Hoe voel je je gezonder en krijg je meer energie

Steeds meer mensen krijgen een burn-out of hebben een depressie. Deze nare gevolgen kunnen ontstaan door een gebrek aan beweging of teveel stress. Zorg dat je deze stress loslaat en ermee dealt. Je wilt jezelf namelijk niet in een neerwaartse-spiraal-situatie zetten. Gezond voelen willen we natuurlijk allemaal. De meeste mensen sporten al elke week en dit wordt dan ook zeer aangeraden. Maar sport is niet de enige tip om te zorgen dat jij energieker door de week gaat. Wanneer je je fit voelt, is het leven ook een stuk leuker. Je komt makkelijk de dag door en hebt zo een stuk meer plezier.

Sporten

Sporten ligt natuurlijk voor de hand, wanneer je meer energie wilt. Mensen zouden misschien beargumenteren dat ze nog vermoeiender de dag door gaan, maar dit is niet waar. Natuurlijk is het verstandig om even te rusten na het sporten. Ook een eiwitrijk dieet is aan te raden voor spierherstel. Maar je krijg toch echt meer energie de dag door. Je slaapt ook beter na een dag gesport te hebben, wat ervoor zorgt dat je weer meer energie hebt de volgende dag. Stresshormonen worden weggestopt tijdens het sporten, hierdoor kan je energieker de dag door. Je cellen verbranden en worden vervangen door zuurstof hierdoor heb jij meer energie.

Gratis Producten

Ja het klinkt misschien raar, maar dingen zomaar ontvangen geeft meer energie dan je denkt. Gratis producten zijn namelijk bijna altijd mooi meegenomen, zolang er geen ‘’strings attached’’ zijn. Je voelt je daardoor energieker, omdat je blij bent. Wanneer je een blij gevoel hebt is er meer dopamine aanwezig in je brein. Hierdoor heb je meteen meer energie en kan je er weer tegenaan. Je kan bijvoorbeeld bij de kaasboer een gratis kaasje proeven of op het internet scrollen voor een Unibet bonus

Middag Dutje

Een middagdutje ligt wellicht voor de hand, maar het is dan ook een geweldige oplossing. Slapen is daarnaast nog fijn voor andere doeleinden. Zo kan je even tot rust komen en hoef je nergens aan te denken. Je wordt energieker wakker en kan zo de rest van de dag nog lekker productief zijn. Omdat je in je slaap informatie sorteert en de onnodige info in de ‘’hersen prullenbak’’ werpt, onthoud je meer. Informatie kan met een middagdutje al worden gesorteerd en zo kan jij de supergenie worden die je altijd al wilde worden. Zo vergeet je je belangrijke info niet en kan je productiever de dag door.

Groente en Fruit

Uit onderzoek van Amerikaanse gezondheidsorganisaties dat werkprestaties aanzienlijk verbeteren bij het eten van genoeg groente en fruit. De productiviteit steeg met 20% bij het eten van groente en fruit 4x in de week. De mineralen en vitamines zorgen ervoor dat je lichaam alles krijgt wat het nodig heeft. Je bent wat je eet en dat klopt 100%. Eet je gezond dan wordt je gezond met de tips hierboven. Blijf jezelf pushen om dit in je systeem te halen. Motivatie is voor even, discipline is voor altijd. Het eten van groente en fruit op een dag is geen lastig doel. Er zijn namelijk oneindig combinaties die je wellicht wel lekker vind. Ga dus lekker op zoek naar dat lekkere eten!