Alles wat je moet over hoekkeukens

Bij het kopen van een nieuwe keuken is de keukenopstelling een van de belangrijkste keuzes die je moet maken. Dit is immers de basis van je keuken. Het kan best lastig zijn om te bepalen welke keukenopstelling geschikt is voor jouw keukenruimte. Een van de keukenopstellingen waar je uit kan kiezen is een hoekkeuken. In deze blog vertellen we je welke kenmerken een hoekkeuken heeft en wat de mogelijkheden zijn.

Wat is een hoekkeuken

Deze opstelling heeft, zoals de naam al verraadt, een hoek en wordt dus ook in een hoek van de ruimte geplaatst. Deze hoek wordt gecreëerd door twee keukendelen die haaks op elkaar wordt geplaatst. Doordat je een extra keukenblok hebt ten opzichte van een rechte keuken, creëer je extra werk- en opbergruimte. Mocht je een compacte ruimte hebben en een rechte keuken te klein vinden, dan is een hoekkeuken een goede optie. Deze opstelling neemt namelijk relatief weinig ruimte in.

De mogelijkheden

Hoekkeukens bieden vele mogelijkheden. Zo kun je voor verschillende afmetingen en verhoudingen kiezen. Vaak wordt er gekozen voor een korter en een langer keukenblok, waardoor er een L-keuken ontstaat. Maar je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor twee keukenblokken die even groot zijn. Daarnaast kan je de indeling van de keuken helemaal zelf bepalen. Zo is een le mans kast in de hoek van de keuken erg populair. Dit is een systeem waarbij je het volledige plateau van de kast kunt uitdraaien. Deze kasten worden vaak gebruikt voor het opbergen van pannen.

Verschillende opstellingen

Naast dat de afmetingen en verhoudingen van de keuken kunnen verschillen, zijn er ook nog andere opstellingen mogelijk. Zo zien we met regelmaat dat er gekozen wordt om een kookeiland of keukenbar toe te voegen aan deze opstelling. Bij een compacte keuken is voornamelijk een keukenbar een efficiënte toevoeging. Je creëert namelijk extra zitplekken en werkruimte. Een kookeiland neemt relatief veel ruimte in. Deze zijn dus vooral geschikt voor open of grote keukens. Het voordeel is dat je aan vier zijden kunt koken en zo dus meer werk- en loopruimte creëert.

Complete ontzorging

Bij Kitchen4All zijn we er om je compleet te kunnen ontzorgen. Of het nu gaat om het uitzoeken van een nieuwe keuken of dat je graag inspiratie op wil doen, wij staan voor je klaar. Heb je een keuken gevonden die helemaal bij je past en heb je deze gekocht? Dan komen we deze, gratis, bij je thuis afleveren. We kunnen daarnaast ook de keuken voor je monteren. Zo hoef jij je nergens zorgen om te maken en kan je volledig gaan genieten van je nieuwe keuken. Wel zo fijn!