Houten jaloezieën en sfeer

Houten jaloezieën zorgen voor een warme uitstraling. Als je deze bij de ramen van je woonkamer laat plaatsen, dan ziet dat er direct heel natuurlijk uit. Je haalt de natuur zo meer naar binnen en het wordt meer één geheel. Daarbij kun je toch nog alle kanten op en heb je volop keuze. Je kunt namelijk denken aan diverse kleuren, je hebt lichte houttinten, maar ook donker en dan nog de verschillende houttypen. Goed om je daar eens in te verdiepen en dan kun je kijken wat er bij jouw woning past.   

Verschillende houtsoorten  

Houten jaloezieën kunnen bijvoorbeeld gemaakt worden van lindehout, dit noemen ze ook wel Basswood. Het grote voordeel van deze houtsoort is dat deze licht is van gewicht en toch sterk en stabiel is. Het heeft ook een regelmatige opbouw, een fijne nerf en een zachte structuur. Sommige mensen geven de voorkeur aan bamboe jaloezieën. Daar is weer het voordeel van dat ze lichter zijn qua gewicht, maar toch ook sterker zijn dan lindehout. Het past in ieder interieur en is ook erg populair. Ecologisch gezien is bamboe ook een meer verantwoorde keuze, omdat het sneller groeit dan lindehout.  

Waarom houten jaloezieën de voorkeur kunnen hebben 

Als je om je heen kijkt dan kun je qua raamdecoratie echt alle kanten op, zowel qua kleuren, materialen als afwerkingsmogelijkheden. Maar als je goed kijkt dan zie je houten jaloezieën steeds vaker, ze zijn erg populair en passen ook bij ieder interieur. Dit is dan ook het meest geschikte moment om aan jou uit te leggen waarom ze bij zoveel mensen echt de voorkeur krijgen. Om te beginnen is het zo dat ze niet saai of eentonig zijn. Het is namelijk natuurlijk, geeft warmte en kan bij ieder interieur. Er zijn ook mensen die er voor kiezen als echte eye catcher van de woon- of slaapkamer.

Je hebt direct meer comfort in je eigen woning. Er zijn diverse houtsoorten mogelijk, je hebt dus echt iets wat aan jouw wensen voldoet. Ondanks dat er veel houtsoorten mogelijk zijn, hebben ze wel één ding met elkaar gemeen: eenvoudig te onderhouden. Alleen de jaloezieën even dicht doen, een vochtige doek erover en het stof is weer verwijderd. Je hebt dus heel snel meer sfeer, warmte, gezelligheid en comfort in je eigen interieur. Als je daar ook interesse in hebt dan is dit de beste keuze die je kunt maken.