Een elektrische auto via private lease – alles wat je moet weten

Vandaag de dag zijn er steeds meer mensen die kiezen voor een elektrische auto. Dit komt niet alleen door onze focus op het milieu, maar ook door de extreme prijsstijging voor gas en benzine. Nu is het alleen wel zo dat de aanschaf van een elektrische auto best wel duur kan zijn. Gelukkig is het ook mogelijk om te kiezen voor een private lease elektrische auto. Maar wat houdt dit precies in? En waarom zou je voor deze optie kiezen? Om hier antwoord op te krijgen is het een goed idee om snel verder te lezen. In dit artikel hebben we namelijk alle belangrijke info voor jou op een rijtje gezet!

Wat houdt private lease in?

Voordat we in kunnen gaan op de voordelen van een elektrische auto via private lease is het handig om eerst eens bij deze leasevorm stil te staan. We zien namelijk dat hier nog altijd een hoop onduidelijkheid over bestaat. Private lease is een term voor het type autoleasing waarbij je een auto gaat leasen voor een vaste periode, vaak tussen de 24 en 48 maanden. Je betaalt hiervoor een bepaald maandelijks bedrag. Voor dit bedrag krijg je vrijwel altijd het onderhoud, de verzekering en andere kosten die komen kijken bij het voertuig. Aan het einde van de leaseperiode kan men ervoor kiezen het voertuig terug te brengen of om het te kopen van de leasemaatschappij.

Voordelen van private leasen

Goed, je weet nu wat private lease inhoudt. Wat je alleen nog niet weet is wat de belangrijkste voordelen zijn die je kunt ondervinden bij deze vorm van leasen. Het grootste voordeel bij het leasen van een auto is natuurlijk dat het een stuk voordeliger kan zijn dan het kopen van een auto. Dit komt natuurlijk door het feit dat de maandelijkse betalingen doorgaans lager zijn dan het in een keer neerleggen van een bepaald geldbedrag. Dit maakt het een geweldige optie voor mensen die een nieuwe auto willen maar die niet zoveel zin hebben om hier gelijk veel geld voor neer te leggen.

Een ander groot voordeel is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de afschrijving van de auto. Wanneer je een nieuwe auto koopt loopt de waarde gelijk terug vanaf het moment dat je er mee wegrijdt. Met private lease heb je dit niet nu je enkel en alleen een vast bedrag per maand betaalt. Om nog niet eens te beginnen over het feit dat je via private lease veel makkelijker een mooie auto kunt rijden voor een relatief schappelijk maandbedrag.

Kies jij ook voor private lease?

We hopen dat je dankzij de info uit dit artikel wat meer te weten bent gekomen over de mogelijkheden van private lease voor jouw elektrische auto. Het is dé keuze voor iedereen die op een toegankelijke manier elektrisch wilt rijden, zonder gelijk een enorm bedrag kwijt te zijn. Waar wacht je nog op? Ontdek vandaag nog welke mogelijkheden jij hebt op het gebied van private leasen!