Beste Budget Zonnepanelen van 2024: De goedkoopste merken

Steeds meer mensen en bedrijven besluiten om zonnepanelen aan te schaffen. Erg goed natuurlijk! Het opwekken van energie met zonnepanelen is namelijk een stuk duurzamer dan het opwekken van energie met fossiele brandstoffen. Door de steeds groter wordende vraag naar zonnepanelen is het aanbod ontzettend gegroeid. De keuze uit zonnepanelen is anno 2020 heel groot. Dit ruime aanbod kan je misschien afschrikken tijdens je zoektocht. Daarom helpen wij jou een handje door de beste budget Zonnepanelen van 2024 op een rijtje te zetten!

Vergelijken is belangrijk!

Zonnepanelen vergelijken is een belangrijke eerste stap. Wees kritisch en kijk goed naar de voorwaarden van de verschillende maatschappijen. Let er ook op of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen én of je ze moet onderhouden. De prijs van het pakket zonnepanelen hangt erg samen met de vorm van jouw dak. Heb jij een plat of een punt dak? Lees je goed in voordat je iets bestelt, zo kom jij niet voor verassingen te staan.

A-merken?

Bij zonnepanelen is goedkoop vaak duurkoop. Daarom hebben wij niet alleen gekeken naar prijs, maar ook naar de kwaliteit, de garantie, de hoogte van het rendement en of het bedrijf financieel gezond is. Zonnepanelen zijn helaas altijd prijzig bij aanschaf. Daarom is het wel zo fijn als je dit kan terugverdienen. Een goede garantie en hoog rendement is dan erg belangrijk. De zonnepanelen liggen er natuurlijk niet voor de sier. Ze moeten de zonne-energie zo goed mogelijk vangen. De kwaliteit waaruit het zonnepaneel bestaat moet goed zijn en hier betaal je ook voor. Daarom is er een grote kans dat goedkope zonnepanelen geen hoog rendement behalen en snel kapotgaan.

Wat zijn goede merken?

Wat zijn dan wel goede merken? Die hebben wij hieronder op een rijtje gezet! Nogmaals het gaat hier dus niet om of ze bij aanschaf het goedkoopste zijn, maar vooral om het rendement, de kwaliteit en de garantie.

  • Canadian Solar;
  • Sunpower;
  • HT Solar;
  • JA Solar;

Alle vier deze bedrijven zijn financieel gezond en voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. Hierdoor krijg je goede garantievoorwaarden en een hoog rendement. Waar voor je geld dus!

Waarom voor zonnepanelen kiezen?

Ben je nog aan het twijfelen of je wel voor zonnepanelen moet kiezen? Hier een aantal voordelen aan deze manier van energie opwekken. Met zonnepanelen produceer je je eigen stroom en hoef je dus geen energiebelasting te betalen. Je kan je energiekosten voor 30 jaar vastzetten. Daarnaast maakt een zonnepaneel geen geluid en zijn ze makkelijk in onderhoud. Met zonnepanelen ben je niet meer afhankelijk van fossiele brandstoffen. Deze schone en duurzame energiebron heeft geen nadelen die andere duurzame bronnen wel hebben. Genoeg redenen om over te stappen op zonne-energie dus! Ook bedrijven kiezen steeds vaker voor zonnepaneel. Zo heeft Schiphol laatst in samenwerking met Eneco zesduizend zonnepanelen geplaatst op het dak van een parkeergarage. Deze energie wordt gebruikt voor de verlichting en de elektrische laadpalen. Zo draagt iedereen zijn steentje bij aan de verbetering van het milieu!