Investeren in zonnepanelen, waarom juist nu wel doen?

Steeds meer vraag is er naar zonnepanelen. Waarom zou jij zonnepanelen moeten nemen juist in deze onzekere tijd?  Wij zochten het voor je uit! 

Er zijn steeds meer energiemaatschappijen die hun verdienmodel verduurzamen naar de toekomst. Dit betekent dat jij niet volle bak hoeft te investeren in zonnepanelen maar een plan afsluit. Deze energie aanbiedingen bestaan vooral onder de groenere energiemaatschappijen. Hierdoor kan iedereen zonnepanelen krijgen of zich inschrijven bij een zonnepanelenplan. En werk je dus automatisch mee aan de toekomst. 

Verdien je geld terug 

Zonnepanelen zijn op dit moment de juiste investering. Want ze verdienen op een hele stabiele manier jouw geld terug. Je kan je geld ook investeren in fondsen of andere manieren om geld te verdienen. Maar bij zonnepanelen weet je ongeveer wat je krijgt. Je verdient het namelijk terug doordat je bijna niks uitgeeft aan energie. Dit kan tot wel € 3000,- per jaar zijn. 

Steeds betere zonnepanelen 

De eerste generatie zonnepanelen waren nog niks in vergelijking met de zonnepanelen die op dit moment op de markt zijn. Wel degelijk zijn de zonnepanelen dus flink in waarde gestegen. Ze leveren dus nog meer rendement op. Zoveel dat je het bijna niet kan gebruiken. Er zijn daarom veel die naast een zonnepanelenpakket ook een accupakket aanschaffen. Zo heb je altijd een buffer aan energie wanneer de zon bijvoorbeeld minder lang hoog aan de hemel staat. Dan hebben we het vooral over de wintermaanden. Een goed zonnepaneel uit deze tijd kan zo’n 20 tot 25 jaar goed rendement blijven leveren. Maar bij een goede koop nog veel langer. 

Subsidies voor verduurzamen 

Wist je dat je bij je gemeentesubsidies kan aanvragen wanneer jij jouw woning gaat verduurzamen. Zo krijg je extra geld wanneer je zonnepanelen laat instaleren. Dit betekent dat je een gedeelte van je eerste investering er al uit hebt. Dit terwijl je deze helemaal niet hoeft terug te betalen. Het is gewoon verdiend geld. Belangrijk is wel dat je er niet te lang mee wacht. Want het kan zomaar zijn dat de subsidiepot leeg is waardoor jij geen geld meer kan krijgen voor jouw verduurzamingsprojecten. 

Woning waarde stijgt 

Niet alleen wanneer jij zonnepanelen installeert zal je woningwaarde stijgen. Dit zal het ook doen wanneer jij in het algemeen goed gaat isoleren en verduurzamen. Maar een goed pakket aan zonnepanelen kan een waardestijging opleveren van gemiddeld € 7000,-. Dat is niet verkeerd wanneer jij binnenkort je woning wil verkopen. Of misschien over een paar jaar wel wil gaan verhuizen.

Groene lening afsluiten 

Je kan ook groene leningen afsluiten wanneer jij zonnepanelen wil installeren of je wil je woning gaan verduurzamen. Dit zijn hele interessante voorwaarden. Zo betaal je een rente van 3,5 tot 4 procent wat ongelofelijk laag is voor een lening. Wil je tussentijds toch het volledige bedrag aflossen, dan kan je dit boetevrij doen. Onder aan de streep kan dit dus behoorlijk wat geld opleveren aangezien je behoorlijk veel geld bespaart op energie. Je kan je ook aansluiten op een zonneplan bij een energiemaatschappij. Dan hoef je zelf helemaal geen zonnepanelen aan te sluiten.