Beste laptopkoeler in 2024 volgens de Tests

beste laptopkoeler

We gebruiken onze laptop steeds vaker en intensiever. Het is ideaal voor op je werk maar ook om thuis nog even wat dingen weg te werken. Daarom is het extra belangrijk dat je je laptop goed onderhoudt. Daar hoort ook koelen bij. Het is namelijk erg slecht voor je laptop als hij oververhit raakt. Je hoort dit vaak wel aan de ventilators die hard draaien. Zeker met warm weer is een goede koeling van je laptop essentieel. Je verlengt de levensduur van je laptop door hem te koelen want je voorkomt dat onderdelen oververhit raken. Wij zochten voor je uit wat de beste laptopkoelers zijn en waar je op moet letten als je er één aan wilt schaffen!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Trust Frio de beste laptopkoeler is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een uitstekend alternatief voor de Trust Frio is de CooMas NotePal XL bk. Kijk onderstaand voor meer laptopkoeler testresultaten!

Beste laptopkoeler in 2024

Trust Frio

De Trust Frio valt gelijk op door zijn fijne prijs-kwaliteitverhouding. Je levert echter niets in op kwaliteit want hij beschikt over een krachtige ventilator die je laptop helpt afkoelen. Behalve dat deze kanjer voor verkoeling zorgt neem je er ook automatisch een ergonomische houding door aan. Hij is geschikt voor laptops tot 15 inch. Dit is de meest gangbare maat. Je sluit hem eenvoudig via USB aan op je laptop en klaar is kees. Je kunt direct genieten van de voordelen die hij biedt. Bovendien is hij stil in gebruik dus je hoeft niet bang te zijn dat je je stoort aan het geluid van een vliegtuig die opstijgt.

CooMas NotePal XL bk

De CooMas NotePal XL bk heeft een ontzettend gaaf en aantrekkelijk design. Dit maakt het een echt hebbeding. Niet alleen zijn design is prachtig, je kunt rekenen op een uitstekende werking. Hij is ook heel geschikt voor een gaming laptop. Vaak vraag je tijdens het gamen behoorlijk wat van je laptop. Het is dus extra belangrijk om voor goede koeling te zorgen. Met deze kanjer wordt dat een fluitje van een cent. Er zit een aan/uit knop op en je bepaalt zelf de sterkte van de ventilator. Ideaal dus als je met zware toepassingen bezig bent. Als kers op de taart is hij makkelijk te vervoeren.

Fuegobird Laptop Cooling

De Fuegobird Laptop Cooling beschikt over 3 ventilators. Hierdoor wordt de koele lucht gelijkmatig over je laptop verdeeld. Bovendien geeft het rode licht hem een stoere uitstraling. Het model van de koeler zorgt ervoor dat je een comfortabele en ergonomische houding aanneemt. Dit is erg belangrijk om lichamelijke klachten te voorkomen. De ventilatoren zijn lekker stil in gebruik. Hij is geschikt voor laptops tot 17 inch. Je laptop valt nooit meer uit omdat hij weer eens oververhit raakt. Deze Fuegobird zorgt ervoor dat je te allen tijden kunt genieten van een goed werkende laptop.

Strex Cooling pad

De Strex Cooling pad is een kanjer van een laptopkoeler. Hij beschikt namelijk over maar liefst 5 ventilators. Iedere centimeter van je laptop wordt dus optimaal gekoeld. Hij heeft een prachtige blauwe verlichting. Dit geeft hem een elegant design maar het is ook erg praktisch. Bovendien kun je hem instellen op 6 verschillende hoogtes. Zo bepaal je zelf de ideale werkhoogte. Neem je hem regelmatig mee naar je werk? Het gaat om een licht en compact model. Hij past dus met gemak in je laptoptas. Zo ben je altijd voorzien van koeling voor je laptop en een goede werkhoogte!

Ice Coorel

De Ice Coorel laptopkoeler zorgt ervoor dat de levensduur van je laptop wordt verlengd. Het is een lust voor het oog. Hij is geschikt voor reguliere laptops maar ook voor gaming laptops. Als je aan het gamen bent op je laptop loop je als snel de kans dat deze oververhit raakt omdat je hem intensief gebruikt. Met deze Ice Coorel voorkom je dit. Bovendien beschikt hij over een handige houder voor je telefoon. Zo hoef je niets te missen. Door de 6 ventilators wordt de lucht goed verdeeld over de bodem van je laptop. De LED verlichting zorgt ervoor dat je nooit in het duister hoeft te tasten.

AANKOOPGIDS: ALLES WAT JE MOET WETEN OVER de beste laptopkoeler

Hoe kun je op een laptopkoeler besparen?

Laptopkoelers zijn er in allerlei soorten en maten. En ook in allerlei prijsklasses. Niet iedereen heeft hetzelfde budget te besteden. Gelukkig zijn er tegenwoordig hele betaalbare exemplaren op de markt. Als je echt krap bij kas zit neem dan de volgende maatregelen in acht om te voorkomen dat je laptop oververhit raakt.

Zorg dat je laptop op een harde ondergrond staat. Hierdoor kan de ventilator beter zijn werk doen en wordt deze niet afgesloten. Dit scheelt een hoop. Zorg daarnaast dat je hem niet in de zon neerzet. Het spreekt voor zich dat je laptop dan sneller oververhit raakt en dat wil je juist voorkomen. Het is heel gezond om tussen het werken door zelf even pauze te nemen en het komt ook je laptop ten goede. Zet je laptop dus af en toe een kwartiertje uit zodat deze af kan koelen. Als je echt krap bij kas zit overweeg dan om een tweedehands model aan te schaffen. Test voordat je tot de aankoop overgaat wel even of hij het naar behoren doet.

Welke soorten laptopkoelers zijn er?

Een laptopkoeler is een soort plateau waarop je je laptop neerzet zodat deze af kan koelen. Binnenin zitten één of meerdere ventilators die voor afkoeling zorgen. Dit brengt als groot voordeel met zich mee dat de levensduur van je laptop wordt verlengd. Je merkt het vaak wel als je laptop oververhit raakt doordat je de ventilator hard zijn werk hoort doen. Dan is het dus tijd om je laptop een handje te helpen om te voorkomen dat hij oververhit raakt.
Er is onderscheid te maken in laptopkoelers die alleen je laptop koelen en koelers die ook zorgen dat je een ergonomische houding aanneemt. Zeker tegenwoordig is dit extra belangrijk omdat we veel thuis werken. Op kantoor is er vaak veel aandacht voor ergonomisch werken maar thuis is dit zeker zo belangrijk om lichamelijke klachten te voorkomen. Een laptopkoeler en een standaard in één biedt dan uitkomst. Soms heeft dit type koeler één stand en soms kun je hem zelf naar wens aanpassen. Super makkelijk dus.
Daarnaast is er onderscheid te maken in een gewone laptopkoeler en een laptopkoeler speciaal voor gaming laptops. Als je veel aan het gamen bent vraag je veel van je laptop. Bovendien doe je dit vaak lang achter elkaar en erg intensief. Het is dus des te belangrijker dat je laptop goed gekoeld wordt. Schaf dus een koeler aan speciaal voor gaming laptops. Deze is extra krachtig en beschikt meestal over meerdere ventilators voor een optimale en gelijkmatige koeling. Je herkent dit type koeler vaak al aan de stoere vormgeving en de verlichting. Dit kan rood of blauw zijn.

Welke laptopkoeler is de beste budget koop?

Als je op zoek bent naar een betaalbare en kwalitatieve laptopkoeler dan ben je bij de Greenure laptop koeler aan het goede adres. Hij beschikt over één ventilator en LED verlichting. Laptops tot 14 inch passen er op. Hij is lekker licht en compact zodat je hem makkelijk meeneemt van huis naar kantoor of andersom. Bovendien kun je rekenen op een ergonomische houding zodat je niet bang hoeft te zijn voor klachten. Je sluit hem heel eenvoudig aan en hij is stil in gebruik. Wel zo prettig als je zit te werken dus. Kortom, het is een prima laptopkoeler voor een prima prijs!

Wat zijn de populairste laptopkoeler merken?

Of het nu gaat om een toetsenbord, muis of koptelefoon, bij Trust ben je aan het goede adres. Je kunt er voor je hele computeruitrusting terecht. Bovendien hebben ze een speciaal assortiment voor gamers. De kenners weten dat dit net het verschil kan maken tussen winnen en verliezen. Niet alleen voor amateur gamers hebben ze een ruime keuze, ook als professioneel gamer kun je bij Trust terecht. Er is oog voor praktisch gebruik maar ook voor design. Het oog wil immers ook wat.
Als je laptopkoeler zegt dan zeg je Cooler Master. Dit merk is gespecialiseerd in alles wat om temperatuurbeheersing van je laptop en computer gaat. Ze hebben zowel externe als interne koelers in hun assortiment. Maar ook voor andere techniek kun je bij hen terecht. Denk aan muizen en toetsenborden. Je herkent een Cooler Master aan zijn hippe design en gebruik van leuke kleuren. Dat is een keer wat anders dan saai zwart.
Walkietalkies, camera’s, babyfoons en uiteraard laptopkoelers, niets is te gek voor Fuegobird. Ze zijn expert op het gebied van techniek. Daarnaast staan ze bekend om hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hierdoor wordt het voor iedereen toegankelijk om een Fuegobird aan te schaffen. Je levert echter niets in op kwaliteit want deze is altijd goed en duurzaam. Kortom, met een Fuegobird kun je de mist niet ingaan!

Laptopkoeler AANKOOPTIPS VOOR DE BESTE KEUZE

Je wilt een goede laptopkoeler aanschaffen maar je weet niet waar je moet beginnen. Niet zo gek want er is enorm veel keuze. Breng om te beginnen je persoonlijke situatie in kaart en stel prioriteiten. Waar wil je de laptopkoeler gebruiken? Hoe groot is je laptop? Neem je hem mee onderweg? Wat is je budget? Voor welke toepassingen gebruik je je laptop?

 1. Formaat

  Uiteraard is het formaat van je laptopkoeler erg belangrijk. Je laptop moet er immers wel goed op passen. Dit wordt weergegeven in het aantal inch. Let dus in de omschrijving van de laptopkoeler goed op voor hoe veel inch je hem maximaal kunt gebruiken. Daarnaast moet hij wel op de plaats passen waar je hem neer wilt zetten. Meten is weten dus meet van te voren of deze op de gewenste plaats past. Doorgaans zal dit ongeveer hetzelfde formaat of iets groter zijn dan je laptop.

 2. Ergonomisch design

  We stipten het eerder al even aan. Sommige laptopkoelers zijn zo vormgegeven dat je automatisch een ergonomische houding aanneemt. Dit is zeker aan te raden aangezien je geen last wilt krijgen van lichamelijke klachten. Het is dus een mooie bijkomstigheid van je koeler. Sommige exemplaren zijn niet in te stellen maar veel modellen hebben de mogelijkheid om zelf de hoogte in te stellen. Dit is ideaal wanneer je hem op je eigen houding aan wilt passen.

 3. Aantal ventilators

  Je hebt waarschijnlijk al opgemerkt dat het aantal ventilators van een laptopkoeler zeer uiteen kan lopen. Het spreekt voor zich dat hoe meer ventilators de koeler heeft, hoe gelijkmatiger de lucht wordt verdeeld over de bodem van je laptop. Bedenk jezelf hoe intensief en lang je je laptop gebruikt. Zeker bij een gaming laptop is het aan te raden om voor meer ventilators te kiezen voor een optimale ventilatie en koeling. Als je je laptop alleen voor kantoorwerkzaamheden gebruikt dan is een exemplaar met één of een paar ventilators meestal prima.

 4. Extra functies

  Extra functies kunnen erg handig zijn voor je koeler. Denk hierbij aan verlichting. Deze verlichting kost haast geen energie want het gaat meestal om LED verlichting. Het geeft de koeler net dat beetje extra. Hierdoor heeft hij een stoere uitstraling en het kan ook nog eens erg praktisch zijn. Het is uiteraard persoonlijk of je het mooi vindt en welke kleur verlichting het beste bij je past. Daarnaast bieden sommige koelers de mogelijkheid om de stand van de ventilators zelf aan te passen. Als je hem preventief wilt gebruiken zet je hem op een zachte stand. Wanneer je met zware toepassingen bezig bent kun je ze op een hogere stand zetten.

Een laptopkoeler is op zich al een heel hip apparaat. Hij voorkomt namelijk dat je laptop oververhit raakt en dat is essentieel in deze tijd. We werken namelijk steeds meer vanuit huis en ook gamen doen we steeds meer op onze laptop. Om te voorkomen dat dit ten koste gaat van je laptop biedt een laptopkoeler uitkomst. De koelers van tegenwoordig zijn steeds uitgebreider en geavanceerder. Super handig dus want je hebt steeds meer keuze. Denk hierbij aan het gebruik van meer ventilators en het zelf kunnen instellen van de koeler. Bovendien maakt hippe verlichting de koeler helemaal af. Daarnaast is er steeds meer aandacht voor ergonomisch werken. Dit om lichamelijke klachten zoals een muisarm te voorkomen. Ook daar is aan gedacht. Je kunt een laptopkoeler namelijk vaak instellen op hoogte zodat je automatisch een goede houding aanneemt. Kortom, een laptopkoeler is veel meer dan een koeler alleen en zorgt voor een veilig en goed werkgemak. Als je hem eenmaal in huis hebt dan wil je niet meer zonder!