Dit gereedschap is handig om in huis te hebben

In ieder huishouden moet er weleens een gaatje geboord worden of een kast in elkaar geschroefd. Wat voor gereedschap gebruik jij hierbij? In deze blog hebben wij een lijst gemaakt van de gereedschappen die handig zijn om in huis te hebben. 

Of je nou twee linkerhanden hebt of niet, gereedschap in huis hebben is altijd handig. Met het gereedschap hieronder kan je altijd iets ophangen, maken als het kapot is en in elkaar zetten.

Handgereedschap

Standaard gereedschap om in huis te hebben is een hamer. Zo kon je altijd een spijker in de muur slaan. Om de spijker er weer uit te halen, mocht deze verkeerd zijn, is een nijptang handig. Een goede waterpas, zodat je kunt zien of je fotolijstjes wel recht hangen. Een setje schroevendraaiers (platkopschroevendraaiers en kruiskopschroevendraaiers). Zorg er ook voor dat je een aantal verschillende maten hebt. Steeksleutels zijn ook goed om in huis te hebben en ook hier geldt dat je het beste een setje kunt kopen, zodat je diverse maten tot je beschikking hebt. Een stanleymes is ook altijd handig. Hiermee kun je bijvoorbeeld gemakkelijk pakketjes openmaken. En als laatste is het handig om een combinatietang te hebben. Deze is geschikt om iets vast te pakken, te buigen en om er dun draad mee door te knippen. 

Elektrisch gereedschap

Moet je een gaatje boren in de muur? Dan is het hebben van een boormachine erg handig. Een boormachine kun je het beste in een complete set kopen. Dan zitten er allerlei pluggen, bitjes en boren bij. Als je veel moet boren, dan kun je het beste voor een wat krachtige boor kiezen. Zeker wanneer je gaatjes wilt boren in een betonnen muur, dan heb je een krachtige boor nodig of zelfs een klopboor. Wil je ook kunnen schroeven met een boor?  Bijvoorbeeld als je kasten in elkaar gaat zetten? Dan kan je kiezen voor een schroefboormachine. Loop je al een hele tijd tegen een aantal klussen aan? Dan is deze lockdown de uitgelegen kans om te leren klussen!

Handig om nog meer in huis te hebben

Naast het hebben van gereedschap is het ook altijd handig om de volgende dingen in huis te hebben:

  • WD40, hiermee kun je gemakkelijk binnen no-time krakende scharnieren verhelpen
  • Een meetlint om iets op te meten
  • Voorraadje aan lampen en batterijen
  • Secondelijm en ducktape
  • Velletje schuurpapier