwel alle kanten mee op. Betonlook, houtlook en zelfs natuursteen kan nagebootst worden met de pvc-vloer. Voor de beste pvc-vloeren kun je terecht bij stilefloors.nl. Hier kun je ook terecht voor advies. Zo maak jij de beste keuze voor een nieuwe vloer!