De sleutelrol van ventilatie in energie-efficiëntie

De sleutelrol van ventilatie in energie-efficiëntie

Energie besparen is altijd een goed idee. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee. De eerste stap in jouw reis naar een energievriendelijke woning is onderzoek, je duikt achter je laptop en spendeert uren op blogs en Youtube kanalen over de beste manieren om je energieverbruik te verlagen. Je hoofd begint te tollen van alle informatie en je hebt geen idee waar je moet beginnen. Voordat je je hele dak vol gooit met zonnepanelen en begint te isoleren alsof je leven ervan afhangt, denk ook eens aan ventilatie. Veel mensen weten niet hoe belangrijk goede ventilatie is als je energie wilt besparen en het is vrij simpel, bijzonder effectief en ook nog eens snel. Een wtw unit is bijvoorbeeld zo’n ventilatie unit die een groot verschil kan maken in je energieverbruik. 

Wat is een wtw unit en hoe werkt het? 

Wtw staat voor warmte terug win, zo’n duurzame ventilatie unit zorgt voor een minimaal warmteverlies in huis. De warmte van de lucht die wordt afgevoerd wordt overgedragen aan de koude lucht die je woning binnenkomt. De binnenkomende lucht is dan een stuk warmer, waardoor je minder energie nodig hebt om je woning op te warmen. Zo kun jij besparen op de energie die je nodig hebt en zo wordt het ook een stuk leuker om je energierekening te ontvangen.. En daarnaast heeft dit ook een positieve impact op het milieu. Je verspilt geen energie, bespaart kosten en je helpt het milieu. Dat is nou een win-win situatie. Nog beter, je kunt een wtw unit makkelijk online bestellen en met wat moeite en goed gereedschap kun je deze helemaal zelf installeren. 

Wat heb je nodig bij de installatie van een wtw unit? 

Een wtw unit is een perfect ventilatiesysteem als je energie wilt besparen. Natuurlijk wil je gelijk aan de slag met het kopen en installeren van een wtw unit. Je kan niet snel genoeg beginnen met besparen. Als je de hele installatie zelf wilt doen, is het belangrijk dat je de juiste middelen gebruikt en dat je de handleiding bestudeert voordat je begint met de installatie. Dit scheelt je een hele hoop stress en hoofdpijn. Het is best uitdagend, maar met de juiste voorbereiding kun jij dat zeker. Een van de belangrijkste benodigdheden is een dakdoorvoer plat dak. Dit heb je nodig om de lucht van de ventilatie unit door te voeren naar buiten. Een dakdoorvoer is makkelijk te installeren, je maakt een gat ter grootte van de diameter van de dakdoorvoer. Vervolgens schroef je deze vast met de juiste lengte schroeven. En zo is de klus geklaard.