Breng verkoeling in je huis en hoofd op tropische dagen

Heb je het ook wel eens warm en plakkerig om zomerse dagen? Erg begrijpelijk, want in de zomer kunnen de temperaturen niet alleen buiten, maar ook binnen hard oplopen. Dan is er nergens meer frisse lucht, al helemaal niet wanneer het ook nog eens erg benauwd is. In dit geval is koelte erg gewenst, niet alleen tijdens warme nachten, maar vooral ook overdag. Gelukkig zijn hiervoor verschillende oplossingen, zodat je ook het hoofd koel kunt houden op tropische dagen.

Airco in huis

Heb je al een airco laten installeren, maar vind je het nog steeds te warm in huis? Je bent niet de enige, want veel mensen ervaren dit probleem. Zorg ervoor dat je airco groot genoeg is voor de ruimte, maar ook niet te groot, zodat hij optimaal werkt. Ook is het belangrijk om de airconditioner schoon te houden, omdat hij dan beter werkt dan een vuile. Tot slot is het belangrijk om de luchtstroom in of uit je kamer niet te blokkeren. Zet meubels, gordijnen en andere voorwerpen dus tijdelijk op een andere plek, wanneer dit het geval is.

Andere manieren om je huis koel te houden

Maar ook zonder airco zijn er een aantal dingen die je kunt doen om even een verfrissende koelte te ervaren. Een ventilator is een van de manieren om in ieder geval het gevoel van frisse lucht in je huis te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld de Maxtotaal ventilatoren eens bekijken. Ook helpt het om overdag de gordijnen en/of jaloezieën dicht te houden om de zonnewarmte buiten te houden. ’s Nachts kun je de ramen openzetten om koelere lucht binnen te laten, maar overdag is het vaak beter om de ramen gesloten te houden.

Blijf gehydrateerd

Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven bij warm weer, dus zorg ervoor dat je voldoende drinkt. Water is de beste optie, maar thee, vruchtensap en siroop kunnen je ook helpen gehydrateerd te blijven.

Kleed je naar het weer

Het dragen van losse, lichtgekleurde kleding zal je helpen koel te blijven op warme dagen. Katoen is een goede stof om in de hitte te dragen, omdat het ademt en geen warmte vasthoudt zoals synthetische vezels dat kunnen doen.

Vermijd inspannende activiteiten

Overdrijf niet op warme dagen en vermijd inspannende activiteiten indien mogelijk. Als je toch actief moet zijn, doe dit dan zoveel mogelijk tijdens de koelere uren van de dag zoals ’s morgens vroeg en ’s avonds. Zorg er bovendien voor dat je genoeg blijft drinken en tekenen van oververhitting in de gaten houdt.

Neem een koele douche of een lauw bad

Een koele douche of een koel bad kan je lichaamstemperatuur helpen te verlagen en zorgt er dus voor dat je je beter voelt op een warme dag. Ook een zwembad in de tuin is hiervoor erg geschikt. Dus zet je opblaaszwembad op en vul hem met water om ieder moment van de dag een frisse duik te kunnen nemen.