Hoe gelukkig zijn: sla de sportschool over om rond te hangen met vrienden

Stel dat je 5 dagen per week traint, zowel cardio als met gewichten. Je hebt een gezond gewicht. Je eet 3 uitgebalanceerde maaltijden per dag, 2 tussendoortjes, veel fruit en groenten en je drinkt veel water. Maar je bent depressief. Je hebt de hele dag negatieve gedachten over jezelf en hebt moeite met het ontwikkelen van open en eerlijke relaties. Is dat het beeld van gezondheid? Is dat hoe je gelukkig kunt zijn? Natuurlijk niet. Gezond leven betekent ook tevreden zijn. Je hoeft niet de gelukkigste, meest optimistische persoon ter wereld te zijn. Maar je moet wel aardig voor jezelf zijn en aan zelfzorg doen.

Tijd doorbrengen met vrienden

Het belang van vriendschap erkennen en tijd doorbrengen met vrienden is een manier om voor jezelf te zorgen. Vriendschappen stellen ons in staat om onszelf te delen en voor anderen te zorgen. Ze stellen ons in staat contact te maken met onze leeftijdsgenoten. Zodat we weten dat we niet alleen zijn. Sla het sporten gewoon een dag over om met een vriend rond te hangen. Want gezond zijn, is zoveel meer dan fysieke fitheid.

Het punt is dit: doe wat je moet doen voor je mentale welzijn. Raak niet zo verstrikt in wat je "hoort" te doen dat je de zinvolle dingen in het leven mist. Gewoon genieten door leuke dingen te doen met vrienden. In dit artikel geven we je een aantal tips voor dingen die je met vrienden kunt doen.

Een balletje trappen in het park

Laten we beginnen met de basis. Balsporten in open lucht blijven, ongeacht je leeftijd, leuk. Een balletje trappen of gooien in het park is een goed excuus voor een praatje in de vrije natuur. Een balletje trappen is een van de manieren om gratis plezier te hebben met vrienden

Wedden op sportwedstrijden

Je kunt samen met vrienden een wedstrijd bekijken en er samen een spelletje van maken. Gokken op sport wordt dan een leuke en sociale bezigheid.

Doe aan bordspellen

• Catan – Een strategiespel voor 3-4 spelers waarbij elke speler zijn middelen verstandig moet gebruiken. De bedoeling is om de meest efficiënte- en grootste nederzetting op het eiland Catan te bouwen. Het is een leuke, luidruchtige game die je in ongeveer één tot twee uur kunt spelen.

• Risk– het doel is om de wereld over te nemen. Om overheersing te bereiken, zet je je leger in, beveilig je territorium en stop je invasies. Naast jouw strategisch denken, vertrouw je ook op het geluk van de dobbelstenen om jouw kant op te rollen. Dit is een lang- en ingewikkeld spel, dat soms dagen kan duren. Of je kunt het snel spelen en tegen etenstijd de heerser van de wereld zijn.

• Dungeons and Dragons – Het is bijna niet te geloven dat dit spel al meer dan 45 jaar wordt gespeeld. En dat sommige spelers het letterlijk al 35 jaar achter elkaar spelen. Het moet iets goed doen. De kameraadschap die tussen spelers ontstaat, zorgt ervoor dat ze jarenlang met de dobbelstenen blijven gooien. Waarschuwing: sommige mensen gaan er echt in op.