Kan ik e-liquids mengen?

Dat kan zeker!

Je kunt zowel kant-en-klare e-liquids met elkaar mengen, waar je vrijwel geen kennis voor hoeft te hebben of je kunt helemaal zelf je e-liquid mengen. Dan is het wel handig als je een klein beetje weet wat je doet.

Kant-en-klare e-liquids mengen!

Dit is echt zo simpel. Je hebt dus bijvoorbeeld twee kant-en-klare e-liquids: Een aardbei en een menthol smaak. Nu kun je bijvoorbeeld een paar druppels van de menthol e-liquid bij de aardbei e-liquid doen. Zodoende heb je zelf een aardbeien-menthol-smaak gemengd.

De e-liquids hoeven bij het mengen ook niet van hetzelfde merk te zijn. De samenstelling van de e-liquid maakt ook niet veel uit.

Ook het nicotinegehalte maakt in principe niet veel uit, tenzij je bijvoorbeeld 1 op 1 met elkaar gaat mengen en wel op een bepaald nicotinegehalte uit wil komen. Dan is het handig om wel hetzelfde nicotinegehalte te gebruiken.

Als je bijvoorbeeld een e-liquid zonder nicotine 1 op 1 mengt met een e-liquid met 12mg nicotine, kom je uit op 6mg nicotine. Als je op die 12mg nicotine wil blijven, moeten beide e-liquids dus 12mg nicotine bevatten.

Een eigen e-liquid maken?

Helemaal zelf een e-liquid maken is natuurlijk ook een optie. Wat je dan nodig hebt is een basisvloeistof. Deze is in de regel neutraal van smaak en bevat geen nicotine. Dan heb je nog een smaakje nodig (of meerdere). Deze worden meestal aroma’s of concentrates genoemd. En optioneel zou je nog nicotine kunnen toevoegen.

Aanbevolen mengverhouding!

Als leidraad staat er op een flesje aroma altijd wat de aanbevolen mengverhouding is. Dit staat er meestal op in percentages, zoals bijvoorbeeld 10%. Een aanbevolen mengverhouding van 10% betekent dat 10% van je uiteindelijke e-liquid uit aroma moet bestaan. Dus stel je gaat 100ml e-liquid maken, dan is 10ml daarvan aroma.

Welke aroma moet ik nemen?

Goede vraag! Net zoals bij een e-liquid kiezen zou ik vooral kijken naar wat je lekker lijkt. En dan is het echt een kwestie van proberen. De ene aroma is de andere namelijk niet. De ene appel aroma kan weer totaal anders smaken dan een appel aroma van een ander merk en smaken verschillen. Wat ik lekker vind, kan jij echt vies vinden (en andersom).

Klein starten!

Het is daarom ook raadzaam om bij een nieuwe aroma altijd eerst een klein beetje e-liquid te maken, om te kijken of de smaak je bevalt. Het zou zonde zijn als je 100ml e-liquid hebt gemaakt, maar de smaak je ontzettend tegenstaat. Dan verspil je een hoop basisvloeistof.