Besparen op je energierekening: 3 tips

Besparen en maandelijks een fijn extraatje overhouden, heerlijk toch! Vaste lasten nemen vaak een aanzienlijk deel van de maandelijkse kosten in beslag. Zie het besparen dus als uitdaging en ga voor het beste resultaat. Wij geven jouw 3 handige tips!

1# Weeg verschillende abonnementen goed met elkaar af

Bedrijven waar abonnementen het verdienmodel zijn, maken het afsluiten van een contract bewust interessant en enorm gemakkelijk. Iedere abonnee betekent namelijk extra maandelijkse inkomsten. Waar op het eerste oog een abonnement ‘goedkoop’ lijkt, neemt een opstapeling van goedkope abonnementen toch een behoorlijk deel van je maandelijkse lasten in. Voor je het weet zit je verstrengeld in een jungle van onoverzichtelijke abonnementen die eigenlijk overbodig zijn. Zet voor jezelf al je abonnementen op een rijtje en streep weg welke eigenlijk overbodig zijn.

2# Werp een kritische blik op je abonnement

‘Vaste lasten’: om je lasten te voldoen, betaal je maandelijks een vast bedrag. Voor velen is dit een standaard bedrag dat al jaren vaststaat. Werp een kritische blik op je abonnementen. Trek ieder jaar een vrij dagdeel uit om je huidige abonnementen uit te pluizen. Waar je energieleverancier bij afsluiting de goedkoopste was, kunnen er nu veel goedkopere spelers op de markt zijn. Verder geven energieleveranciers aantrekkelijke welkomstcadeaus bij afsluiting van een jaarabonnement.

3# Zorg voor goede isolatie

Isoleren wordt vaak gezien als een dure en overbodige zaak. Toch laat de juiste isolatie je energierekening flink dalen en de waarde van je woning stijgen. Bovendien wordt je woongemak er door vergroot. In de zomer blijft het lekker koel en ’s winters heerlijk warm. Verder hoeft isolatie geen grote investering te zijn. Hieronder een aantal effectieve opties:

  • Schaf plissegordijnen van Veneta.com aan. Deze hebben, door hun unieke honingraatstructuur, een isolerend vermogen.
  • Check kozijnen op scheurtjes en maak deze dicht met purschuim.
  • Zorg dat alle kieren onder deuren afgesloten zijn met tochtstrips.
  • Houd je raamdecoratie als een rolgordijnen verduisterend zoveel mogelijk gesloten en zorg dat je kant en klare gordijnen niet voor de radiator hangen. Dit blokkeert de warmte.

Wees geen dief van je eigen portemonnee, begin met besparen op je vaste lasten!