Een haard onder de tv is helemaal in

Sfeervol wonen? Wie wil dat nu niet. Ook de adviseurs van Haardenexpert krijgen vaak de vraag hoe een haard kan zorgen voor de meeste sfeer. En welke haard moet je dan kiezen? Twijfel je ook welke haard of haardopstelling het meest geschikt is voor jouw woning? In dit artikel geven wij graag antwoord.

De locatie van de haard

Tegenwoordig is echt alles mogelijk als het gaat om de plek waar je een haard wilt installeren. De woonkamer is allang niet meer de meest vanzelfsprekende plek om een haard in te bouwen. Want ook de badkamer, keuken en (buiten) in de veranda is een prima locatie.

In de woonkamer kunnen haard en tv elkaar op een mooie manier aanvullen. Echter een combinatie van beide is niet altijd eenvoudig. Want hoe zorg je er nu voor dat zowel de tv als de haard samen op een centrale plek worden geplaatst in de  woonkamer? Het korte antwoord luidt: een cinewall met haard.

Wat is een cinewall met haard?

Bij een cinewall opstelling combineer je haard en tv tot een totaal opstelling. Je creëert een plek in de woonkamer waarbij haard en tv samen in een ombouw of meubel worden geplaatst. De haard wordt ingebouwd onder de tv, zodat deze elkaar op een mooie manier versterken.

De elektrische haard is het meest geschikt voor een cinewall. In tegenstelling tot de houtkachel of gashaard wordt deze haard niet of nauwelijks warm. Hierdoor zijn er eigenlijk geen belemmeringen en kunt u uw creativiteit de vrije loop laten. Een van de meest voorkomende cinewall opstellingen is een strakke ombouw van vloer tot aan plafond. In deze ombouw wordt een haard en tv ingebouwd. Maar ook een opstelling met opbergruimte komt steeds vaker voor, bijvoorbeeld met lades of kasten. Zo is een elektrische haard onder tv opstelling ook erg functioneel en kunt u het rondslingerende boek, de krant of andere spullen op een fijne manier opbergen in de woonkamer. 

Meer weten?

Neem eens een kijkje op de website van Haardenexpert en bekijk de verschillende mogelijkheden. In ons uitgebreide assortiment vindt u zonder enige twijfel de juiste haard. Heeft u geen idee wat geschikt is voor uw woning? Onze haardenadviseurs helpen u graag verder, stel gerust al uw vragen.