Beste luchtontvochtiger in 2022 volgens de Tests

beste luchtontvochtiger

Een klef en vochtig leefklimaat in huis is het laatste waar je op zit te wachten. Het kan erg ongezond zijn. Bovendien kan er in je huis schimmel ontstaan. Dit ziet er niet smakelijk uit en kan tevens gevaarlijk zijn voor je eigen gezondheid en die van je gezin. Gelukkig is er een simpele manier om van je vochtprobleem af te komen. Namelijk een luchtontvochtiger. Dit apparaat zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in huis op pijl blijft en dat je geen last hebt van overmatig vocht in de lucht met alle gevolgen van dien. Wat de beste luchtontvochtigers van het moment zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf ervan zochten wij voor je uit.

Conclusie: in 2022 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat TROTEC Luchtontvochtiger TTK 70 E de beste luchtontvochtiger is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een uitstekend alternatief voor de TROTEC Luchtontvochtiger TTK 70 E is de Luchtontvochtiger en luchtreiniger CA-704. Kijk onderstaand voor meer luchtontvochtiger testresultaten!

Beste luchtontvochtiger in 2022

TROTEC Luchtontvochtiger TTK 70 E

De TROTEC Luchtontvochtiger TTK 70 E is om te beginnen een lust voor het oog. Je hoeft dan ook niet bang te zijn om tegen een lelijk apparaat aan te kijken. Behalve dat dit apparaat geen doorn in het oog zal zijn doet hij zijn werk ook nog eens heel effectief. Per dag filtert hij met gemak zo’n 20 liter vocht uit de lucht. Dit is het vocht dat normaal voor veel gezondheidsproblemen kan zorgen. Hij is geschikt voor ruimtes tot ongeveer 40 vierkante meter. Bovendien is hij stil in gebruik zodat je er prima nog een gesprek naast kunt voeren. De blaasrichting kun je zelf instellen. Hij beschikt over handige handgrepen zodat je hem makkelijk kunt verplaatsen.

Luchtontvochtiger en luchtreiniger CA-704

De Luchtontvochtiger en luchtreiniger CA-704 zorgt voor een gezond leefklimaat in je huis. Te veel vocht kan erg schadelijk zijn voor jezelf en je kinderen. Deze kanjer zorgt niet alleen dat de lucht wordt ontvochtigd, hij meet ook de luchtvochtigheid. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Alsof dat nog niet genoeg is, hij heeft ook een reinigende werking. Het is dus een echte alleskunner die ervoor zorgt dat je de lucht in je huis veilig in kunt ademen. We zien dit als iets vanzelfsprekends maar dat is het zeker niet. Het is een gebruiksvriendelijk apparaat dat makkelijk in te stellen is en doet wat het moet doen.

TROTEC Luchtontvochtiger

De TROTEC Luchtontvochtiger trekt zelf aan de bel als het waterreservoir vol zit. Wel zo prettig dus. Daarnaast kun je de ventilator instellen op 3 standen. Bovendien is hij lekker stil in gebruik. Ideaal als je tv wilt kijken of een gesprek wilt voeren. Het is een heel geschikt model voor ruimtes tot 50 vierkante meter. Het apparaat is zeker niet lelijk om tegenaan te kijken. Dat is fijn want je kunt niet altijd voorkomen dat hij in het zicht komt te staan. Dankzij de handige wieltjes voorkom je dat je heel zwaar moet tillen en is hij makkelijk te verplaatsen. Het is een goede keuze voor mensen met een allergie voor bijvoorbeeld dierenhaar.

TROTEC TTK 68 E

Het design van de TROTEC TTK 68 E is werkelijk om door een ringetje te halen. Het is eerder een blikvanger dan dat je je aan het apparaat hoeft te storen. Het is een krachtig apparaat en toch erg stil in gebruik. Het vocht is binnen de kortste keren uit je huis getrokken zodat je kunt genieten van een goede vochtbalans. Schoonmaken gaat heel eenvoudig en is een fluitje van een cent. Hadden we al gezegd dat hij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding heeft? Met de timer functie stel je hem in op je wensen. Ideaal als je niet wilt dat hij de hele nacht aan staat terwijl jij ligt te slapen.

Pingi Vida Luchtontvochtiger

De Pingi Vida Luchtontvochtiger heeft een zeer laag energieverbruik. Het mag dan een klein apparaat zijn, hij doet zijn werk zeer effectief. Hij is zeer onderhoudsvriendelijk. Het is een kwestie van het water weggieten wanneer hij vol zit en vervolgens kan hij er weer helemaal tegenaan. Het is een heel geschikt apparaat voor in je badkamer of andere vochtige ruimte. Hij is effectief in ruimtes tot 50 vierkante meter. Daarnaast schakelt hij automatisch uit wanneer hij vol is. Wel zo prettig want zo heb je nooit last van een overlopend reservoir. Als je deze kanjer eenmaal in je huis hebt staan wil je niet meer zonder!

AANKOOPGIDS: ALLES WAT JE MOET WETEN OVER de beste luchtontvochtiger

Hoe kun je op een luchtontvochtiger besparen?

De aanschaf van een luchtontvochtiger kan flink in de papieren lopen. Niet iedereen heeft hetzelfde budget. Hoe kun je ervoor zorgen dat de aanschaf behapbaar blijft? Met onze budget tips kom je een heel eind!
Wacht om te beginnen een leuke aanbieding af. Als je een impuls aankoop doet betaal je vrijwel altijd te veel. Zonde dus! Je kunt een hoop besparen door gewoon goed op te letten of je een leuke aanbieding voorbij ziet komen. Bovendien zijn de oudere modellen goedkoper dan de meest nieuwe. Dit houdt zeker niet in dat een oud model niet effectief is. Als je op zoek bent naar eenvoud voldoet dit prima. Voor een geavanceerd model dat je via je telefoon kunt bedienen betaal je vanzelfsprekend meer. Laat de toeters en bellen dus achterwege en kies voor een simpel model. Scheelt je toch weer geld!

Welke soorten luchtontvochtigers zijn er?

Een luchtontvochtiger is een apparaat waarmee je vocht aan de lucht onttrekt. Soms is dit niet een luxe maar essentieel. Te veel vocht in de lucht kan namelijk zorgen voor gezondheidsproblemen. Daarnaast heeft het effect op de staat van je huis. In ernstige gevallen kan er schimmel ontstaan wat ook nadelige gevolgen heeft voor je gezondheid. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Een luchtontvochtiger is een simpele manier om van je probleem af te komen. Eenvoudig uitgelegd wordt de lucht in de ontvochtiger gezogen. Vervolgens komt het in een verdamper terecht en die zorgt ervoor dat de vocht eruit wordt gehaald. Verdere technische en saaie details zullen we je besparen.
Als je geen stopcontact in de buurt hebt maar toch van je vocht af wilt komen dan biedt een vochtvreter uitkomst. Dit is een bakje met een bepaalde stof erin die de vocht uit de lucht onttrekt. Behalve dat ze vocht opnemen is het ook een heel geschikte manier om van nare geurtjes af te komen. Dit geldt trouwens ook voor elektrische luchtontvochtigers. Uiteraard heeft een vochtvreter niet dezelfde capaciteit die een luchtontvochtiger ook heeft.
Mocht je een alles-in-één pakket willen kies dan voor een luchtontvochtiger in combinatie met een luchtreiniger. Zo hoef je niet twee apparaten los van elkaar aan te schaffen. Behalve dat de lucht in je huis aan vocht wordt onttrokken wordt het ook gefilterd en gereinigd. Dit is aan te raden voor een gezond leefklimaat in je huis en zeker voor mensen die allergieën hebben. In dat laatste geval is een HEPA filter een geschikte keuze. Dit is een filter die nagenoeg alle allergenen en andere schadelijke stoffen uit de lucht filtert. Zo kun je weer opgelucht adem halen! Als je niet veel ruimte hebt in huis kies dan voor een mini luchtontvochtiger. Deze kun je altijd wel ergens kwijt. Houd er wel rekening mee dat dit type niet dezelfde capaciteit heeft als zijn grote broer.

Welke luchtontvochtiger is de beste budget keuze?

Ben je op zoek naar een betaalbare maar kwalitatieve luchtontvochtiger? Bij de Mini luchtontvochtiger Renkforce HD-68W ben je aan het goede adres. Deze kanjer ontvochtigt ruimtes tot 20 vierkante meter. Je ziet in een oogopslag hoe veel water erin zit en je moet hem legen als hij 400 ml vocht heeft verzameld. Het is een prima instapmodel en heel geschikt voor op je slaapkamer. Je brengt immers een groot deel van je leven in je slaapkamer door dus het is net zo belangrijk dat het leefklimaat daar goed is als in je huiskamer. Als kers op de taart is hij lekker stil in gebruik dus je hoeft je niet constant te storen aan een geluid alsof hij opstijgt.

Wat zijn de populairste luchtontvochtiger merken?

Het moge duidelijk zijn dat Trotec onze absolute favoriet is. Je kunt rekenen op Duitse degelijkheid en kwaliteit. Dat houdt in dat je lang van de producten van Trotec kunt genieten en dat het een duurzame keuze is. Bovendien zijn hun producten zeer gebruiksvriendelijk en betaalbaar. Buiten dat hebben de producten van Trotec een elegant design. Ze gaan mee met hun tijd en innovatie staat hoog op de agenda. En dat zie je terug in hun producten.
Als je luchtontvochtiger zegt dan zeg je Pingi. Ze hebben bij Pingi als doel om je leven een stukje makkelijker en gezonder te maken. En dat lukt ze goed. Denk aan een luchtontvochtiger voor in je auto of washok. Je hebt nooit meer last van beslagen ramen. Wel zo prettig dus. De prijs-kwaliteitverhouding is bovendien goed in balans zodat je nooit te veel betaald. Behalve dat je met een Pingi de vocht uit de lucht verwijdert, kun je het ook meten zodat je altijd weet waar je aan toe bent.
Clean Air Optima staat met name bekend om hun producten om lucht te reinigen. Ze zijn dan ook marktleider als het gaat om luchtreinigers. Maar ook voor luchtontvochtigers kun je uitstekend bij hen terecht. De apparaten die ze produceren zijn gebruiksvriendelijk en vergen weinig onderhoud. Daarnaast kun je altijd rekenen op een prachtig design. En dat is wel zo prettig aangezien je een luchtontvochtiger vaak in het zicht neerzet.

Luchtontvochtiger AANKOOPTIPS VOOR DE BESTE KEUZE

Je wilt een luchtontvochtiger aanschaffen maar je weet niet waar je moet beginnen. Niet zo gek want er is ontzettend veel keuze. Vraag jezelf om te beginnen de volgende zaken af. Waar komt het apparaat te staan? Wat is je budget? Voor wie is het bedoeld? Welke extra functies vind je belangrijk?

 1. Vierkante meter

  Meten is weten. Dat geldt ook wanneer je een luchtontvochtiger aan wilt schaffen. Bedenk je eerst of het apparaat zelf op de plek past die je in gedachten hebt. Daarnaast is het van belang dat het apparaat voldoende capaciteit heeft anders heb je er nog niets aan. Dit wordt uitgedrukt in het aantal vierkante meter dat de luchtontvochtiger aan kan. Heb je een kamer van 50 vierkante meter en kan je apparaat maar 20 aan? Dat heeft dus weinig zin. Bedenk je dus in welke ruimte hij komt te staan en om hoe veel vierkante meter het gaat.

 2. Geluidsniveau

  Zet je je luchtontvochtiger in een ruimte waar de tv aan staat en je kinderen spelen? Dan is het geluidsniveau minder van belang dan wanneer je een gesprek wil voeren, lezen of werken. Ook op je slaapkamer zit je niet te wachten op een luidruchtig apparaat. Onder stil wordt een apparaat tot 43 decibel verstaan, 43 tot 49 decibel is normaal en alles boven 49 decibel is toch behoorlijk aanwezig. Decibel wordt vaak afgekort tot dB. Ga dus bij voorkeur voor een apparaat met een laag dB.

 3. Inhoud waterreservoir

  Het zou heel irritant zijn als je om de haverklap het waterreservoir van je luchtontvochtiger moet legen. Ga dus bij voorkeur voor een groot reservoir zodat je daar geen last van hebt. Een waterreservoir kan klein zijn, tot 2 liter, middelgroot 2 tot 5 liter en groot, 5 liter of groter dus. Het ligt aan de ruimte waar je de ontvochtiger neerzet hoe snel het reservoir vol zit. Het spreekt voor zich dat een vochtige ruimte er sneller voor zorgt dat het reservoir vol zit. Daarnaast is het wel zo makkelijk als het waterreservoir afneembaar is.

 4. Extra’s

  Er zijn tal van extra’s die je luchtontvochtiger nog aantrekkelijker kunnen maken. Denk hierbij aan een afneembaar waterreservoir of een timer. Dit kan handig zijn wanneer je de lucht op bepaalde tijden wilt ontvochtigen, bijvoorbeeld als je de was hebt opgehangen. Een ingebouwde hygrometer is bovendien aan te raden. Dit is een vochtmeter. Als je vocht aan de lucht onttrekt is het wel zo prettig dat je weet wat de stand van zaken is. Volgens ons meer een must dan een luxe dus. Op de nachtmodus kun je ervoor zorgen dat je rustig kunt slapen terwijl de luchtontvochtiger zijn werk doet. Bedenk je wel voor de aanschaf welke extra functies je echt van belang vindt. Het is namelijk zonde om ervoor te betalen als je ze niet gebruikt.

Een luchtontvochtiger levert veel voordelen op, dat is wel duidelijk. Het bevordert de gezondheid en voorkomt klachten. De apparaten van nu zijn erg geavanceerd. We zouden niet in de huidige tijd leven als er geen smart model zou zijn van een luchtontvochtiger. Het gemak dient de mens. Dit type apparaat verbind je via een app met je smartphone. Via de app kun je hem vervolgens bedienen en aflezen. Het grote voordeel hiervan is dat je je luie stoel of bed niet meer uit hoeft. Bovendien kun je de gegevens over langere tijd inzien en met elkaar vergelijken om een patroon te ontdekken. Dit kan veel informatie opleveren en je kunt je leefstijl en het apparaat er op aanpassen. Ook als je onderweg bent naar huis en je wilt hem vast aanzetten is dit mogelijk. En wat te denken als je op de bank zit en je wilt boven het apparaat vast activeren zodat je in een slaapkamer met schone lucht terecht komt. Ook voor de kamer van je kindje biedt het uitkomst. Je wilt immers niet dat de luchtvochtigheid niet juist is. Een exemplaar met een app biedt dan uitstekende uitkomst zodat je zelf bepaalt wanneer je kindje kan genieten van een goed leefklimaat in zijn slaapkamer.