Elektrisch rijden en de auto opladen als het nodig is

white car charging

Een elektrische auto rijden betekent dat je niet meer naar het tankstation hoeft om je vervoermiddel vol te gooien met fossiele brandstof. Dit is natuurlijk handig maar je moet er wel voor zorgen dat je elektrische auto niet stil komt te staan en dat je de accu regelmatig oplaadt. We hebben een paar belangrijke punten voor je op een rijtje gezet zodat je weet waarmee rekening te houden.

Kijk goed hoeveel kilometers je met een volle accu gemiddeld kunt rijden

Voor iedere elektrische auto geldt dat deze een andere actieradius heeft. Dit betekent dat je niet met iedere auto met een volle accu evenveel kilometers kunt afleggen want dit verschilt per model en per merk. Als je voor een elektrische auto wilt gaan, kijk dan goed hoeveel kilometers je met een volle accu kunt rijden. Wat voor jou belangrijk en noodzakelijk is, hoeft dat niet per se voor een ander ook te zijn. Als jij bijvoorbeeld dagelijks honderd kilometer moet rijden om op je werk te raken en ook weer net zoveel om naar huis te kunnen, is het belangrijk dat je deze kilometers ook daadwerkelijk met een volle accu haalt en niet bang hoeft te zijn dat je ergens onderweg strandt. Rijd je maar korte stukjes? Dan kun je met een kleinere actieradius ook voldoende vooruit.

Je elektrische auto thuis of onderweg opladen

Een elektrische auto moet je natuurlijk wel regelmatig opladen. Hiervoor kun je om te beginnen een charger aanschaffen die je bij je eigen woning laat plaatsen. Zo kun je de auto bijvoorbeeld na thuiskomst meteen opladen. Er zijn ook opladers te koop die zeer snel zijn dus daarmee laad je de accu in korte tijd volledig op. Je elektrische auto kun je tegenwoordig ook op tal van punten onderweg opladen. Je vindt oplaadpalen bij bijvoorbeeld tankstations maar ook op andere plekken zodat je er niet lang naar hoeft te zoeken. Natuurlijk wil je niet altijd de hoofdprijs betalen voor het opladen, dus ga zeker ook op zoek naar de goedkoopste openbare laadpaal bij je in de buurt.

De auto opladen op het werk

Het is ook handig als je bij het bedrijf waar je werkt je auto kunt opladen. Zeker als je een lease auto van de baas rijdt, mag deze ervoor zorgen dat je op het werk de gelegenheid krijgt om de accu van je vervoermiddel weer van voldoende energie te voorzien. Zo kun je de auto aansluiten als je arriveert en kan deze tijdens de werkdag opladen. Weet je meteen zeker dat je na het werken met een volle accu weer huiswaarts kunt gaan. Er zijn tal van opladers te vinden en ze werken niet allemaal op dezelfde manier dus kies er eentje uit die jij prettig vindt om te gebruiken. Wil je je elektrische auto graag zo snel mogelijk opladen? Overweeg dan zeker een supercharger te gebruiken want hiermee laad je de accu in no time weer op.