Dit is waarom je gebruik moet maken van een E-Flux oplaadpunt

Heb je net een elektrische auto gekocht? Dan vraag je je ongetwijfeld af hoe je deze van een volle accu voorziet. Een klein onderzoek op het internet laat jou zien dat er veel verschillende oplaadpunten in de buurt zijn. Een van de mogelijkheden die je hebt, is jouw auto opladen bij een E Flux oplaadpunt. Het zijn laadpalen die ervoor zorgen dat je binnen een korte tijd weer de weg op kan en geniet van iedere autorit. Maar waarom zou je dan gebruik maken van E-Flux? Onderstaande informatie zet het voor je op een rij.

Slim opladen op ieder moment

Een E-Flux oplaadpunt zorgt dat jij slim kan opladen. Er zijn namelijk veel slimme functies op te vinden, waaronder een monitoring- en rapportage mogelijkheid. Je kan op afstand bijhouden hoeveel energie jouw auto nodig heeft en hoeveel tijd er nog nodig is om een volle accu te verkrijgen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een werkende internetverbinding op jouw smartphone. Er zijn een groot aantal zaken waar je inzichten in kan krijgen en je staat nooit meer voor verrassingen. Dit maakt het opladen nog eenvoudiger dan bij andere oplaadpunten.

Veel laadpassen om te gebruiken

Met de komst van de elektrische auto’s zijn er veel netwerken en laadpassen ontwikkeld. De laadpassen zorgen ervoor dat je het oplaadpunt kan activeren en gebruik kan maken van het netwerk waaraan de laadpaal gekoppeld is. Met E-Flux kan je kiezen uit verschillende laadpassen, wat het een stuk eenvoudiger maakt om onderweg een volle accu te verkrijgen. Je bent dus niet meer gebonden aan meerdere abonnementen bij de providers, maar maakt gebruik van de laadpassen die je al in jouw bezit hebt. Wel zo makkelijk als je vaak onderweg bent en niet lang wilt zoeken naar een nieuw punt.

Handig geplaatst voor onderweg

Een oplaadpunt is pas echt goed te gebruiken als deze strategisch geplaatst is. Daarom kan je de oplaadpunten op een groot aantal plekken onderweg tegenkomen. Denk aan de openbare plekken, zoals winkelcentra en garages, maar ook bij tankstations en andere rustplekken. Je kan jouw elektrische auto van een volle accu voorzien, zonder dat je voor langere tijd hoeft te zoeken of volledig van jouw route af hoeft te wijken. Wel zo handig als je onderweg bent en geen tijd te verliezen hebt. Je bent te allen tijde voorzien van een volle accu.

Betrouwbaarheid staat op de eerste plaats

Teleurstellingen wil je het liefst voorkomen. Dat weet E-Flux ook. Daarom kan je bij een E-Flux oplaadpunt veel betrouwbaarheid verwachten. Het oplaadpunt is niet zomaar buiten dienst en anders staat het vooraf online aangegeven. Zo ga je niet zomaar naar een oplaadpunt toe en hoef je ook geen energie te verspillen. Kijk dus vooraf waar de oplaadpunten in jouw omgeving zitten en of deze bezet zijn of niet. Jouw volgende autorit kan dan weer gepland worden. Voordat je het weet, ben je van alle gemakken voorzien en zorg je gelijk voor de meeste gemakken.