Beste CV Ketel in 2022 Kopen

beste cv ketel in 2022 volgens de Tests

Een CV ketel is zo’n apparaat waar je niet te veel aandacht aan schenkt. Het is er en het doet zijn werk. Maar wanneer hij niet meer werkt, ga je het merken. Koud water en een koud huis tot gevolg. Een goed werkende CV ketel is dus must. Maar wat kun je anno vandaag het beste aanschaffen en waar moet je op letten bij het kopen van zo’n belangrijk apparaat? Wij vertellen het je in deze blog.

Wat is een CV ketel? 

Nagenoeg iedereen in Nederland heeft wel ergens een CV ketel in huis hangen. Maar wat is een CV ketel eigenlijk? Een CV ketel is een gesloten ketel die ervoor zorgt dat koud water wordt omgezet naar heet water of stoom. Het warme water of de stoom wordt door de leidingen door heel het huis getransporteerd. Water is natuurlijk onmisbaar voor in huis. Zonder CV ketel zou het niet mogelijk zijn om lekker warm te kunnen douchen. Wanneer water in stoom wordt gekookt, neemt het volume ervan ongeveer 1.600 keer toe, waardoor een kracht ontstaat die bijna net zo explosief is als die van buskruit. Dit zorgt ervoor dat de CV ketel altijd voorzichtig moet worden geplaatst. Het is dan ook niet zo raar dat een CV ketel altijd geplaatst moet worden door een professional. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er iets fout gaat met de CV ketel.

De beste CV ketels van dit moment

Dit zijn de beste CV ketels van dit moment.

Remeha Tzerra M 28c PLUS HR Combi-Comfortsysteem inclusief eTwist klokthermostaat 6,1-24,8 kW CW4

Wie op zoek is naar een heel zuinig systeem, komt al snel terecht bij dit exemplaar van Remeha. Het is een combinatie van een zeer slimme e-twist thermostaat. Dit is wat ze noemen een perfect duo. Want hierdoor kun je alles uit jouw CV ketel halen. Het gewicht van dit combi-systeem is 19 kilo. Maar je krijgt er natuurlijk een handleiding en een garantiekaart bij. Ook heb je twee jaar fabrieksgarantie. Je hoeft je over de on-site repair geen zorgen te maken, deze service krijg je erbij. Het vermogen van deze ketel bedraagt 28200 Watt en de warmteklasse is CW4. Wie nieuwsgierig is naar het energieverbruik niveau kan rekenen op een zuinige klasse A.

Bekijk deze CV ketel hier

Bosch elektrische cv ketel 9 kW (tot 110m2)

Op de CV ketels van Bosch kun je natuurlijk al heel veel jaren rekenen. En ook zo weer op dit exemplaar van Bosch. Het is een zeer moderne elektrische cv-ketel van 9 kW. Daarnaast is hij ook nog heel compact. Voor deze ketel hebben ze gebruikgemaakt van de allernieuwste technieken. Waardoor jij straks een mooi stukje techniek in je woning hebt hangen. Een CV ketel van vandaag de dag moet zuinig zijn. En dat is deze. Hij is enorm zuinig in het dagelijkse verbruik. Het is een ideaal model wanneer je een oude gasketel wilt vervangen voor een nieuw exemplaar. Het is model is heel veilig, waardoor de kans op koolmonoxidevergiftiging klein is. En je hebt maar weinig omkijken naar deze ketel. Deze ketel heeft namelijk maar weinig onderhoud nodig. Er zit een ingebouwde circulatie pomp bij. De aansluiting is 400 volt.

Bekijk deze CV ketel hier

Junkers wandcondensatieketel

Dit exemplaar heeft een heel rendement. Wat bedoelen we daarmee? Deze Junkers wandcondensatieketel is laag in energieverbruik en daarnaast zeer compact. Je krijgt er een multifunctioneel display bij, waarop je alles in de gaten kunt houden. Deze ketel is daarnaast heel erg geschikt voor smalle woningen, doordat hij zo klein is gefabriceerd. Voor de kenners: deze ketel beschikt over een TOP 22 / 28-3CE ZWB 23 en is uitgerust met een modulerende brander. Het minimumvermogen hiervan is 7,3 KW. Maar tot een maximumvermogen van 20,3 KW. Ook voor deze ketel geldt: energieverbruik klasse A en het vermogen bedraagt 22000 Watt. Het gewicht is 35 kilo en je krijgt 10 jaar fabrieksgarantie. Er zit geen montagemateriaal bij. Maar het is slim om het installeren uit te besteden. Of je moet heel veel ervaring en kennis hebben natuurlijk.

Bekijk deze CV ketel hier

Nefit Trendline 2 HR CW5 Combi-ketel

Ben je op zoek naar een handige combiketel voor de gaswand? Dan is dit een mooi exemplaar voor jou. Alles wij zeggen: CW label 5, warmtewisselaar aluminium, kwaliteitsklasse al-Si, gesloten uitvoering, open uitvoering mogelijk? Dan zeg jij: top apparaat! Of heb je er wat minder verstand van? Dan zeggen wij het voor jou. Het energieverbruik is niveau A. Zeer zuinig dus! En dat kun je straks positief in je portemonnee voelen. Dit product is 44 centimeter bij 69,5 bij 69,5. Je ontvangt bij deze combi-ketel een Nederlandse handleiding, waarmee je zelf aan de slag kunt. Je kunt het natuurlijk ook uitbesteden.

Bekijk deze CV ketel hier

Mikoterm eTronic 7000 Elektrische CV ketel 18kw

Wie op zoek is naar een heel goede en betrouwbare CV ketel, komt al snel uit bij dit mooie exemplaar van Mikoterm. De Mikoterm eTronic 700 is een heel betrouwbare en degelijke oplossing wanneer je jouw huis wilt verwarmen. Er wordt geen gebruik gemaakt van gas en koolmonoxide. Waardoor het ook nog eens een heel veilig apparaat is. Je kunt er namelijk geen koolmonoxidevergiftiging door oplopen. Wie duurzaam zijn huis wil verwarmen, kan deze ketel combineren met bijvoorbeeld zonnepanelen. Hierdoor wordt je huis goed verwarming, zonder dat het te veel energie hoeft te kosten. Er zit natuurlijk ook een warmte regulator op. Het hele apparaat is bestempeld met een A-label. En werkt volledig stil, waardoor je het niet hoort. Hierdoor is het ook een prettig apparaat voor kleine woningen of kantoren bijvoorbeeld. Het is gemakkelijk aan te sluiten, ook de besturen is eenvoudig. Er zijn geen gevaren met rookgassen. Het apparaat slijt langzaam en er is maar weinig onderhoud nodig. Ook is het apparaat niet storing gevoelig en is ‘ie voordelig in aanschaf. Om dit rijtje met voordelen af te sluiten, zouden we zeggen: het apparaat heeft een elegant design en een zeer hoog veiligheidsniveau. Ook kan het een indirect gestookte boiler voor bijvoorbeeld sanitair water verwarmen. Ideaal!

Bekijk deze CV ketel hier

 

Intergas Extreme 36

Deze CV ketel komt nog altijd als beste uit de test. Het is dan ook de CV ketel die door de Consumentenbond is uitgeroepen als beste CV ketel voor 2020. Deze CV ketel is erg zuinig in het gebruik, zowel als het aankomt op water als op elektriciteit. Je kunt voor een lange tijd vooruit met deze CV ketel nu hij gemaakt is van duurzame materialen. Doordat hij niet zo veel lawaai maakt zal je er geen last van hebben wanneer hij aan staat. Een prima CV ketel waar je een hoop plezier van zult hebben.

Bekijk deze CV ketel hier

Vaillant ecoTEC plus VHR 30-34 cw5

Op de tweede plaatst staat de Vaillant ecoTEC plus VHR 30-34 cw5. Deze CV ketel is ontzettend goed voor in huis. Door het lage geluidsniveau van maar 45 dB zal je hem nagenoeg niet horen als hij aan staat. Op de CV ketel is een handig LCD schermpje terug te vinden. Door dit scherm kan je alles goed aflezen, ook kan je hier de instellingen veranderen. Door de slimme thermostaat weet je zeker dat jouw huis op de goede momenten verwarmd zal worden. Hij is voorzien van een moderne uitstraling, dit maakt hem ideaal om ergens in huis te hangen.

Bekijk deze CV ketel hier

ATAG E352EC

Deze CV ketel mag dan wat ouder zijn, dit betekent niet dat hij slechter is dan de andere opties. Deze CV ketel is bijvoorbeeld voorzien van een Economizer. Dit houdt ook wel in dat de restwarmte gebruikt zal worden om het water verder op te warmen. Door deze functie zal je een hoop energie kunnen besparen. Kies je voor een CV ketel van dit merk dan krijg je ruim 15 jaar garantie. Dit laat wel zien dat je een uitstekende kwaliteit in handen hebt. Door de speciale Wifi verbinding kun je jouw thermostaat vanaf je telefoon veranderen.

Bekijk deze CV ketel hier

Remeha Avanta 28c CW4

Mocht je op zoek zijn naar een super zuinige CV ketel dan is dit de optie waar je voor moet gaan. Deze CV ketel behoort namelijk tot de energieklasse A. Het handige aan deze ketel is dat je de eTwist Thermostaat overal op afstand kunt bedienen. Dit maakt het mogelijk om de verwarming uit te zetten wanneer je op het werk. Er zijn meerdere modellen en groottes om uit te kiezen, echter heeft de CW4 het beste van alles. Ideaal voor de kleine of middelgrote huishoudens, altijd weer heerlijk warm water voor in huis.

Bekijk deze CV ketel hier

Baxi CBP-Matic 18 Pellet

Dit is een erg bijzondere CV ketel in verhouding tot de rest. Deze CV ketel werkt namelijk op pellets van hout. Het voordeel van deze CV ketel is dat je in aanmerking komt voor een aanzienlijke subsidie. Door de verbranding van hout zal je veel minder energie verbruiken dan bij een normale CV ketel. Daar komt bij dat deze CV ketel aan te merken is als volledig CO2 neutraal. Hiermee weet je zeker dat je de natuur op de juiste manier kan ondersteunen. Alsof dat nog niet genoeg is, is hij ook nog eens zelfreinigend. Scheelt je een hele hoop tijd bij het onderhoud!

Bekijk deze CV ketel hier

Koopgids: waar op letten bij een CV ketel kopen

Heb je na het lezen van deze blog zin om een nieuwe CV ketel aan te schaffen? Want dat betekent energieverbruik minderen, zuiniger warmte genereren en goed bezig zijn voor het milieu. Maar wil je een goede CV ketel kopen voor in huis dan is het verstandig om goed op de onderstaande zaken te letten. Door deze factoren mee te nemen zal je nooit fouten maken bij de aankoop.

  • Kijk naar het energielabel

Het is van belang dat je altijd goed stilstaat bij het energielabel van de CV ketel. De verkrijgbare labels voor een cv-ketel variëren van A+++ tot G. Label A+++ het meest zuinig in verbruik. Deze zijn natuurlijk wel het duurste om te kopen. Zie het echter wel als een investering. Door de bespaarde kosten heb je namelijk het geld er zo weer uit.

  • Kies een soort CV ketel

Er zijn verschillende soorten CV ketels waar je voor kunt kiezen. Als je een CV ketel zoekt die je alleen gebruikt om je huis te verwarmen dan is het verstandig om een soloketel te kiezen. Wil je een CV ketel die ook voor warm water zorgt dan kan je kiezen voor een combiketel. Het spreekt voor zich dat een soloketel goedkoper is dan een combiketel, al scheelt het niet super veel. Sta overigens ook stil bij de vraag of je een CV ketel wilt op stookolie of gas wilt hebben. Het voordeel van een CV ketel op stookolie is dat je geen extra kosten hoeft te maken als je een aansluiting op het gasnetwerk hebt.

  • Denk aan het geluid

Sommige CV ketels maken meer geluid dan andere ketels, hier kom je nu eenmaal niet onderuit. Als je de CV ketel toch in de schuur hangt maakt het niet uit als hij wat meer herrie maakt. Ben je echter van plan om hem in huis te hangen dan is het verstandig om te kiezen voor een CV ketel die wat minder herrie maakt. Vaak staat het wel onder de specificaties. Door hier op te letten voorkom je dat je je gaat ergeren aan het geluid van de CV ketel wanneer hij aan wordt gezet.