Beste stille ventilator van 2022

Een stille ventilator gebruik je bij voorkeur in de slaapkamer, maar natuurlijk ook op andere plaatsen binnenshuis. Deze ventilatoren zijn extra stil in gebruik. Dat betekent dat je tijdens het gebruik niet wordt gestoord door geluiden. Met een stille ventilator kun je dan ook gerust in slaap vallen, werken of televisie kijken. En zeker als de buitentemperatuur stijgt, is dat aangenaam. Ben je van plan om een geruisloze ventilator aan te schaffen? In deze koopgids vertellen we je alles over de beste exemplaren van 2022. Zo maak je niet alleen een weloverwogen keuze, maar weet je ook zeker dat je jaren plezier hebt van je nieuwe aankoop. Indien je aanvullende info nodig hebt alvorens je een stille ventilator gaat kopen dan biedt Bestetester uitkomst. Hier worden regelmatig uitgebreide koopgidsen gepubliceerd en de best geteste producten voor je op een rij gezet.

Wat is een stille ventilator?

Een stille ventilator voorziet je van een heerlijke koele bries zonder dat je last hebt van geluidsoverlast. Het geluidsniveau van deze geruisloze verkoelers is dan ook niet hoger dan 40 tot 50 decibel. Een normale ventilator heeft vaak een niveau dat hier ruim boven zit. Een stille ventilator heeft diverse standen. Zo kun je zelf de mate bepalen waarmee de koele lucht wordt verspreidt. De meeste exemplaren kunnen zelfs draaien voor een goede verdeling van de lucht. Een stille ventilator kun je aanschaffen als staand model, maar er zijn ook tafelventilatoren die extra geruisloos zijn.

5 beste stille ventilatoren van 2022

1. Boneco Airshower F210

Een prachtig vormgegeven ventilator die in alle richtingen kan draaien. De grill van deze stille ventilator is afneembaar zodat deze eenvoudig schoon te maken is. Deze geruisloze ventilator  van 33 watt heeft 4 standen waaruit je een keuze kunt maken. Met een geluidsniveau van 58 decibel is deze ventilator lekker stil én met 4,5 kilo stabiel maar licht van gewicht. De bladen van deze stille ventilator hebben een doorsnede van 255 millimeter.

2. Duux Whisper Flex Smart

Een prachtige statief ventilator die niet alleen heel stil is, maar ook nog eens zuinig is met energie. Je kunt deze stille ventilator zelfs draadloos gebruiken door hem te verbinden met je smartphone. Deze stille ventilator heeft een geluidsniveau van slechts 13 decibel wat hem uiterst geruisloos maakt. De voet is volledig verstelbaar waardoor je het apparaat ook eenvoudig op het bureau of een kastje plaatst. Bijvoorbeeld naast het bed. Deze ventilator heeft een ingebouwde timer, een LCD display en 26 standen waaruit je kunt kiezen. De bladen kunnen draaien voor een optimale luchtverplaatsing. Je bediend deze stille ventilator met een applicatie of de meegeleverde afstandsbediening.

3. AEG T-VL

Deze stijlvolle torenventilator is niet alleen heel mooi om te zien, maar ook functioneel. Je kunt hem in 3 standen laten werken in een hoek van 90 graden. Zo wordt de koele lucht perfect door de woon- werk of slaapkamer verdeeld. De AEG stille ventilator heeft een vermogen van 50 watt en is voorzien van een timerfunctie. Het apparaat schakelt zichzelf uit nadat de tijd is verstreken. Natuurlijk is ook deze torenventilator heel stil in gebruik waardoor je er rustig bij in slaap kunt vallen.

4. Clean Air Optima

De Clean Air Optima is een zeer complete torenventilator met een geluidsniveau van amper 25 debel. De ventilator werkt dus nagenoeg geruisloos. Het apparaat heeft een rotatie tot en met 360 graden. Je kunt een ruimte dus in één keer verkoelen. Deze geruisloze ventilator heeft een timerfunctie en een temperatuursensor. Ook de filter is afneembaar. Deze zuivert het stof uit de lucht en heeft een zuiverende werking. De Clean Air Optima kan tot wel 7 meter ver blazen waardoor hij moeiteloos en stil elke gewenste ruimte voorziet van koele en aangename lucht.

5. Kinzo tafelventilator

Een zeer stille tafelventilator met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Deze geruisloze luchtkoeler kun je instellen in 3 standen met de knoppen op de voorzijde van het paneel. Je kiest dus zelf de snelheid waarmee de ventilator blaast. De bladen kunnen tot een hoek van 75 graden draaien. Het tafelmodel plaats je eenvoudig op het nachtkastje, het bureau of op tafel. Deze tafelventilator van Kinzo is een perfecte keuze als je op zoek bent naar een goedkope stille ventilator van een prima kwaliteit.

Koopgids: waar moet je op letten als je een stille ventilator koopt?

Geluidsniveau en decibellen

Als je kiest voor een stille ventilator, dan wil je natuurlijk wel kunnen genieten van een koel en sereen huis. Let daarom altijd op het geluidsniveau als je van plan bent om een aankoop te doen. Een stille ventilator produceert in de meeste gevallen niet meer dan 40-50 decibel aan geluid.  Uiteraard is ook een stabiele ondergrond van belang voor een geruisloze werking van de stille ventilator.

Ventilator model

Stille ventilatoren zijn leverbaar in heel veel verschillende modellen. Daarbij heb je de keuze uit een tafelmodel, die vooral geschikt is om op een tafel, bureau of nachtkastje te zetten. Ze zijn wat lager waardoor ze stevig blijven staan. Kies je liever voor een statief of torenventilator? Deze kun je prima in een huiskamer, een thuiskantoor of in de hoek van de slaapkamer plaatsen. Vaak zijn deze stille ventilatoren ook nog verstelbaar waardoor je ze op elke gewenste hoogte kunt vastzetten. Een torenventilator verspreid koele lucht over de lengte. Ook dit kan in een grote ruimte voordelig werken. Dan kun je ook nog kiezen voor een stille plafondventilator. Deze kun je eenvoudig aan het plafond van een ruimte bevestigen, maar zijn uiteraard niet zo eenvoudig te verplaatsen.

Verschillende blaasstanden

Als je een stille ventilator naar keuze hebt gevonden, dan is het ook nog raadzaam om op de standen te letten. Je hebt daarbij de keuze uit  3 tot wel 26 blaasstanden. De luxere uitvoeringen hebben vaak wel wat meer standen. Je kunt deze zelf naar wens instellen. Van een harde koele bries tot een verfrissend zacht windje. Wil je een stille ventilator die de wind zo natuurlijk mogelijk nabootst? Kies dan een exemplaar dat zichzelf aanpast aan het klimaat in de kamer.