Met Energie in beeld ziet u eenvoudig hoeveel energie uw gemeente verbruikt en opwekt. Dankzij een visuele weergave van uw gemeente leest u gemakkelijk af welke gebieden uw aandacht vragen. Met behulp van kleurvlakken ziet u waar burgers en bedrijven veel of juist weinig energie verbruiken of opwekken. Vanwege privacy tonen we geen gegevens op individueel niveau, maar uitsluitend op postcode- en buurtniveau.

Energie in beeld helpt gemeenten

Energie in beeld is voor gemeenten en provincies met Enexis, Liander, Stedin of Cogas als netbeheerder. Met deze dienst houdt u gemakkelijk in de gaten hoe uw gemeente reageert op uw klimaatbeleid. U ziet direct of het beleid resultaten boekt, en zo ja, waar. Zo zorgen we samen voor een slim energieverbruik, in de hele gemeente. Door het verbruik te filteren op energiesoort, jaar of gebruiker (particulier of zakelijk), krijgt u een gedetailleerd inzicht in hoe de energie in uw gemeente verbruikt wordt. De netbeheerders vernieuwen de verbruiksgegevens 4 keer per jaar.

Wat kunt u met Energie in beeld?
Met de dienst kunt u binnen uw gemeente onder andere:

  • de hoeveelheid verbruikte energie inzien;
  • de hoeveelheid opgewekte energie inzien;
  • verhouding van particulier en zakelijk energieverbruik vergelijken;
  • verbruik op provincie, gemeente, buurt en postcodegebied vergelijken;
  • historische gegevens vanaf 2008 inzien;

Bent u nieuwsgierig geworden?
Een collega van Enexis, Liander, Stedin of Cogas komt Energie in beeld graag persoonlijk aan u uitleggen. Afhankelijk van het verzorgingsgebied waarin uw gemeente of provincie ligt, kunt u direct een afspraak maken met:
Enexis Accountmanagement via 0900-18 70
Liander via 088-191 22 77
Stedin Accountmanagement via 088-896 31 90
Cogas via 0546 – 836 666

Bevind uw gemeente zich buiten dit verzorgingsgebied? Wendt u dan tot uw netbeheerder; de initiatiefnemers streven naar een landelijke dekking van Energie in beeld en verwelkomen andere netbeheerders om deel te nemen aan het initiatief.