Beste draagbare luchtcompressor in 2024 volgens de Tests

beste draagbare luchtcompressors

De banden van je auto zijn zacht of je krijgt een onverwachte slaper. Dan kom je aan het pompen voor het luchtbed. En daar heb je niet altijd de kracht voor. Een draagbare luchtcompressor biedt uitkomtst. Het is een kwestie van het apparaat aanzetten en klaar is kees. Het voordeel van een draagbaar exemplaar is bovendien dat je hem makkelijk meeneemt onderweg. Ook wanneer je kind zijn bal moet worden opgepompt is een luchtcompressor ideaal. Kortom, het is een echte alleskunner die gewoon niet in je kast mag ontbreken. Maak je leven een stukje makkelijk en schaf er één aan. Wij zochten voor je uit wat de beste modellen van het moment zijn!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat de Donrox Ride F511 de beste draagbare luchtcompressor is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Donrox Ride F511 is de Powerplus POWX1706. Kijk onderstaand voor de overige draagbare luchtcompressor testresultaten.

Beste draagbare luchtcompressor in 2024

Donrox Ride F511

De Donrox Ride F511 is makkelijk in gebruik en zal je uit veel benarde situaties bevrijden. Deze kanjer is van alle markten thuis. Hij beschikt over 5 voorgeprogrammeerde drukstanden zodat er altijd wel één naar wens bij zit. Bovendien gaat een volle accu zo’n 30 minuten mee. Meer dan voldoende om de banden van je auto en fiets op te pompen dus. Daarnaast is hij heel geschikt voor het oppompen van een luchtbed of voetballen. Hij is licht en compact zodat je hem makkelijk meeneemt overal naartoe. Ideaal voor op de camping of wanneer je banden onderweg zacht worden dus!

Powerplus POWX1706

De Powerplus POWX1706 is olie- en onderhoudsvrij. Wel zo prettig want je schaft een luchtcompressor aan om je leven makkelijker te maken en niet moeilijker. Het is onze favoriet omdat het om een gebruiksvriendelijk apparaat gaat met veel accessoires. Hij heeft een opvallende kleur, namelijk het knalgeel dat je van Powerplus gewend bent. Of het nu gaat om het opblazen van basketballen, luchtmatrassen of banden, deze kanjer is van alle markten thuis. Je zult meer tijd overhouden voor de dingen die er echt toe doen in het leven! Als je hem eenmaal in huis hebt wil je niet meer zonder.

Membeli

Je kunt in eerste instantie niet zien wat de Membeli nou eigenlijk is. Hij heeft namelijk een super elegant design. Deze pomp is geschikt voor het oppompen van fiets- en autobanden. Maar ook voor basket- of voetballen draait hij zijn hand niet om. Dankzij zijn compacte formaat is hij super praktisch voor onderweg. Denk aan een lange fietstocht waar je je niet kunt veroorloven om geen goede fietspomp bij je te hebben. En wat te denken van op de camping wanneer je je luchtbed nog op moet pompen. Je wilt kamperen en niet creperen. Dat wordt met deze Membeli mogelijk.

Powerplus POWX1721

Laat je niet misleiden door het formaat van deze krachtpatser. De Powerplus POWX1721 doet zeer effectief zijn werk. Hij is dan ook bedoeld voor het echte werk. Aansluiten is super eenvoudig en zelfs weggelegd voor mensen die nog geen ervaring hebben met een luchtcompressor. Ondanks zijn kleine formaat is hij zeer krachtig en klaart hij iedere klus in een handomdraai. Je bent in je leven al druk genoeg en dat snappen ze bij Powerplus maar al te goed. Het is dan ook niet voor niets dat dit al de tweede Powerplus is die onze favoriet is. Houd er wel rekening mee dat hij behoorlijk wat lawaai maakt tijdens het gebruik.

FERM Draagbare compressor

Met zijn 1100 watt is de FERM Draagbare compressor een echte krachtpatser. Je brengt hem makkelijk aan op een auto- of fietsband. Meenemen gaat heel makkelijk dankzij de handvatten. Hij is dus ideaal voor thuisgebruik maar ook voor onderweg is het een onmisbaar apparaat. Denk aan een autovakantie waar je niet altijd de mogelijkheid hebt om je banden op te pompen. Vanaf nu heb je gewoon je eigen pomp bij je! De slang is 3 meter lang zodat je behoorlijk wat werkruimte hebt. Wel zo prettig dus. Als kers op de taart is hij heel gebruiksvriendelijk. Iedereen zal er dus mee overweg kunnen!

AANKOOPGIDS: ALLES WAT JE MOET WETEN OVER de beste draagbare luchtcompressor

Hoe kun je op een draagbare luchtcompressor besparen?

Je zou een draagbare luchtcompressor een luxe product kunnen noemen. Vraag jezelf dus af voor in hoeverre je hem daadwerkelijk nodig hebt. Je fietsbanden kun je met een fietsband oppompen en je autobanden bij een tankstation. Bovendien is een luchtbed ook gewoon zo op te blazen. Ben je wel effe bezig natuurlijk. Als je toch een draagbare luchtcompressor aan wilt schaffen en je budget niet zo groot is overweeg dan een tweedehands model. Grote kans dat deze prima werkt en het bespaart je de aanschaf voor een nieuw exemplaar. Houd er wel rekening mee dat je geen garantie krijgt op een tweedehands exemplaar. Dat is dus het risico dat je loopt. Als je maar af en toe een luchtcompressor nodig hebt overweeg dan om er één te lenen of huren. Het is zonde om een duur apparaat aan te schaffen als je hem maar een aantal keer gebruikt.

Welke soorten compressors zijn er?

Een compressor is een apparaat dat lucht aanzuigt. Als je er je band mee oppompt wordt de aangezogen lucht geconcenteerd en blaast het naar buiten. Dit gebeurt met een zeer hoge druk. Er bestaan diverse soorten compressors. Wij zetten de draagbare luchtcompressor in het zonnetje. Het grote voordeel van een draagbaar exemplaar is dat je hem niet alleen thuis kunt gebruiken maar ook onderweg of op een andere bestemming zoals op je boot of de camping. Er is daarnaast onderscheid te maken tussen compressors die op olie werken en exemplaren die zonder olie werken. Wij zochten voor je uit wat je voor- en nadelen van beide soorten zijn.

Eigenlijk vind je een compressor die op olie werkt alleen op de bouw of bij de doorgewinterde bob de bouwers thuis. Ook als je vaak en intensief klust ben je wellicht bekend met dit type compressor. Hij is met name geschikt voor zware werkzaamheden. Voor je luchtbedje schaf je dus bij voorkeur een olievrij exemplaar aan. De kracht die hij heeft is dus een voordeel. Daarnaast is deze stiller in gebruik dan een exemplaar zonder olie. Dan komen we op de nadelen. Het gaat vaak om een groot en zwaar apparaat dus je moet niet denken dat je hem even kunt verplaatsen. Hij kan niet onder de 5 graden gebruikt worden en de olie moet je regelmatig vervangen. Niet heel praktisch dus. Als de olie uit het apparaat lekt ben je nog veel verder van de huiselijke haard. Het gaat stinken en je hebt er een zootje van. Het is dus niet bepaald een goede keuze voor kleine en simpele klussen.

Een compressor zonder olie ligt dus het meest voor de hand. Dit type is een duurzame keuze omdat dit apparaat langer meegaat. Daarnaast is een exemplaar zonder olie minder schadelijk voor het milieu. In aanschaf is hij goedkoper dan een type met olie. Bovendien zul je nooit last hebben van een vieze olie lucht. Echter, je moet niet rekenen op alleen maar voordelen. Hij maakt bijvoorbeeld heel wat meer lawaai. Daarnaast zijn de werkzaamheden die je ermee kunt verrichten minder zwaar.

Welke draagbare luchtcompressor is de beste budget koop?

Als je het niet zo breed hebt en toch een goede draagbare luchtcompressor aan wilt schaffen dan ben je bij de FENGDA Mini Airbrush Compressor aan het goede adres. Het is een hele geschikte keuze wanneer je op zoek bent naar een compressor om je favoriete hobby uit te voeren zoals airbrush of het stylen van nagels. Bovendien komt hij tegen een heel zacht prijsje. Hij is stil in gebruik en heel gebruiksvriendelijk. Het is hierdoor een prima instapmodel. Het apparaat is compact en lekker licht dus je neemt hem makkelijk mee naar een klant of vriend. Wanneer je pas net met je hobby begint is het een prima keuze. Houd er wel rekening mee dat hij niet het vermogen heeft van een professioneel apparaat.

Wat zijn de populairste draagbare luchtcompressor merken?

Als je compressor zegt dan zeg je Donrox. Dit vooruitstrevende merk is expert op het gebied van alles dat met luchttechniek te maken heeft, zo dus ook compressors. Hun producten zijn praktisch vormgegeven zodat ze je leven makkelijker in plaats van moeilijker maken. Zo houd je dus meer tijd over voor de leuke dingen in het leven. Bovendien is de prijs-kwaliteitverhouding altijd uitstekend in balans. Kortom. met een Donrox zit je altijd goed!

Bij Powerplus hebben ze voor ieder wat wils. Letterlijk. Je vindt gereedschap in alle prijsklasses in hun assortiment. En dat is niet het enige. Er is namelijk ook rekening gehouden met diverse klusniveaus. Voor intensieve en langdurige klussen heb je immers ander gereedschap nodig dan wanneer je een klusgroentje bent. Daar hebben ze bij Powerplus iets op bedacht. Namelijk een kleurensysteem waarin 3 verschillende klusniveau zijn ingedeeld. Super praktisch dus!

Ferm mag dan een merk van Nederlandse bodem zijn, ze verkopen op internationale schaal hun producten. Ze doen hun naam eer aan want hun producten zijn zeer ferm en je kunt rekenen op de beste kwaliteit. Een stuk gereedschap van Ferm is dan ook een duurzame keuze waar je lang plezier van zult hebben. Er is rekening gehouden met praktisch gebruik. Al meer dan 50 jaar is Ferm bezig met de ontwikkeling voor de beste gereedschappen en dat zie je terug.

Luchtcompressor AANKOOPTIPS VOOR DE BESTE KEUZE

Er moet een draagbare luchtcompressor komen maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Niet zo gek want er is enorm veel keuze. Hoe kun je goed een scheiding maken? Het hangt helemaal af van je persoonlijke situatie en wensen wat de beste keuze voor jou is. Wat voor je buurman een goede keuze is kan voor jou een miskoop zijn. Met de onderstaande aandachtspunten kom je een heel eind!

  1. Met of zonder olie

    We stipten eerder al aan dat er een verschil is tussen compressors met olie en zonder olie. Ieder type heeft zo zijn voor- en nadelen. Het hangt helemaal van je situatie af welke het beste bij jou past. Ben je van plan je compressor veel te gebruiken voor intensieve klussen? Ga dan voor een type met olie. Voor kleine klussen in en om het huis is een model zonder olie aan te raden. Ook voor hobbymatige doeleinden is een compressor zonder olie de beste keuze.

  2. Formaat

    Vraag jezelf af waar je je compressor wilt gebruiken. Als dit voornamelijk thuis is dan is het formaat minder van belang dan wanneer je hem meeneemt naar een andere locatie. Een compressor die op olie werkt is groter dan een exemplaar zonder. Bovendien moet je er wel de ruimte voor hebben. Bedenk je dus goed waar je hem wilt gebruiken. Als je een grote werkschuur hebt hoef je je niet druk te maken. Wil je de compressor opbergen in je fietshok kijk dan eerst of het past. Meten is weten. Kom dus niet voor onaangename verrassingen te staan.

  3. Vermogen

    Het vermogen zegt iets over de kracht van een compressor. Het vermogen wordt uitgedrukt in wattage, afgekort als watt. Hoe hoger het wattage, hoe krachtiger de compressor is. Met name voor intensieve klussen is het aan te raden om voor een compressor met voldoende vermogen te kiezen. Je wilt niet halverwege je klus met een apparaat komen te zitten dat oververhit raakt. Ga bij twijfel dus liever voor een hoger wattage dan een laag wattage.

Er is steeds meer oog voor het milieu. Vroeger kenden we compressors met name als grote apparaten in de bouw. Dat is nog steeds wel zo maar er is tegenwoordig veel meer keuze. Bijvoorbeeld uit compressors die zonder olie werken. Dit is een stuk milieuvriendelijker. Bovendien is het ook budgetvriendelijker want exemplaren die niet op olie werken zijn over het algemeen goedkoper. Een fijn bijkomend voordeel dus. We doen steeds meer klussen zelf. Het is dus zeker de moeite en het geld waard om te investeren in een goede compressor. De veelzijdigheid die een compressor biedt zal je veel geld besparen. Denk aan naar de fietsmaker gaan of het kopen van een nieuwe voetbal. Soms is er maar een kleine handeling nodig om iets er weer als nieuw uit te laten zien!

De extra opties worden bovendien veel geavanceerder. Denk aan de accessoires die geleverd worden om je autoband of fietsband op te pompen. Zo ben je in één koop klaar. Super praktisch dus en je hebt zelf nergens meer omkijken naar!