Beste luchtreiniger van 2024 volgens de tests

Nederland is een relatief schoon land. Dat denken we tenminste. We leven met veel mensen op een klein stukje land. En iedereen heeft een auto. De luchtkwaliteit gaat er dus niet bepaald op vooruit. Zeker wanneer je in de stad woont is een goede luchtkwaliteit soms ver te zoeken. Als je meer in de natuur woont kunnen juist pollen en andere allergenen roet in het eten gooien. Een ding is zeker: thuis wil je genieten van schone lucht. Niet alleen is dit voor jezelf van belang maar ook voor je gezin. We onderschatten hoe veel invloed luchtkwaliteit kan hebben en zijn ons er vaak niet eens bewust van. Met een goede luchtreiniger is dat zo voor elkaar!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Venta LW45 Comfort Plus de beste luchtreiniger is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een uitstekend alternatief voor de Venta LW45 Comfort Plus is de Winix P150 – Luchtreiniger. Kijk onderstaand voor meer luchtreiniger testresultaten!

Beste luchtreiniger in 2024

Venta LW45 Comfort Plus

De Venta LW45 Comfort Plus zorgt voor een goed leefklimaat in huis. En dat is precies wat je nodig hebt. Hij is geschikt voor in iedere ruimte. Dankzij het neutrale design zal hij overal in huis prachtig staan. Daarnaast verplaats je hem eenvoudig. Ook als je hem op je slaapkamer neerzet kun je genieten van de voordelen die hij biedt. In de slaapmodus produceert hij namelijk veel minder geluid en het licht van het display wordt zachter. Behalve dat hij de lucht in huis reinigt kan hij het ook bevochtigen. Ideaal dus wanneer er een droog leefklimaat heerst. Met name in de winter is dit erg fijn en wordt voorkomen dat je last krijgt van droge ogen of een droge hoest.

Winix P150 – Luchtreiniger

De Winix P150 – Luchtreiniger ziet eruit om door een ringetje te halen. Deze prachtige luchtreiniger zorgt ervoor dat je weer opgelucht adem kunt halen. Letterlijk en figuurlijk. Hij beschikt over het zogenoemde HEPA filter waarmee schadelijke deeltjes en allergenen uit de lucht worden gefilterd. Wel zo prettig dus. Je hebt de keuze uit 4 standen. Dit is erg praktisch aangezien je hem makkelijk aanpast op jouw wensen. Daarnaast beschikt hij over een slaapstand dus ook voor in de slaapkamer is het een prima keuze. Met zijn 26 dB is hij bovendien super zuinig. Je kunt er dus gerust een gesprek naast voeren, een boek lezen of een dutje doen.

Luchtreiniger UV Plasma ionisator CA-401

De Luchtreiniger UV Plasma ionisator CA-401 is geschikt voor het echte werk. Hij heeft het model van een torenventilator en is geschikt voor ruimtes van 60 tot 150 vierkante meter. Hierdoor is het ook een prima keuze voor op kantoor. Hij verbruikt nauwelijks energie wat erg prettig is wanneer je de energierekening onder ogen krijgt. Je komt niet voor vervelende verrassingen te staan. Bovendien is de reiniging van het filter super eenvoudig. Als je last hebt van astma of allergieën biedt deze kanjer uitkomst. Het zal je gezondheid merkbaar verbeteren. Dankzij de handige timer bepaal je zelf wanneer hij precies aan staat en wanneer niet. Als kers op de taart heeft hij ook een ventilator functie.

Airfree P40 luchtreiniger

Voor kleine ruimtes tot 16 vierkante meter is juist de Airfree P40 luchtreiniger ideaal. Deze luchtreiniger heeft geen filter dus die hoef je ook niet schoon te maken. Het is een echt hebbeding. Het leuke design maakt dat het een prima cadeau is. Met name voor op je slaapkamer is hij erg geschikt. Als je last hebt van allergieën filter hij schadelijke stoffen uit de lucht. Dankzij het handige nachtlampje kun je ‘s nachts niet struikelen of ergens tegenaan lopen als je naar de wc gaat. Het licht is dimbaar. Als kers op de taart is hij super stil. Mede door zijn compacte formaat hoor je hem nauwelijks zodat je gewoon lekker kunt slapen. Wel zo prettig dus.

Philips Series 5000i AC5659/10

Met de Philips Series 5000i AC5659/10 ben je voorzien van een uitstekend leefklimaat in je huis. Hij zorgt ervoor dat de luchtbalans goed is. Behalve de lucht reinigen kun je ook de lucht bevochtigen met deze kanjer. Je hebt het proces volledig zelf onder controle. Je connect hem namelijk makkelijk via een app met je smartphone. Hierop kun je precies bijhouden wat de meetresultaten zijn en hem aansturen zoals jij dat wenst. De lucht kan worden bevochtigt of gereinigd. Niet helemaal zeker van je zaak? Je krijgt hem 60 dagen op proef. Bevalt hij niet? Dan stuur je hem gewoon terug! De bediening verloopt makkelijk via je smartphone of met de LED gekleurde ring die erop zit.

Aankoopgids: alles wat je moet weten over de beste luchtreiniger

Hoe kun je op een luchtreiniger besparen?

De aanschaf van een luchtreiniger kan behoorlijk in de papieren lopen. Wat als je wel wilt genieten van de voordelen die het biedt maar niet de hoofdprijs wilt betalen? Gelukkig zijn er manieren voor. Doe je voordeel met onze budget tips! Vraag jezelf om te beginnen af wat precies je doel is van de aanschaf van de luchtreiniger. Het reinigt uiteraard de lucht in je huis maar als je ook wil dat de luchtvochtigheid goed is ga dan voor een model dan ook de lucht kan bevochtigen. Zo heb je twee apparaten voor de prijs van één. Bovendien scheelt het een hoop ruimte. Vergelijk daarnaast altijd prijzen met elkaar. De ene aanbieder kan hetzelfde apparaat soms veel voordeliger aanbieden dan de ander. Het is dus zonde om te veel te betalen, helemaal als je het niet nodig is. Tenslotte kun je je slag slaan als je een goede aanbieding voorbij ziet komen.

Welke soorten luchtreinigers zijn er?

Een luchtreiniger is een apparaat waarmee de lucht in je huis wordt gefilterd. Dit met als doel de luchtkwaliteit te verbeteren. Met name voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën is het erg prettig om zo’n apparaat in huis te hebben. We onderschatten vaak hoe belangrijk het is om ons huis goed te ventileren en de kwaliteit op peil te houden. Luchtreinigers kunnen simpelweg worden verdeeld in drie soorten. Namelijk een basisreiniger, een reiniger voor het verlichten van allergieklachten en een type voor het verlichten van astmaklachten. Het basismodel is heel geschikt voor een gemiddeld huishouden met mensen zonder specifieke klachten. De lucht wordt regelmatig ververst, ongeveer 2 keer per uur. Prima dus voor het voorkomen van klachten en het stabiel houden van de kwaliteit van lucht in je huis.
Als je daarnaast last hebt van allergieklachten is het aan te raden voor een model met HEPA filter te kiezen. Een HEPA filter is erg populair en neemt nog steeds in populariteit toe. Het is bewezen dat dit type filter 99,99% van de schadelijke deeltjes en allergenen uit de lucht filtert. Er wordt soms onderschat hoe veel de luchtkwaliteit met onze gezondheid kan doen. Dit type luchtreiniger ververst de lucht bovendien 3,5 keer per uur. Je bent dus verzekerd van een uitstekende lucht in je huis.
Als je astma hebt kan dit hele vervelende klachten opleveren. Zeker in je huis wil je daar geen last van hebben aangezien je daar veel tijd doorbrengt. In dat geval kun je kiezen voor een luchtreiniger met HEPA filter én koolstoffilter. Dit type reiniger ververst de lucht zelfs 5 keer per uur. Het is gelijk merkbaar. Dit maakt de luchtkwaliteit beter voor jezelf én voor de rest van het gezin. Als je hem eenmaal gewend bent dan wil je niet meer zonder.

Welke luchtreiniger is de beste budget koop?

Er zijn veel mooie luchtreinigers op de markt die genoeg kosten. Maar wat als je het niet zo breed hebt? De Luchtreiniger Design Plasma ionisator CA-267 biedt uitkomst. Deze geweldige luchtreiniger is betaalbaar en doet wat hij moet doen. De filter is heel eenvoudig te reinigen en je hebt bovendien geen dure vervangfilters nodig. Ook op langere termijn kun je dus voordelig van deze budget topper genieten. Behalve dat hij de luchtkwaliteit verbetert en garandeert worden ook geurtjes uit de lucht gefilterd. Denk aan geurtjes afkomstig van het koken of je huisdier. Als kers op de taart is hij zuinig in gebruik. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een torenhoge energierekening aan het einde van de maand!

Wat zijn de populairste luchtreiniger merken?

De naam zegt het al Clean Air Optima doet zijn naam zeker eer aan. De apparaten die ze in hun assortiment hebben zijn geschikt voor professioneel gebruik. Denk aan het stoffige kantoor dat wat luchtkwaliteit betreft wel een boost kan gebruiken. Ze zijn expert op het gebied van luchtkwaliteit. Daaronder valt niet alleen luchtreiniging. Ook voor luchtontvochtigers of juist luchtbevochtigers kun je uitstekend bij Clean Air Optima terecht. Het zorgt voor een optimale lucht in je huis. Daarnaast zijn hun producten niet alleen makkelijk in gebruik maar ook nog eens prachtig om te zien!
Van luchtbevochtiger tot luchtreiniger, bij Venta vind je het allemaal. Ze zijn de specialist als het om luchtkwaliteit gaat. Venta staat bekend om haar brede assortiment. Ze hebben voor ieder wat wils. Dat wil zeggen dat je er apparaten vindt met een hoge capaciteit maar ook voor kleine ruimtes kun je prima bij hen aankloppen. Een ding is altijd hetzelfde en stabiel en dat is de kwaliteit die ze leveren. Daarnaast zijn hun producten makkelijk in gebruik. Kortom, met een Venta kun je de mist niet ingaan.
Als je luchtreiniger zegt dan zeg je Dyson. Dyson is voornamelijk bekend om hun stofzuigers. Door de jaren heen hebben ze zich ontwikkeld tot een expert op het gebied van luchtsystemen. Niet alleen kun je rekenen op de beste luchtkwaliteit wanneer je stofzuigt met een Dyson, ook met hun luchtreinigers houd je dit constant. In veel van hun stofzuigers vind je een HEPA filter. Tijdens het stofzuigen wordt de lucht dus automatisch gefilterd. Van stofzuiger tot luchtreiniger, niets is Dyson te gek. Daarnaast is er voor ieder wat in hun assortiment te vinden. In iedere prijsklasse en voor ieder niveau!

Luchtreiniger aankooptips voor de beste koop

We snappen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er is namelijk een zee aan keuze als het om luchtreinigers gaat. Welke voor jou geschikt is hangt af van je situatie en wensen. Wat voor je buurman de perfecte keuze is kan voor jou een miskoop zijn. Stel dus eerst je prioriteiten vast en vraag jezelf de volgende dingen af. Waar komt de reiniger te staan? Welke extra functies vind je belangrijk? Hoe groot is de ruimte waar hij komt te staan? Wie gaat er gebruik van maken en wanneer?

  1. Grootte ruimte

    De grootte van de ruimte waarin je de luchtreiniger neer wilt zetten is van wezenlijk belang. Niet ieder exemplaar is namleijk geschikt voor iedere ruimte. Als het om een kleine kamer gaat is er niets aan de hand. Woon je echter groot of wil je hem in een kantoor gebruiken dan is het extra belangrijk om te kijken hoeveel vierkante meter hij aankan. Meten is weten dus wees zeker van je zaak om teleurstellingen te voorkomen.

  2. Geluidsniveau

    Daarnaast is het geluidsniveau belangrijk. Zeker wanneer de luchreiniger op een kantoor of in je slaapkamer komt te staan. Je wilt immers niet het gevoel hebben dat je naast Schiphol ligt. Het gaat snel storen wanneer een apparaat te luid is. Stille luchtreinigers produceren maximaal 25 dB. Dit wordt aangeraden als je hem op je slaap- of werkkamer neer wilt zetten. Tussen de 25 en 45 dB wordt gezien als een normaal geluidsniveau. Dit is prima voor gemiddeld gebruik in je woonkamer. Een exemplaar van 45 dB of luider is behoorlijk aanwezig. Vraag jezelf dus een tweede keer af of dit een geschikte keuze is.

  3. Extra opties

    De extra opties kunnen een luchtreiniger nog makkelijker en aantrekkelijker maken. Denk aan een luchtontvochtigings of juist bevochtigingsfunctie. Je krijgt eigenlijk twee apparaten voor de prijs van één! Daarnaast is een afstandsbediening erg handig. Je hebt immers geen zin om je luie stoel nog uit te komen als je er eenmaal in zit. In de zomer is een koel briesje erg prettig. Een luchtreiniger met ventilator kan je daarin voorzien! In de winter is het juist lekker dat je er ook warmte van kunt krijgen. Kies dus voor een exemplaar met verwarmingsfunctie.

Luchtreinigers worden steeds populairder. En dat is niet voor niets. We zijn namelijk bewust met onze gezondheid bezig en luchtkwaliteit wordt daarin nogal eens vergeten. Bovendien zijn de luchtreinigers van nu veel verder ontwikkeld dan die van vroeger. Het filteren gaat veel verfijnder waardoor het zelfs voor mensen met astma en allergieën een hoop voordelen oplevert. Bovendien is de bediening en de werking van het apparaat zelf veel praktischer en sneller geworden. Zo kun je sommige exemplaren verbinden met je smartphone. Via een app kun je je apparaat dan precies aflezen en instellen. Het wordt dus veel makkelijker om patronen te ontdekken. Daarnaast hoef je je luie stoel of bed niet meer uit want op afstand bedien je hem eenvoudig. Dit is tevens een voordeel als je de afstandsbediening nogal eens kwijtraakt. Kortom, het biedt alleen maar voordelen. Als je hem eenmaal in huis hebt dan wil je hem niet meer missen!