Holland Energie: meer dan alleen een zakelijke energiepartner

Als ondernemer wil je je focussen op jouw eigen business. Dat begrijpen de experts van Holland Energie maar al te goed. Daarom gaat deze zakelijke energiepartner verder dan alleen het leveren van gas en stroom: als energie-adviseur werkt Holland Energie samen met ondernemers om energiehuishouding te optimaliseren, bedrijven te verduurzamen en tegelijkertijd kosten te besparen. Hoe zo’n samenwerking eruit ziet en wat je daar van kan verwachten lees je in dit artikel.

Wat valt er eigenlijk onder zakelijke energie?

Zakelijke energie omvat alle energie die bedrijven, organisaties en instellingen gebruiken om hun dagelijkse werkzaamheden uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan stroom en gas dat gebruikt wordt voor het verwarmen van kantoren tot aan het energiegebruik van machines en apparaten in warenhuizen. Bedrijven kopen deze energie tegen voordelige tarieven in bij een zakelijke energieleverancier en hebben dan vaak een contract voor de langere termijn om hun energiekosten, zelfs met de sterk schommelende energiemarkt van nu, enigszins onder controle te houden. Ondernemingen hebben vaak een groot energieverbruik en dus is het belangrijk dat er zo efficiënt mogelijk omgegaan wordt met de energie die opgewekt wordt. En dat is nu precies waar een partner als Holland Energie bij van pas komt.

Welkom bij Holland Energie

Holland Energie is een zakelijke energiepartner welke is opgericht door twee Nederlandse ondernemers. Zij hebben beide jarenlang ervaring opgedaan bij andere energie-adviesbureaus en energieleveranciers, waardoor ze maar al te goed weten hoe de markt in elkaar steekt en welke drempels er zijn voor ondernemers. Zo weten zij als geen ander dat ondernemers behoefte hebben aan een persoonlijk aanspreekpunt en een transparante dienstverlening. In vergelijking met grote energieleveranciers biedt Holland Energie daarom ook meer: het bedrijf is niet alleen een leverancier, maar vooral partner in energie. Door advies te geven over energieverbruik, de mogelijkheden tot kostenbesparing en persoonlijk, transparant advies van een vast aanspreekpunt onderscheidt het bedrijf zich gemakkelijk van de concurrentie.

Welke energiebesparende tips heeft Holland Energie

Benieuwd naar wat Holland Energie voor jou als ondernemer kan betekenen? Om alvast een tipje van de sluier te onthullen: veel! Holland Energie is enorm proactief als het aankomt op het geven van inzicht en advies rondom je energiegebruik en totale energiekosten. Je zult dus regelmatig in contact staan met een energieadviseur. Die zal je adviezen geven om te besparen op je energierekening. Een advies kan bijvoorbeeld zijn om een periodieke energieaudit te laten uitvoeren.

Tijdens zo’n audit zal een expert van Holland Energie kijken naar de mogelijkheden om energieverbruik en energiekosten binnen een onderneming te optimaliseren. Er wordt gekeken naar de punten waarop nog winst te behalen valt. Denk aan het afstemmen van de inkoopstrategie op je bedrijf waardoor je het prijsrisico op energie spreidt, het opwekken van duurzame energie door zonnepanelen maar natuurlijk vooral ook het besparen van energie. Want elke kWh of m3 die je bespaart hoef je ook niet in te kopen of op te wekken. Besparen van energie begint met het inzichtelijk maken van energiestromen en deze te beïnvloeden door verschillende maatregelen zoals juiste afstemming klimaatsysteem, tegengaan van nacht- en sluipverbruik en het vervangen van oude apparatuur zoals koeling, verouderde machines en TL of halogeenverlichting.

Een zakelijke energieleverancier adviseert hun klanten ook over de mogelijkheden om over te stappen op duurzame energie. En als expert is Holland Energie ook op de hoogte van regelingen en subsidies waar jij als ondernemer mogelijk gebruik van kan maken om deze duurzame stappen te nemen. Zo wordt besparen op je zakelijke energierekening wel heel makkelijk!