beste luchtkoeler getest

Luchtkoeler: Dit zijn de Beste Luchtkoelers van 2020

Wil jij goed voorbereiden op de zomer en op eventuele hittegolven? Het lekkere weer zit er weer aan te komen en dat betekent dat de temperatuur in huis aardig op kan lopen. Het ongemak hiervan kun je bestrijden met een luchtkoeler. Wij hebben de beste luchtkoelers van 2020 op een rijtje gezet voor je, zodat je makkelijker een keuze kunt maken tussen de verschillende modellen.

Wat is een luchtkoeler?

Eerst nog even dit: wat is een luchtkoeler eigenlijk precies? Een luchtkoeler (in het Engels een aircooler genaamd) is een ventilator die koude lucht langs water blaast. Warme lucht wordt hierdoor omgezet in koude lucht. Een ouderwetse ventilator haalt het dus niet bij de verkoelende kracht van een luchtkoeler. Airconditioning blijft echter wel de meest verkoelende optie, maar dit moet je dus niet verwarren met een luchtkoeler.

Verschil airco en luchtkoeler

Het verschil tussen airconditioning is dat deze de hele ruimte afkoelt, terwijl een luchtkoeler vooral de gevoelstemperatuur naar beneden brengt. Een airco kun je instellen op de gewenste temperatuur. Dit kan met een luchtkoeler niet. Dit komt doordat een airco de temperatuur met behulp van een koelelement laat dalen, terwijl een luchtkoeler dit met water doet. Op de kracht en temperatuur van de koelvloeistof in het koelelement van je airconditioning levert heb je invloed, maar die heb je niet op het water van je luchtkoeler. Gevolg is wel dat een luchtkoeler veel goedkoper is in de aanschaf dan een (mobiele) airco. Nu je weet wat een luchtkoeler precies is en wat het verschil met een airco is, zie je het misschien helemaal zitten om er eentje aan te schaffen. Lees hieronder snel wat de beste modellen zijn.

5 Beste Luchtkoelers van 2020

TROTEC PAE 25

Een hele fijne luchtkoeler om in huis te hebben staan, is de Trotec PAE 25. Deze aircooler heeft een vermogen van 65 Watt en kan daarmee ruimtes tot 24m2 afkoelen. Denk dus aan een flinke werkruimte of een slaapkamer. De luchtkoeler maakt relatief weinig geluid, tegen de 52dB. Ben jij gevoelig voor geluid en wil je de luchtkoeler op je slaapkamer zetten? Maak je geen zorgen, deze luchtkoeler heeft een speciale stillenachtmodus. De luchtkoeler kan naast de lucht koelen, ook de lucht bevochtigen. Hij heeft ook een luchtreinigingsfunctie. Het grote waterreservoir zorgt ervoor dat het water niet steeds bijgevuld hoeft te worden. Voor zo’n 150 euro is hij van jou.

 

Novohogar Luchtkoeler

Een toffe luchtkoeler is de Novohogar Luchtkoeler. Hij kan naast de lucht koelen, ook de lucht verwarmen, reinigen en bevochtigen. Een echte multitasker dus! Deze luchtkoeler kan de luchtkwaliteit en -temperatuur dus het hele jaar voor jou onder controle houden. Het vermogen van de Novohogar is 80 Watt, waardoor deze koeler grotere ruimtes aan kan. Ook is deze luchtkoeler lekker stil en kan je ´m op verschillende standen zetten. Daarnaast kun je hem makkelijk verplaatsen, doordat hij wieltjes heeft. Ook heeft de Novohogar een afstandsbediening en er zit een timer op. Je hoeft deze luchtkoeler niet heel vaak bij te vullen, want hij heeft een reservoir van 12 liter.  Met een prijs van rond de 145 euro is het niet de duurste luchtkoeler uit dit rijtje.

 

Tristar AT-5452

De Tristar AT-5452 is ook een erg fijne aircooler. Voor gemiddeld gebruik is hij erg geschikt. Zo beschikt de Tristar over een capaciteit van 10 liter en heeft hij een vermogen van 60 Watt. Hiermee kun je ´m lang gebruiken voordat het water bijgevuld moet worden. Met het vermogen kun je rekenen op het afkoelen van een ruimte van ongeveer 20m2. Deze luchtkoeler heeft een geluidsniveau van ongeveer 62 dB, wat hem wel wat luider maakt dan andere luchtkoelers. Hij is energiezuinig en heeft een timerfunctie. De Tristar AT-5452 heb je al voor zo´n 129 euro in huis. Vergeleken met andere luchtkoelers die in dit artikel worden genoemd, is het dus best een koopje.

Maxx-Coolstar

De Coolstar van Maxx Home heeft een vermogen van 80 Watt. Deze luchtkoeler is daarmee erg geschikt voor het koelen van grote ruimtes, tot maar liefst 40m2. Deze aircooler beschikt over een laag geluidsniveau van 52dB. Wil je dus een stil exemplaar in huis halen, dan kun je gaan voor de Maxx – Coolstar! Deze luchtkoeler koelt niet alleen de lucht, hij kan de lucht ook reinigen en bevochtigen. Het waterreservoir is vrij klein, dus die zul je wat vaker moeten bijvullen dan bij andere luchtkoelers. Als je dit geen probleem vindt, dan is dit zeker een luchtkoeler om te overwegen. Misschien ook omdat de prijs van deze luchtkoeler heel aardig is. Voor 89 euro heb je ‘m in huis.

 

BL-199DL

De BL-199DL heeft wat minder vermogen dan bijvoorbeeld de Maxx-Coolstar. Hierdoor kan hij kleinere ruimtes afkoelen, van ongeveer 15m2. Toch kan deze koeler in een hete zomer je redding zijn. De BL-199DL is lekker stil en hij beschikt over wieltjes. Ook heeft hij een timerfunctie, zodat hij zichzelf kan uitschakelen na een bepaalde tijd. Zoek je bovendien een aircooler onder de 100 euro? Dan zit je met deze BL-199DL zeker goed.

 

Beste Goedkope Budget luchtkoeler

Een luchtkoeler is een zeer goede optie als een ventilator niet goed genoeg ruimtes afkoelt. Ook is het een goedkopere optie dan airconditioning. Maar als je alsnog op zoekt ben naar een budgetvriendelijke optie, wat is dan de beste aircooler? Een goede budget-optie die in dit artikel al is benoemd, is de BL-199DL. Voor zo’n 90 euro haal je ‘m in huis. Voor een basis-luchtkoeler heeft hij alsnog best wat fijne opties. Je kunt de lucht in de ruimte die je wilt koelen namelijk ook bevochtigen en reinigen.