best geteste mobiele airco's 2020

Beste Mobiele Airco’s van 2020 Kopen

Wat is een mobiele airco?

Als het weer warm wordt zijn er een hele hoop mensen die zoeken naar een beetje verkoeling. Dit is natuurlijk logisch, met temperaturen boven de 40 graden is het namelijk erg lastig om de dag normaal door te komen. Door te kiezen voor een mobiele airco ben je in staat om altijd de verkoeling op te zoeken. Je kunt het al wel aan de naam zien, een mobiele airco is een airco die overal geplaatst kan worden. Een mobiele airco is vaak wat kleiner van formaat, hierdoor kan je hem bijvoorbeeld op het bureau zetten. De meeste mobiele airco’s zorgen ervoor dat de hete lucht zal worden omgezet in koele lucht. Dit wordt gedaan door middel van een speciaal koelelementen. Er zijn ook mobiele airco’s die de lucht alleen rondblazen. Het nadeel van deze soort airco’s is dat deze niet zorgen voor verkoeling als er geen koele lucht in de ruimte kan komen.

De beste 5 mobiele airco’s van 2020

  1. AEG AXP34U338HW ChillFlex Pro Mobiele Airco

Ben je op zoek naar een goede mobiele airco dan is dit model van AEG een prima optie om voor te kiezen. De witte kleur zorgt ervoor dat hij geen afbreuk zal doen aan de inrichting bij jou in huis. Deze mobiele airco is voorzien van een energielabel A, dit betekent dat het een zeer energiezuinig apparaat is. Het apparaat zelf werkt door middel van een afvoerslang die naar buiten kan worden geleid. Door de krachtige motor is het een apparaat wat ook voor de iets grotere ruimtes kan worden gebruikt. Het handigste LCD scherm zorgt ervoor dat je alle instellingen eenvoudig kunt veranderen.

  1. Termozeta Airzeta ICE mobiele air cooler

De kans is klein dat je ooit van Termozeta hebt gehoord, het is namelijk een relatief onbekend merk. Hier moet je je echter niet door laten misleiden, deze airco is namelijk een prima apparaat. Het grootste voordeel aan dit model is natuurlijk de uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Je hebt voor veel minder geld een uitstekende airco voor in huis. Hij is iets minder krachtig dan de normale mobiele airco’s, maar hij is meer dan goed genoeg om jouw ruimte helemaal koel te krijgen. Door de handige wieltjes kan je hem altijd op de juiste plek neerzetten.

  1. Trotec PAC 2100 X Mobiele Airco

Wil jij tijdens het werk je hoofd koel kunnen houden dan is dit de mobiele airco die je in huis zou moeten halen. Dankzij deze handige mobiele airco ben je in staat om het altijd fris te maken in de ruimte. De compacte omvang zorgt ervoor dat je hem in iedere ruimte kwijt kunt. Het apparaat heeft een vermogen van ruim 2 KW, dit is aanzienlijk veel voor zijn grootte. De speciale ventilatiefunctie zorgt ervoor dat alle lucht altijd op de juiste manier kan worden gezuiverd. Ook deze mobiele airco heeft het energielabel A, erg duurzaam dus!

  1. Sencor Sac Mt7011C Mobiele airco

Ben je op zoek naar een mobiele airco met meerdere snelheden dan is dit de beste keuze voor jou. de verschillende standen zorgen ervoor dat je zelf kunt bepalen hoe koel het in de ruimte zal worden. Hij wordt geleverd met een afstandsbediening, je hoeft dus niet meer op te staan om hem te verstellen. Het handige LCD scherm laat je alles zien wat je moet weten rondom de instellingen. Dit maakt het een stuk makkelijker om hem te personaliseren en om timers in te stellen voor het koelen van de ruimte.

  1. Trotec Mobiele airco PAC 2000 X

Heb je een iets lager budget dan zou je zeker dit apparaat van Trotec moeten overwegen. Hij is met name bedoelt voor de mensen die een klein kantoor willen verkoelen. Door de speciale filter zal de lucht op balans worden gebracht, zo voorkom je dat de lucht veel te vochtig is. Het is zelfs mogelijk om de ruimte te laten verwarmen door middel van de speciale verwarmingsfunctie. De veel functionaliteiten zorgen ervoor dat je deze mobiele airco super makkelijk kunt gebruiken. Daar komt ook nog eens bij dat hij op het gebied van design echt prachtig is om te zien.

Koopgids: waar op letten bij een mobiele airco kopen

Als je ervoor kiest om een mobiele airco te kopen voor tijdens de warme zomerdagen is het van belang om goed stil te staan bij de volgende zaken. Door hier op te letten weet je zeker dat je alles uit de aankoop kunt halen.

  • Kijk goed naar de grootte van de ruimte

Het koelvermogen van een airco is in alle gevallen uitgedrukt in BTU (British Thermal Unit). Je moet dit zien als een eenheid van energie, deze is afkomstig uit de VS. Dit is ook wel de volgende regel: voor 1 kubieke meter heb je ongeveer een koelvermogen nodig van 136 BTU. Als je een apparaat koopt wat niet in staat is om te koelen zal je er niet zo veel aan hebben. Dit heeft als gevolg dat je veel energie verliest zonder dat het echt koel wordt. Dit is niet waar je op zit te wachten. Verstandig is dus om de ruimte op te meten waar je de mobiele airco wilt gaan gebruiken. Er valt over het algemeen een onderscheid te maken tussen de airco’s die geschikt zijn voor ruimtes tot 65, 90 of 125 kubieke meter.

  • Denk aan de functies

Als het aankomt op de functies van de mobiele airco zijn er een talloze opties om voor te kiezen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een mobiele airco te kopen die ook lucht kan verwarmen. Dit is ideaal voor de mensen die er in de winter warmpjes bij willen zitten. Het is ook mogelijk om een mobiele airco met een ionisator te kopen. Dit houdt in dat de lucht in de betreffende ruimte gezuiverd zal worden. Dit heeft als gevolg dat je geen last meer zult hebben van stof of van pollen die door de lucht zweven. Wil je een mobiele airco gebruiken voor in de slaapkamer dan raden wij je aan om een model te kiezen wat is voorzien van een stille motor. Dit zorgt ervoor dat je geen last meer zal hebben van het gezoem op de achtergrond.