Duurzame crypto’s, dit zijn de cryptomunten van de toekomst

In een wereld waarin we steeds duurzamer leven, zien we ook dat de technologie zich verder ontwikkeld. Cryptocurrencies proberen hier natuurlijk ook op in te spelen. In deze blog lees je meer over duurzame cryptomunten voor de toekomst.

Je bent geïnteresseerd in cryptocurrencies, maar je wil ook rekening houden met het milieu. Door crypto’s als de Bitcoin gaat dit niet echt hand in hand. Er zijn namelijk enorm veel computer nodig om Bitcoin’s te minen. Dit kost tonnen aan energie, niet echt bevorderlijk dus voor het milieu. Maar er zijn oplossingen met een aantal crypto’s. Welke crypto interessant zijn lees je verder in dit artikel. Wij hebben er namelijk 5 voor je op een rij gezet. 

Duurzame crypto’s op een rij: 

1.     Cardano

Een steeds bekender wordende crypto is Cardano. Deze is vooral in 2021 flink gestegen. Doordat deze cryptomunt een duurzamere munt is dan anderen zal dit de reden zijn voor de stijging. De reden dat deze munt duurzamer is dan andere cryptocurrencies heeft te maken met de proof of stake systeem waarmee ze werken. Bij proof of work kost het 1000 keer meer energie om één munt de minen. Deze munt verbruikt jaarlijks 6 gigawatt aan uur, terwijl de Bitcoin zo’n 121.36 terawatt aan uur gebruikt per jaar. Reken maar uit wat dit doet voor het milieu 

2.     Chia 

Dit is een vrij nieuwe cryptomunt en hij moet zijn waarde dus nog maar bewijzen. Ook deze cryptomunt heeft weer iets unieks verzonnen. Deze gebruikt namelijk de proof of space and time methode. Hiermee worden de overige schijfruimtes gebruikte die andere cryptocurrencies links laten liggen. Een slim en handig systeem waardoor alle energie wordt gebruikt en het dus minder energie kost om te minen. 

3.     Stellar Lumens 

Een nog efficiëntere munt is deze Stellar Lumens munt. Wanneer je de koers van verschillende cryptocurrencies met elkaar vergelijkt dan is dit een stijgende munt. Hij zegt dat hij nog efficiënter is dan de Cardano. In 2021 steeg deze munt maar liefst met 300%. Er zijn veel plannen om deze munt ook in de toekomst verder te laten groeien. 

4.     Nano 

Deze munt wordt flink gepromoot en werkt net als Cardano met een proof of stake systeem. Ook transacties werken hierdoor sneller. Of deze munt even veel toekomst heeft als bijvoorbeeld de Cardano dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Voor nu is het vooral slim om er lichtzinnig mee om te gaan en niet al je geld op deze munt in te zetten. 

Hebben duurzame crypto’s de toekomst?

Wij denken dat je vooral moet investeren in duurzame crypto. Er zijn namelijk zo enorm veel currencies op de markt, maar we willen allemaal groener en schoner leven. Vooral na het laatste verdrag is het de bedoeling dat we vanaf 2050 een schonere wereld hebben. Vroeg of laat zullen ook cryptocurrencies eraan moeten geloven en een schoner moeten worden. Daarom kan je er beter al vroeg bij zijn. Een munt als Cardano heeft bewezen stabiel te zijn en daarmee dus een munt die kan blijven staan ook in een milieuvriendelijkere toekomst. 

Wil je om meerdere manieren duurzaam beleggen? Bekijk dan deze video.