De 5 Beste Smart Thermostaten van 2022

overzicht van de beste smart thermostaten voor 2020

2020 is het jaar van de ‘Smart’ (slimme) thermostaten. Slimme thermostaten zijn thermostaten die verbonden zijn met het internet. Wat maakt ze nou zo slim? Ze stemmen zichzelf af op jouw gedrag. Wat dacht je van een lekker warm huis bij aankomst zonder dat je energie verspilt? Dat kan met een slimme thermostaat. Je kunt ze volledig afstemmen op jouw persoonlijke wensen en op afstand bedienen, daarnaast geven ze ook nog eens een gedetailleerde inkijk in jouw energie verbruik.

  1. Google Nest Learning Thermostaat

De nieuwe Google Nest Learning thermostaat kan ‘leren’ welke temperatuur je fijn vindt op welk moment van de dag en maakt een schema gebaseerd op jouw voorkeuren. Daarnaast verlaagt de Google Nest Learning slimme thermostaat automatisch de temperatuur als er niemand thuis is en ook is hij op afstand te bedienen. Een handige thermostaat die je helpt met energie besparen. Dit apparaat is geschikt voor alle cv-ketels. Dat maakt het extra prettig. Daarnaast kun je hem met gemak aan je telefoon koppelen, waardoor je zowel op afstand als dichtbij de thermosstaat kan bedienen. Zo stap je nooit meer een koude woning binnen. Let wel op, deze thermosstaat werkt niet wanneer je een hybride of omkeerbare waterpomp hebt. Ook bij stadsverwarming zonder thermosstaat werkt Nest het niet. Je krijgt een optionele afwerkingsplaat, heat link, wandschroeven en een uitgebreide introductiegids meegeleverd in de doos. Ook lezen we in reviews veel terug dat mensen zo blij zijn met het uiterlijk van dit apparaat, het simpele design en dat de installatie zeer gemakkelijk is.

Bekijk deze slimme thermosstaat hier

  1. TadoSlimme Thermostaat V3+

De Tado Slimme Thermostaat V3+ heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en is extra zuinig. De thermostaat kan zichzelf aanpassen aan het weer en of er ramen openstaan. Door het gebruik van motion sensors kan de Tado thermostaat zich ook aanpassen aan jou gedrag. De thermostaat kan bestuurd worden op afstand via een app. Je kunt deze slimme thermosstaat heel gemakkelijk zelf installeren. Dit kost je maar een paar minuten. Er is namelijk een online installatie-assistent voor jou die je helpt met een zeer gedetailleerde instructie. Lijkt het je toch prettiger om een echt iemand te zien? Dan kun je er ook voor kiezen op een installateur langs te laten komen. We zeiden het net al kort maar je kunt wederom je telefoon gebruiken. Zo kun je niet alleen overal de temperatuur van je woning reguleren. Je kunt ook verwarmingsactiviteit bekijken en het energiebesparingsrapport krijg je maandelijks via deze app. Als kers op de taart gebruik je deze thermosstaat ook simpel door stembediening. Hierdoor kun je spraakcommando’s afvuren.

Bekijk deze slimme thermosstaat hier

  1. Anna Slimme Thermostaat

Net als de Google Nest Thermostaat is ook de Anna Slimme Thermostaat zelflerend. Ze past zich aan het gedrag van de bewoners en dit maakt het een extra duurzame keuze. Anna is speciaal ontworpen voor de Nederlandse markt en sluit daarom perfect aan op Nederlandse cv-ketels. Ook weet deze slimme thermosstaat of je überhaupt thuis bent. Ook weet ze wanneer je later thuis bent, hierdoor schakelt ze zichzelf in of uit. Ook het uiterlijk is heel erg slim. Ze is namelijk heel subtiel ontworpen en daardoor een prachtig element aan je muur. Je kunt het apparaat simpel bedienen via je telefoon of gebruik je stem. Vraag je om warmer? Dan zal het apparaat rood kleuren en wil je het koeler dan wordt het apparaat blauw. Daarnaast werkt deze thermosstaat voor jou. Het zorgt ervoor dat je geld kunt besparen op je gasrekening. Er zijn zelfs verschillende menu’s waar je uit kunt kiezen. Namelijk Comfort, dan blijft het zoals het is. Comfortabel maar wel een beetje letten op je verbruik? Dan kies je voor eco.

Bekijk deze slimme thermosstaat hier

  1. NetatmoThermostaat

De Netatmo Thermostaat geeft volledige controle over- en inzicht in het energieverbruik, dit helpt met het bezuinigen op energie. De thermostaat is ook zelflerend en past zich aan op jouw levensstijl. Daarnaast leert deze thermosstaat van jouw dagelijkse manier van leven. Hierop past ‘ie zich ook nog eens aan. Automatisch, daar hoef jij niets voor te doen of te laten. Perfect! Daarnaast kun je tot wel 25% van je verwarmingskosten besparen door deze thermosstaat. En niet geheel onbelangrijk: je draagt ook jouw steentje bij aan het milieu. Je kun deze thermosstaat ook gewoon bedienen met je smartphone, tablet of met je telefoon. Ideaal! Monitoren, data inzicht door middel van een grafiek en elke maand persoonlijke energiebesparings-tips in een handig rapport. Ook voorspelt het jouw temperaturen en wanneer je thuis bent. Behalve als je niet thuis bent, dat weet ‘ie dan ook. Zo blijf je controle houden op je verwarming, ook als er veranderingen in patroon of temperatuur is.

Bekijk deze slimme thermosstaat hier

  1. Nest Thermostaat E

De Nest Thermostaat E is makkelijk zelf te installeren en eenvoudig te gebruiken. De thermostaat is al voorgeprogrammeerd en het programma kan makkelijk aangepast en afgesteld worden op jouw wensen. Ook deze thermostaat is zelflerend en zal je op langere duur flink geld besparen. Je past met gemak de temperatuur aan. Je kan het apparaat gemakkelijk op bijvoorbeeld de boekenplank staan, maar ook op tafel of in een kastje is geen probleem. Je kunt deze zelf installeren, wat vaak de kosten van een externe installateur scheelt. Er is daarnaast ook een app die je gratis kunt downloaden. Deze vertelt je hoe je hem moet installeren. Om hem te bedienen op afstand heb je wel een goed werkende wifi- en internetverbinding nodig. Dat is wel belangrijk om te weten. En een leeg huis verwarmen? Dat is verleden tijd met de handige thuis-afwezigheid-functie. Het scherm heeft een diameter van 4,5 centimeter en de sensoren die erop zitten vertellen je meer over de temperatuur, luchtvochtigheid, aanwezigheid van mensen en omgevingslicht. Het apparaat werkt op een ingebouwde oplaadbare batterij. Er zit natuurlijk ook garantie op dit product.

Bekijk deze slimme thermosstaat hier

Waar op te letten bij het kopen van een slimme thermosstaat?

Als je ondertussen zin krijgt om een nieuwe slimme thermosstaat aan te schaffen, dan snappen wij dat wel. Er is tenslotte heel wat moois te koop op de markt. Maar het is ook slim om wel even goed op een aantal punten te letten, wanneer je er eentje wil gaan aanschaffen. Zo is het slim om niet alleen te kijken naar welk apparaat je het mooiste vindt, maar ook of het apparaat wel de koppeling met jouw cv-ketel. Dit is afhankelijk van de ketel die jij in huis hebt natuurlijk. Op basis hiervan kun jij de beste keuze maken. Je wil ook weten of jouw slimme thermosstaat draadloos of niet is. Aangezien alles steeds meer draadloos is, is het slim om te kiezen voor draadloos. Zo ben je direct goed voorbereid op de toekomst. Daarnaast is het ook verstandig om te kijken wat te mogelijkheden zijn bij je huidige energieleverancier. Want steeds meer bedrijven brengen er zelf eentje op de markt. Voor hetzelfde geld kun je er eentje leasen of lenen van jouw energieleverancier. Of nog beter: krijg je er eentje gratis.

Check voor het aanschaffen goed de reviews online. Deze kunnen je een hoop vertellen over de functies en het gebruik van jouw nieuwe thermosstaat. Houd hier ook goed de functies in de gaten. Want niet alle slimme thermosstaten zijn even slim. Bedenk dus goed van tevoren wat jij belangrijk vindt voor jouw nieuwe thermosstaat. Hiervoor is het belangrijk dat je er een goede studie van maakt.