De meest belangrijke verzekeringen op een rijtje

Verzekeringen zijn er om u te beschermen tegen situaties die u zelf vaak niet in de hand heeft. Daarnaast kunnen die onverwachte situaties zorgen dat de kosten aardig oplopen. Welke verzekeringen zijn dus noodzakelijk en welke optionele verzekeringen zijn er? Dat vertellen wij u hier. 

Belangrijke verzekeringen

De meest belangrijke verzekeringen zijn de zorgverzekering, een woonhuisverzekering en een WA-verzekering. Een zorgverzekering is verplicht voor mensen die ouder dan 18 jaar zijn. Daarnaast is het verplicht voor iedereen die woont en werkt in Nederland of hier een uitkering ontvangt. Iedereen jonger dan 18 jaar valt onder de verzekering bij hun ouders. Vanzelfsprekend is de zorgverzekering misschien wel de belangrijkste verzekering die u moet afsluiten. Een WA-verzekering is verplicht op het moment dat u een auto, motor of brommer heeft. Dit geldt voor bijna alle voertuigen die aangevoerd worden met een motor. Op het moment dat u een huis koopt, heeft u bijna altijd een woonhuisverzekering nodig. De meeste hypotheekverleners eisen dat u die verzekering heeft.

Andere verzekeringen

Er zijn nog meer verzekeringen af te sluiten die niet onder het kopje verplicht vallen. Denk aan een inboedelverzekering. Dit is een verzekering waar u uw spullen in huis mee kan verzekeren. Als u al uw spullen bij elkaar op zou tellen, zijn ze vaak toch meer waard dan u denkt. Daarbij kan een fietsverzekering van Inshared ook handig zijn. Voornamelijk in de stad is er een groter risico dat uw fiets wordt gestolen. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer mensen met een elektrische fiets. Hiervoor zijn er ook veel opties voor een verzekering. Kijk eens naar de mogelijkheden voor een elektrische fiets verzekeren. Gaat u op reis en wilt u zeker zijn van hulp mocht u zich bevinden in een noodsituatie? Kijk dan of u een reis- en annuleringsverzekering kunt afsluiten. Nog en belangrijke verzekering die niet verplicht is, is een aansprakelijkheidsverzekering. Mocht u per ongeluk schade aanrichten bij een ander wordt die vergoedt door de verzekering.

Losse verzekering versus pakketverzekering

Soms lijkt het makkelijker om alles onder één pakket af te sluiten. Dit is vaak ook het geval en in de meeste situaties ook mogelijk. Toch kan het handig zijn om per verzekering te kijken wat welke aanbieder aanbiedt. De ene verzekeraar zal iets voordeliger of beter aanbieden dan de ander. Het kiezen voor een pakketverzekering scheelt u daarentegen vaak wat geld. Vaak krijgt u korting op de premie en scheelt nadenken tijdens het claimen van schade.