Het slim inrichten van een schuine zolderkamer

Aan de ene kant heeft het veel voordelen om lekker op de zolderkamer te zitten of te slapen. Toch hebben veel zolderkamers een of meerdere schuine kanten. Hierdoor hoor je vaak lekker de regen op het raam vallen, maar soms is het ook onhandig. Want waar kan je rechtop zitten, niet je hoofdstoten en hoe richt je zo’n kamer nu praktisch en leuk in? Wij vertellen je hoe je de mooiste zolderkamer kan maken.

Kleurgebruik

Dit spreekt misschien voor zich, om het geheel zo rustig mogelijk te laten ogen, maar kies voor lichte kleuren. Een schuine zolderkamer voelt al snel aan als klein en met het gebruiken van lichte kleuren wordt dit gevoel minder. Daarentegen kan je best wel kiezen voor een donkere vloer, niet alles hoeft immers licht te zijn. Hierdoor oogt de ruimte aan de grond groter.

Lichtinval

Om de ruimte nog ruimer en groter te laten lijken moet je ervoor zorgen dat je veel licht binnenkrijgt op zolder. Om geen ruimte te verspillen kan je ervoor kiezen om een dakraam te plaatsen. Hierdoor krijg je toch genoeg licht naar binnen, zonder dat je bijvoorbeeld een dakkapel moet plaatsen. Om het jezelf nog makkelijker te maken kan je ook een dakraam rolgordijn plaatsen. Hierdoor zit je niet elke keer te stuntelen met de hoeveelheid lichtinval. Open het rolgordijn als je meer lichtinval wil en sluit het rolgordijn als je liever een donkere kamer hebt.  

Ruimte om te kunnen staan en zitten

Comfort in je eigen huis is ook niet geheel onbelangrijk. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat wanneer je naar bed gaat je constant je hoofd stoot. Gebruik je de zolder als werkkamer is het ook belangrijk om een goede houding te hebben tijdens het werken of studeren. Plaats dus je bed niet onder een schuine wand en zet je bureau op een plek waar je genoeg ruimte hebt om te kunnen zitten.

Ongebruikte schuine plekken

Er zijn bij een schuine zolderkamer veel plekken waar je dus in principe niks mee doet of kan doen. Laat dat nou een mooie plek zijn om wat spullen op te bergen. Plaats er manden, bakken of kasten en bewaar daar je spullen in. Zo houd je weer ruimte over bij de rechte wanden.

Decoratie

Na alle praktische dingen wil je natuurlijk ook leuke dingen plaatsen op een schuine zolderkamer. Er zijn genoeg decoraties die je neer kan zetten of op kan hangen. Denk aan een paar kaarsen, mandjes, dekentjes, lampjes, planten en ga zo maar door. Kies wat betreft decoratie aan het raam voor rustige kleuren en natuurlijke materialen. Kijk bijvoorbeeld op de website van Raamdecoratie.com voor wat mogelijkheden. Zorg er wel voor dat je niet te veel toevoegt.