Beste Warmtepompdrogers van 2022

best geteste warmtepompdrogers

2020 is het jaar van duurzaamheid. Of u nu wilt besparen op energie uitgaven omdat u uw ecologisch voetprint wilt verkleinen of voor de portemonnee, de warmtepompdroger kunt u hierbij helpen. Het is namelijk de duurzaamste droger van dit moment. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je je geen zorgen hoeft te maken over wat voor materiaal je in de droger gooit, het meest delicate stofje kan er ook gewoon veilig in. Zo bespaar je energie, ruimte en tijd. De warmtepompdrogers zijn over het algemeen duurder dan een normale droger, maar het is een investering die makkelijk terugverdient is in energiebesparing. Klinkt goed? Lees dan verder, dit zijn de 5 beste warmtepompdroger van 2022.

Wat is een warmtepompdroger?

Wie let op het milieu kiest voor een warmtepompdroger. Het is namelijk de meest zuinige vorm van drogen. Daarnaast beschermt het ook nog je was omdat er alleen wordt gedroogd met een lage temperatuur. En het is zeer energiezuiniger, waardoor het goed is voor het milieu. De meeste warmtepompdrogers zijn maar liefst A+++. Hierdoor kun je al 75 euro per jaar aan energiekosten besparen. Hoe werkt zo’n droger dan? Hij droogt door middel van een pomp en een koelsysteem. Vaak is een droger het meest energie slurpend apparaat in huis. Maar dus niet wanneer je kiest voor een warmtepompdroger. Het is dus beter voor het milieu, beter voor je energierekening. Je kleding blijft veel langer mooi. Voordeel op voordeel! Zijn er ook nadelen te noemen. Doordat er met een lage temperatuur wordt gedroogd, duurt het wel langer. En het apparaat is relatief duurder in aanschaf. Maar weegt dat op tegen de voordelen? Wij denken van wel!

Beste warmtepompdrogers van dit moment

1 . Beko DR8534GX0

Met het A+++ energie label is deze warmtepompdroger een van de zuinigste. Met een vul capaciteit van wel liefs 8kg en 16 verschillende programma’s is deze droger de perfecte droger voor een gezin met kinderen of huisdieren of wie vaak wast. De Beko warmtepompdroger droogt ook nog een supersnel, met her RapiDry programma wordt 8 kg wasgoed gedroogd in maar 115 minuten. Ook belangrijk; er zit een kinderslot op deze wasmachine, waardoor de allerkleinste niets er mee kunnen uithalen. Aan de binnenkant zit LED-verlichting en je kunt de deur tot maar liefst 178 graden openen. Je hoeft je met deze droger ook geen zorgen te maken over geliefde overhemden want je kunt ze met een gerust hart erin stoppen. Er is namelijk een geavanceerde AquaWave-technologie in gestopt. Hierdoor wordt er met behulp van peddels een soort golfbeweging gemaakt. Hierdoor blijf je wasgoed rustig bewegen en wordt het niet rondgeslingerd. Met alle gevolgen van dien. Hierdoor heeft kleding meer ruimte om te bewegen en blijven ze sneller heel.

Bekijk deze warmtepompdroger hier

  1. – SensiDryAEG T7DBN460 – 7000 series

In 2019 is deze droger benoemd tot Beste Koop 2019, door de Consumentenbond. En dat is niet geheel gek. Het is namelijk ook een zeer zuinige wasdroger. Maar er zit ook een extra programma op. Net als de Beko warmtepomp droger is ook de SensiDry AEG droger superzuinig, en ook deze droger heeft het A+++ energie label. Dankzij de speciale SensiDry technologie kun je met een gerust hart al je kleding drogen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over warmte schade, de lucht wordt namelijk nooit warmer dan 45 geraden en de speciaal ontworpen droogtrommel van AEG gaat kreukels tegen en zorgt voor uitstekende bescherming. Ook dit er een speciaal filtersysteem in, hierdoor kun je zeer gemakkelijk het filter verwijderen en schoonmaken. Je hebt maar één filter schoon te maken en dat is ideaal om dat de meeste drogers er meerdere hebben. En het niet regelmatig schoonmaken van deze filters zorgt ervoor dat de kracht van je machine achteruitgaat. En dat wil je natuurlijk niet! Ook de trommel is bijzonder aan deze droger. Hij is namelijk zo ontworpen dat je niet bang hoeft te zijn voor je kleding. Door een efficiëntere manier van luchtstromen produceren, is je kleding beschermd en wordt het volledig gedroogd.

Bekijk deze warmtepompdroger hier

  1. Siemens WT47W5H7NL – iQ700

Deze Siemens warmtepomp droger zal je het leven een stuk makkelijker maken, het is namelijk niet zomaar een droger, het is een ‘smart’ droger. De droger is niet alleen zuinig en droogt snel maar kan ook nog eens via afstand bestuurd worden – zo kun je bijvoorbeeld via de app op je werk de droger aanzetten. Ook outdoor kleding zoals o.a. regenjassen kunnen in deze droger gedroogd worden, op een veilige manier zonder dat de ademende laag beschadigd wordt. Deze droger heeft een energielabel A+++ en is daarmee extreem zuinig. Een volle lading kan vaak lang duren, voordat het helemaal droog is. Maar niet met deze droger. Hij is namelijk tot maar liefst 35 minuten sneller dan andere drogers. Je kunt aan de buitenkant precies zien hoe lang een programma nog duurt. Namelijk door een digitaal display. Wanneer het programma klaar is en je was droog is dan krijg je een geluidssignaal. Ideaal! Je was is kastdroog en kan direct opgevouwen en opgeborgen worden.

Bekijk deze warmtepompdroger hier

Zanussi ZDH8300NW – Warmtepompdroger

Ook deze warmtepompdroger is extreem zuinig, namelijk A+++ en daar worden mensen met hart voor het milieu blij van. Daarnaast vind je bij deze droger een grote ruime trommel. Er kan maar liefst 8 kilo ins. Hierdoor kun je in één keer een mega was drogen en opbergen. Dat scheelt tijd. En dat vinden vooral mensen met weinig tijd en een groot gezin prettig. Je kunt speciale programma’s gebruiken waarbij je een minimaal energieverbruik hanteert. Dit apparaat doet wat het belooft. Het droogt goed, zorgt voor weinig condens en heeft een laag verbruik. Ook maakt het apparaat maar weinig geluid. Wat natuurlijk ook heel prettig is. Hierdoor is deze droger een mooie combinatie van prachtige technologie en een betaalbare prijs. Zeker wanneer je op zoek bent naar een zuinig apparaat dat doet wat het belooft. Houd er wel rekening mee dat er geen afvoerslang wordt bijgeleverd. Ook kun je niet alle soorten stoffen in de droger doen, zoals wol. Hierdoor moet je deze natuurlijk drogen, wat natuurlijk langer duurt dan in een warmtepompdroger. Gemiddeld duurt een droogprogramma 179 minuten. Maar dat is inclusief een antikreukfase. Prettig!

Bekijk deze warmtepompdroger hier

Waar op te letten bij het kopen van een warmtepompdroger?

Zoals we eerder al zeiden: een warmtepompdroger is geen gewone droger. Doordat er met een ander systeem wordt gekoeld, bespaar je energie. Hierdoor duurt het wel langer, maar op den duur kun je maar liefst 75 euro per jaar geld besparen. Maar als je zo’n speciale droger wilt, moet je wel wat dieper in de buidel tasten. Let dus goed op de informatie die bij de droger staat. Want anders ga je straks met de verkeerde droger naar huis. Ook moet je goed letten op een waterafvoer. Waar ga je straks je nieuwe droger neerzetten? Het is belangrijk dat daar dan wel een plek voor het water is. Heb je al een wasmachine en is er maar plek voor één slang? Dan kun je het wel ombouwen naar twee, maar dan moet je die wel van tevoren maken. Op deze manier hoef je niet meer het condens reservoir te legen. Lukt het je niet om een extra afvoerslang te creëren? Dan kun je dus ook kiezen voor een intern reservoir. Deze moet je dan wel zelf na elke droogbeurt zelf legen.