Beste Zonnepanelen van 2022 Kopen: Top Merken en meer

best geteste zonnepanelen 2020

Wat is een zonnepaneel?

De investering in zonnepanelen is een van de beste keuzes die je maar kunt maken als je duurzaam door het leven wilt gaan. Zonnepanelen worden gebruikt om zonlicht op te vangen. Zonnepanelen worden gemaakt van fotovoltaïsche cellen die de energie van de zon omzetten in elektriciteit. De fotovoltaïsche cellen worden ingeklemd tussen lagen van halfgeleidende materialen zoals silicone. Elke laag heeft verschillende elektronische eigenschappen die energie opwekken wanneer ze door fotonen van het zonlicht worden geraakt, waardoor er een elektrisch veld ontstaat. Dit staat bekend als het foto-elektrische effect. Dit is het effect dat de stroom creëert die nodig is om elektriciteit te produceren. Zonnepanelen wekken een gelijkstroom van elektriciteit op. Deze wordt vervolgens via een omvormer omgezet in een wisselstroom, die vervolgens naar het stroomnet kan worden geleid. Door middel van echt goed geteste zonnepanelen zal je in staat zijn om aanzienlijk te besparen op je energiekosten.

De beste 5 zonnepanelen van 2022

  1. Sunpower zonnepanelen

De zonnepanelen van Sunpower staan op dit moment bekend als de meest rendabele zonnepanelen die je maar in huis kunt halen. Volgens een recentelijke meting kun je met deze panelen een rendement van ruim 22% halen, dit is echt een stuk meer dan de andere merken. Hier kome natuurlijk wel bij dat de aanschafprijs van deze zonnepanelen hoger ligt dan bij de andere merken. Ben je echter bereid om jouw zonnepanelen voor een lange tijd te laten liggen dan is dit een prima investering om te maken. Door het hoge rendement weet je zeker dat je jouw geld er binnen no time uit zal hebben.

  1. Trina Solar zonnepanelen

Als het aankomt op design zijn de Trina Solar zonnepanelen echt de beste om in huis te halen. Bij dit merk kan je namelijk naast de standaard blauwe zonnepanelen ook terecht voor zwarte panelen. Deze zien er toch wat mooier uit, vooral als je zelf een zwart dak hebt thuis. De prijzen liggen aan de hoge kant, echter is ook dit merk in staat om uitstekende rendementen te behalen. De rendementen liggen bij dit merk tussen de 19 en 21%, dit is dus aanzienlijk hoog. Door te kiezen voor dit merk heb je stijlvolle zonnepanelen op het dak liggen.

  1. Panasonic zonnepanelen

Ben je op zoek naar zonnepanelen in het middensegment dan is het merk Panasonic een prima optie om voor te kiezen. Door het grootschalige assortiment zal je altijd zonnepanelen kunnen vinden die aansluiten bij jouw woning. Zo zijn er onder andere ook kleinere zonnepanelen, deze kunnen gebruikt worden op de iets kleinere daken. De prijzen vallen over het algemeen erg mee. Het mek kan een rendement behalen tussen de 19 en 21%, dit is net zoveel als de optie van hierboven. Prima keuze voor de mensen die zoeken naar hoogwaardige zonnepanelen.

  1. LG zonnepanelen

Ook LG heeft de markt van de zonnepanelen betreden. Het aanbod is nog relatief klein, echter zijn er genoeg opties om te kiezen voor bij jou thuis. De prijzen zijn zeer laag in verhouding tot de andere merken zonnepanelen, hierdoor is het voor iedereen mogelijk om over te stappen op deze duurzame vorm van energie. De uitstraling is wellicht aan de saaie kant, maar hier hoef je niet al te lang bij stil te staan. Het rendement van ruim 19% maakt dit namelijk meer dan goed. Neem snel een kijkje in het assortiment voor de mogelijkheden.

  1. REC zonnepanelen

Dit opkomende merk begint steeds populairder te worden onder de mensen die zoeken naar voordelige zonnepanelen. Het rendement ligt tussen de 16% en 19%. Dit is minder dan de bovenstaande opties, maar nog steeds genoeg om jouw investering snel en eenvoudig terug te verdienen. De REC zonnepanelen staan bekend om hun hoge kwaliteit in combinatie met de uitstekende gebruiksvriendelijkheid. Het is niet zo raar dat er zoveel mensen zijn die ervoor kiezen om dit merk zonnepanelen op hun dak te laten plaatsen.

Koopgids: waar moet je op letten als je een zonnepaneel koopt?

Mensen die graag zonnepanelen willen kopen doen er verstandig aan om het onderstaande goed door te nemen. We hebben namelijk op een rijtje gezet waar je aan moet denken bij deze aankoop.

  • Lengte van de fabrieksgarantie

Kijk altijd goed naar garanties die de fabrikant biedt. Als de fabrikant een goede reputatie heeft en de garantieperiode op de panelen aanzienlijk is (minstens 25 jaar) kan je verwachten dat het systeem lang mee zal gaan. Om de garantie te krijgen moet de fabrikant natuurlijk wel bestaan en functioneren. Wij raden je dus af om te kiezen voor de zonnepanelen die in de uitverkoop zijn gegaan door bijvoorbeeld een faillissement. Hier zitten gewoonweg teveel risico’s aan.

  • Kijk naar de zonnepaneel certificaten

Dit geldt voor alle aankopen van zonnepanelen, maar vooral voor de mensen die een zonnepaneel willen kopen met subsidie van de overheid. De certificering van zonnepanelen geeft aan welk soort testen ze hebben ondergaan. Zo kan een certificaat bevestigen dat de zonnepanelen door een onafhankelijk laboratorium zijn getest en voldoen aan de geadverteerde specificaties. Deze krijg je altijd bij de aanschaf van een zonnepaneel als het goed is. Hier kun je vaak wel informatie over terugvinden op de site van de aanbieder. Voor de subsidiemogelijkheden kan je terecht op de site van de gemeente waar je in woont.

  • Montage van zonnepanelen

Zorg ervoor dat het dak-, grondmontage- of volgsysteem is gecertificeerd. Als je bijvoorbeeld in een gebied woont waar het veel kan waaien, zorg er dan voor dat het montagesysteem en de montagebeugels ook geschikt zijn voor deze weersomstandigheden. Je wilt immers niet dat hebben dat jouw zonnepanelen van het dak waarin tijdens een storm. Het montagesysteem is een super belangrijk onderdeel, hier moet je dan ook altijd goed bij stil staan. Laat je zonnepanelen altijd bevestigen door een professioneel bedrijf. Dit is de enige manier waarop je zeker weet dat alles op de juiste manier zal worden bevestigd.