Je huis Verlichten (op een duurzame manier)

Hoewel er bij de huidige energieprijzen een dalende trend te zien is, betekent dat niet dat we niet meer op ons energieverbruik kunnen letten. Steeds meer mensen hechten waarde aan een duurzame manier van leven, maar ook zeker aan een verlicht huis. In dit artikel wordt verteld hoe je je huis op een duurzame manier kan verlichten.

Duurzame lamp

De meest duurzame variant van lampen, zijn LED-lampen. Deze lampen kunnen tot wel 90% energie besparen ten opzichte van een spaarlamp. Goed voor je portemonnee, maar ook voor de natuur om je heen. Er worden op deze manier namelijk minder broeikasgassen uitgestoten. Dus, vervang je lampen in de keuken, nu nog door LED inbouwspotjes. Dit geeft een ruim gevoel en geeft je interieur een strakke look.

Een verlicht huis

Dé manier om je huis te verlichten, kan dus doormiddel van LED-lampen. Maar welke soort lampen zie je nou vaak terug in elke kamer van je huis? Hier een aantal tips:

Woonkamer: in de woonkamer worden vaak meerdere soorten lampen gebruikt. Vaak is er 1 punt waar de basisverlichting aan het plafond hangt. Daarnaast wordt de woonkamer aangekleed met sfeerlampen en functionele lampen. Met die laatste groep wordt bijvoorbeeld een leeslamp bedoeld.
Badkamer: in de badkamer ligt de focus van het licht niet per sé op het creëren van sfeer, maar meer op functionaliteit. Bijvoorbeeld het gebruik van badkamer spotjes biedt hier goede mogelijkheden. Deze zijn weggewerkt en zijn redelijk onderhoudsvrij.
Slaapkamer: op de slaapkamer wil je niet gaan voor lampen met erg fel licht. Lampen met de mogelijkheid tot dimmen, zijn hier aan te raden. Het geeft bij het wakker worden een dragelijke felheid van licht, maar kunnen feller worden wanneer er duidelijk zicht nodig is. Vergeet lampjes op het nachtkastje niet, zo kan je ongestoord je boek uitlezen, wanneer de ander al ligt te slapen.

Het (opnieuw) verlichten van je huis kan enig werk opleveren, maar wanneer het goed doet, zal het je veel opleveren. Niet alleen een fijne sfeer, maar ook een gevuldere portemonnee. De investering in je verlichte huis, zal je door het gebruik van LED-lampen, iets terugwinnen.