Hittebestendige kit

a man with a hard hat holding a measuring tape

Iedereen weet dat de huidige markten zich blijven ontwikkelen. Zo blijft de markt van het kit ook niet stilstaan. Er bestaan enorm veel verschillende kitsoorten voor verschillenden klussen. Niet iedere klus is natuurlijk hetzelfde. De hechting en opvulling is bij het kit belangrijk. De verschillende materialen hebben verschillende hechtingswaarde. Er zijn talloze verschillende soorten kit. Ieder kit heeft een verschillende hechtingswaarde met bepaalde materialen. Daarnaast is het ene kitsoort geschikt voor in de badkamer en de andere uiterst geschikt voor warme materialen. Wij hebben voor nu één kitsoort gekozen om aan jouw uit te lichten. Lees en ontdek meer over de hittebestendige kit. Het hittebestendige kit is verkrijgbaar bij www.kittenenlijmen.nl.

Wat is het?

Hittebestendige kit is een speciaal kitsoort. Het kit is bestand tegen extreme hoge temperaturen. De welbekende eigenschap van het kit is natuurlijk afdichten. Naast het afdichten is dit kitsoort dus uitermate geschikt om te gebruiken bij warme materialen. Het is een kitsoort wat je kunt gebruiken rondom de open haard en oven. Wil jij het ruitje van de open haard vervangen? Kies dan voor een hittebestendige kit. De temperaturen van de open haard kunnen namelijk vrij hoog oplopen.

Ontdek het verschil tussen hittebestendige en brandwerende kit.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat hittebestendige en brandwerende kit niet hetzelfde zijn. Dit is belangrijk om te onthouden voor jouw eigen veiligheid. Een hittebestendige kit is perfect voor het afdichten van naden en kieren bij hoge temperaturen. De brandveiligheid staat hier niet mee in verband. Het kit is enkel geschikt voor hoge temperaturen. Het brandwerende kit daarentegen vertraagd de brand. Indien er brand ontstaat, dan zorgt de brandwerende kit voor het vertragen van dit proces. Hittebestendige kit is dus niet per direct brandwerend. Indien jij op zoek bent naar een brandwerende kit, kijk dan goed naar de bepaalde eigenschappen.

Het aanbrengen

Tijdens het aanbrengen van het kit moeten de materialen zijn afgekoeld. Zorg ervoor dat de materiaal- en omgevingstemperatuur tussen de 5 en 40 graden Celsius ligt. Daarnaast is het belangrijk dat alle oppervlakten schoon en droog zijn. Het eventuele vocht dient weggehaald te worden. Voordat je aan de slag gaat met het kitten, adviseren wij jou om gebruik te maken van een cleaner. Indien mogelijk gebruik je een cleaner van hetzelfde merk als het kit. Twee producten van hetzelfde merk zijn namelijk goed op elkaar ingespeeld. Vervolgens is het tijd om het kit gelijkmatig aan te brengen. Overbodige kitresten kunnen direct worden verwijderd door middel van een spatel. Door middel van een afwerkzeep, zorg je ervoor dat het kit niet gaat hechten aan je handen of materialen. Klaar met kitten? Dan is het tijd om te wachten. De droogtijd verschilt per kitsoort. Zorg ervoor dat het kit is opgedroogd, als jij de temperaturen omhoog wilt brengen.