beste cv ketel 2020 uit de test

Beste CV Ketel in 2020 Kopen

Wat is een CV ketel?

Nagenoeg iedereen in Nederland heeft wel ergens een CV ketel in huis hangen. Maar wat is een CV ketel eigenlijk? Een CV ketel is een gesloten ketel die ervoor zorgt dat koud water wordt omgezet naar heet water of stoom. Het warme water of de stoom wordt door de leidingen door heel het huis getransporteerd. Water is natuurlijk onmisbaar voor in huis. Zonder CV ketel zou het niet mogelijk zijn om lekker warm te kunnen douchen. Wanneer water in stoom wordt gekookt, neemt het volume ervan ongeveer 1.600 keer toe, waardoor een kracht ontstaat die bijna net zo explosief is als die van buskruit. Dit zorgt ervoor dat de CV ketel altijd voorzichtig moet worden geplaatst. Het is dan ook niet zo raar dat een CV ketel altijd geplaatst moet worden door een professional. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er iets fout gaat met de CV ketel.

2020’s Beste CV Ketels

  1. Intergas Extreme 36

Deze CV ketel komt nog altijd als beste uit de test. Het is dan ook de CV ketel die door de Consumentenbond is uitgeroepen als beste CV ketel voor 2020. Deze CV ketel is erg zuinig in het gebruik, zowel als het aankomt op water als op elektriciteit. Je kunt voor een lange tijd vooruit met deze CV ketel nu hij gemaakt is van duurzame materialen. Doordat hij niet zo veel lawaai maakt zal je er geen last van hebben wanneer hij aan staat. Een prima CV ketel waar je een hoop plezier van zult hebben.

  1. Vaillant ecoTEC plus VHR 30-34 cw5

Op de tweede plaatst staat de Vaillant ecoTEC plus VHR 30-34 cw5. Deze CV ketel is ontzettend goed voor in huis. Door het lage geluidsniveau van maar 45 dB zal je hem nagenoeg niet horen als hij aan staat. Op de CV ketel is een handig LCD schermpje terug te vinden. Door dit scherm kan je alles goed aflezen, ook kan je hier de instellingen veranderen. Door de slimme thermostaat weet je zeker dat jouw huis op de goede momenten verwarmd zal worden. Hij is voorzien van een moderne uitstraling, dit maakt hem ideaal om ergens in huis te hangen.

  1. ATAG E352EC

Deze CV ketel mag dan wat ouder zijn, dit betekent niet dat hij slechter is dan de andere opties. Deze CV ketel is bijvoorbeeld voorzien van een Economizer. Dit houdt ook wel in dat de restwarmte gebruikt zal worden om het water verder op te warmen. Door deze functie zal je een hoop energie kunnen besparen. Kies je voor een CV ketel van dit merk dan krijg je ruim 15 jaar garantie. Dit laat wel zien dat je een uitstekende kwaliteit in handen hebt. Door de speciale Wifi verbinding kun je jouw thermostaat vanaf je telefoon veranderen.

  1. Remeha Avanta 28c CW4

Mocht je op zoek zijn naar een super zuinige CV ketel dan is dit de optie waar je voor moet gaan. Deze CV ketel behoort namelijk tot de energieklasse A. Het handige aan deze ketel is dat je de eTwist Thermostaat overal op afstand kunt bedienen. Dit maakt het mogelijk om de verwarming uit te zetten wanneer je op het werk. Er zijn meerdere modellen en groottes om uit te kiezen, echter heeft de CW4 het beste van alles. Ideaal voor de kleine of middelgrote huishoudens, altijd weer heerlijk warm water voor in huis.

  1. Baxi CBP-Matic 18 Pellet

Dit is een erg bijzondere CV ketel in verhouding tot de rest. Deze CV ketel werkt namelijk op pellets van hout. Het voordeel van deze CV ketel is dat je in aanmerking komt voor een aanzienlijke subsidie. Door de verbranding van hout zal je veel minder energie verbruiken dan bij een normale CV ketel. Daar komt bij dat deze CV ketel aan te merken is als volledig CO2 neutraal. Hiermee weet je zeker dat je de natuur op de juiste manier kan ondersteunen. Alsof dat nog niet genoeg is, is hij ook nog eens zelfreinigend. Scheelt je een hele hoop tijd bij het onderhoud!

Koopgids: waar op letten bij een CV ketel kopen

Wil je een goede CV ketel kopen voor in huis dan is het verstandig om goed op de onderstaande zaken te letten. Door deze factoren mee te nemen zal je nooit fouten maken bij de aankoop

  • Kijk naar het energielabel

Het is van belang dat je altijd goed stilstaat bij het energielabel van de CV ketel. De verkrijgbare labels voor een cv-ketel variëren van A+++ tot G. Label A+++ het meest zuinig in verbruik. Deze zijn natuurlijk wel het duurste om te kopen. Zie het echter wel als een investering. Door de bespaarde kosten heb je namelijk het geld er zo weer uit.

  • Kies een soort CV ketel

Er zijn verschillende soorten CV ketels waar je voor kunt kiezen. Als je een CV ketel zoekt die je alleen gebruikt om je huis te verwarmen dan is het verstandig om een soloketel te kiezen. Wil je een CV ketel die ook voor warm water zorgt dan kan je kiezen voor een combiketel. Het spreekt voor zich dat een soloketel goedkoper is dan een combiketel, al scheelt het niet super veel. Sta overigens ook stil bij de vraag of je een CV ketel wilt op stookolie of gas wilt hebben. Het voordeel van een CV ketel op stookolie is dat je geen extra kosten hoeft te maken als je een aansluiting op het gasnetwerk hebt.

  • Denk aan het geluid

Sommige CV ketels maken meer geluid dan andere ketels, hier kom je nu eenmaal niet onderuit. Als je de CV ketel toch in de schuur hangt maakt het niet uit als hij wat meer herrie maakt. Ben je echter van plan om hem in huis te hangen dan is het verstandig om te kiezen voor een CV ketel die wat minder herrie maakt. Vaak staat het wel onder de specificaties. Door hier op te letten voorkom je dat je je gaat ergeren aan het geluid van de CV ketel wanneer hij aan wordt gezet.