Dit kun je allemaal maken van pellets in je tuin

Pellets zijn ontzettend veelzijdig om te gebruiken als basisingrediënt voor verschillende invullingen in je tuin. Vaak kun je pellets ergens voor een lage prijs op de kop tikken of soms hebben familie of vrienden pellets over. Benieuwd wat je allemaal met pellets kunt doen of heb je gewoon wat DIY-inspiratie nodig omdat je je tuin op wil knappen? Wij verzamelden de leukste ideeën om te doen met pellets in de tuin.

Plantenbak

Wie een beetje handig is met een zaag en een boor kan heel gemakkelijk een plantenbak van pellets maken. Het enige wat je nodig hebt zijn veir zijden en een onderkant, en klaar is je plantenbak! Als benodigdheden heb je verder ook alleen een boor en wat schroeven nodig (en uiteindelijk natuurlijk potgrond en een plant zelf). Met een klein likje verf maak je vervolgens de plantenbak op een gemakkelijke manier passend bij je interieur.

Een moestuintje met etages

Van pellets kan je ook eenvoudig een moestuintje maken met meerdere etages. Als je het pellet op zijn zij legt, heb je als het goed is verticale platte planken en in de breedte een paar horizontale planken die als een soort holle balk uitsteken. Als je ervoor zorgt dat deze ‘holle balk’ aan de bovenkant open is maar aan de onderkant gesloten, kun je deze rechthoekige holle bak gebruiken als grond voor je moestuin. Let wel dat je deze ruimte eerst vult met een stuk plastic of een deel van een vuilniszak voordat je de potgrond toevoegt, zodat het vocht op dezelfde plek blijft. Omdat er meerdere van deze verticale balken op het pellet zitten, kun je dus drie langwerpige moestuintjes boven elkaar maken! Dit moestuintje met etages, zoals we ernaar refereerden, wordt ook vaak omschreven als een verticale tuin van pellets. Mocht je dat een keer zien langskomen, dan weet je dus waar het over gaat.

Een loungebank

Een loungebank maken van pellets is niet zo moeilijk als het misschien klinkt. Wie een beetje slim kan zagen en meten (immers: meten is weten), kan door middel van liggende en staande pellets gemakkelijk een bank maken. De staande pellets moeten aan de onderkant vastgemaakt worden aan de lichte pellets, maar als je overweg kan met een boor is dit een fluitje van een cent.

Een salontafel voor in de tuin

Ook voor de mensen met twee linkerhanden onder ons is het zeker mogelijk om met pellets iets moois neer te zetten voor in de tuin. Door simpelweg twee pellets plat op elkaar te stapelen kun je in no-time een salontafel voor in de tuin creëren. Perfect wanneer je gaat chillen in de tuin en nog een plek zoekt om je drankje, boek of laptop neer te kunnen leggen. Een salontafel zoals deze zou je ook eenvoudig een chique uitstraling kunnen geven door er nog een glasplaat overheen te leggen.

Muur van pellets

Als je eenvoudig een afscheiding zou willen maken in je tuin, dan zou je meerdere gebieden van elkaar kunnen scheiden door een muur te maken van pellethout. Je zou pellets ook tegen een bestaande schutting aan kunnen zetten, om bijvoorbeeld minder zichtbaarheid den meer privacy kunnen creëren tussen jou en je buren.

Werk in de hoogte

Heb je veel pellets, dan kun je ook gemakkelijk banken of stoelen bouwen op grotere hoogte. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om een grote loungebank van ongeveer 1,5 meter hoog te bouwen en hier allerlei zachte kussens en dekens neer te leggen? Perfect om met mooi weer op te vertoeven.