HOE ZORGT ENERGIE IN BEELD ER VOOR DAT DE DATA ANONIEM BLIJFT?

Door het standaardjaarverbruik van minimaal 6 aansluitingen in een cluster aan te houden blijft de data geanonimiseerd. Mochten er zich minder aansluitingen in een cluster bevinden, worden er geen gegevens weergegeven en is het vlak grijs.

HOE VAAK WORDT DE DATA GEUPDATED?

Twee maal per jaar worden de verbruiks- en opwekgegevens geupdatet. Dit is eind februari en eind augustus, zo blijft de website voorzien van actuele gegevens.

HOE KAN IK INLOGGEN OP ENERGIE IN BEELD?

Energie in Beeld maakt gebruik van een openbare login, waarbij inzicht wordt gegeven tot en met postcode 5 niveau (9999A).

Gemeenten en Provincies kunnen via de accountmanager van hun netbeheerder inloggegevens opvragen waarbij ze tot postcode 6 niveau (9999AA) kunnen inloggen.

VAN WELKE NETBEHEERDERS WORDT ER DATA GEDEELD?

De gegevens van Enexis, Liander, Stedin, Cogas en Westland Infra wordt weergegeven in Energie in Beeld.

WELKE BROWSER KAN IK GEBRUIKEN VOOR ENERGIE IN BEELD?

Energie in Beeld werkt alleen op de meest recente versie van Internet Explorer in combinatie met de meest recente versie van Microsoft Silverlight.

In de Windows 10 is standaard de nieuwe webbrowser opgenomen Windows Edge waarop Energie in Beeld niet werkt.  Internet Explorer is nog wel terug te vinden in Windows 10; http://www.windowscentral.com/how-find-internet-explorer-windows-10-if-you-really-need-it

Zijn verbruiken van OV en andere openbare aansluitingen zoals verkeerslichten, zijn opgenomen in Energie in Beeld?

Ja, deze zijn opgenomen in Energie in Beeld en waar mogelijk ook op PC6 niveau als zakelijke aansluiting. Maar er zijn uitzonderingen op de regel en dat is afhankelijk van hoe de aansluiting door de netbeheerder is geregistreerd. In het meest ideale geval is bekend waar de aansluiting staat, tot op huisnummer niveau. Maar de data die door de netbeheerders aangeleverd wordt komt voor een deel uit GIS systemen, waarin een aansluiting aan een locatie is gekoppeld en niet altijd aan een volledig adres.

Voorbeelden:

  • Straat : Westkanaaldijk
  • Huisnummer : 1
  • Huisnummer toevoeging: SLUIS
  • Postcode: 6545AA

(dit is een aansluiting van Rijkswaterstaat)

 

  • Straat : Nassausingel
  • Huisnummer : 98888
  • Huisnummer toevoeging: OV
  • Postcode: 6545QQ (“QQ” is een altijd een incorrecte postcode)

(Dit is een OV aansluiting van de gemeente Nijmegen)

 

In het eerste voorbeeld zal Energie in Beeld de verbruiken meenemen in postcode 6 gebied, omdat de adresgegevens compleet zijn. In het tweede voorbeeld zal Energie in Beeld de verbruiken niet kunnen toewijzen aan een postcode 6 gebied omdat alleen de postcodecijfers 6545 bekend zijn. Het verbruik zal wel worden toegewezen aan het postcode 4 gebied: “6545”.

Is het elektriciteitsverbruik van treinen opgenomen in Energie in Beeld?

De NS is een zakelijke klant en ze hebben daarvoor een groot aantal aansluitingen op het distributienet.

Achter deze aansluitingen kán een voeding van bovenleiding zitten, maar ook een kantoor, werkplaats, over die informatie beschikken wij in Energie in Beeld niet.

 

WANNEER WORDEN DE GEMEENTEN GEINFORMEERD OVER DE BEEINDIGING VAN ENERGIE IN BEELD?

Op 1 en 2 oktober wordt door Enexis en Stedin de opzegbrief per mail of post gestuurd naar gemeenten die een samenwerkingsovereenkomst ondertekend hebben inzake de dienst Energie in Beeld. De gecontracteerde partij waarvan een email bekend is wordt een email gestuurd, anders een brief. Liander heeft geen samenwerkingsovereenkomst afgesloten met gemeenten. Zij ontvangen ook geen opzegbrief.

.