5 redenen waarom een spelletjesavond het nieuwe uitgaan is

De laatste tijd hoor je vaak dat jongeren en jongvolwassenen ervoor kiezen om spelletjesavonden te houden in plaats van weer de zoveelste zaterdag door te brengen in de vaste stamkroeg. Zou je kunnen zeggen dat ze ‘oud en saai’ zijn, of is het juist heel slim bekeken? Wij hebben 5 redenen op een rijtje gezet waardoor wij vinden dat zij het heel erg slim hebben bekeken!

Het activeert je brein

Stel je voor: je bent al uren met je vrienden aan het risken (ja, tegenwoordig is het een werkwoord geworden) en je wordt vanuit 3 verschillende kanten aangevallen. Wat doe je? Risk is een strategiespel dat al jaren door jong en oud wordt gespeeld en het doel is vrij simpel: het veroveren van vijandige gebieden. Dit doe je door een leger op te bouwen, de troepen te verplaatsen en het gevecht aan te gaan met je tegenspelers, ook wel je vijanden genoemd. Om dit voor elkaar te krijgen, is het van belang dat je een goede strategie voor jezelf opzet en hiermee stimuleer je je hersenen om je denkvermogen te verbeteren.

Sociale interactie

Krijg je weleens van die opmerkingen van je ouders, familie of vrienden dat je de laatste tijd minder gezellig bent omdat je alleen maar boven op je kamer zit? Een potje skip-bo of Quixxen brengt altijd gezelligheid en goede gesprekken met zich mee waardoor je je je gezonde dagelijkse sociale prikkels ook weer binnenkrijgt! Je kan er ook voor kiezen zelf een verhaallijn te verzinnen om een spannende avond door te brengen in Wakkerdam en het mysterie op te lossen wie de boze weerwolf is, is het jouw buurman of degene die recht tegenover je zit en er erg verdacht uitziet?

De verliezer blijft niet ongestraft

Maak je spelletjesavond nog leuker en spannender door eigen regels aan het spel toe te voegen. De regels van het spel Uno kun je vrij makkelijk veranderen door bijvoorbeeld te zeggen dat een ‘pak 2 kaarten’ strafkaart niet op een ‘pak 4 kaarten’ strafkaart mag of dat wanneer je 2 dezelfde kaarten hebt, je die tegelijkertijd op mag gooien. Of degene die 5 potjes verliest, moet voor straf 30 seconden op zijn handen staan. Je zou zelfs kunnen zeggen dat je spelletjes in sommige gevallen met een alcoholisch versnapering kunt combineren, maar wel met mate natuurlijk.

Vierkante ogen

Smartphones en tablets hebben tegenwoordig de functie ‘beeldschermtijd’ ontwikkeld die je laat zien hoelang jij op jouw telefoon zit te scrollen en voor sommige mensen kan het vrij schokkend zijn hoeveel zij doorbrengen achter een scherm. Hoewel een serie bingewatchen ook harstikke leuk is, jouw ogen vinden dat misschien minder leuk. Kies er een avondje voor om in plaats van op de bank te hangen de spelletjeskast open te trekken en kies een leuk dobbelspel uit. Ben je in je eentje, zou je voor een ouderwets denkspel kunnen kiezen of die o zo leuke Rubiks Kubus die je nooit helemaal hebt kunnen oplossen..

Spelletje spelen? LEUK!

5 redenen zijn eigenlijk te weinig, we kunnen nog veel meer redenen verzinnen om een spelletjesavond te houden want tafelspelletjes zijn gewoon hartstikke leuk! Trommel je vrienden en familie bij elkaar op, zet de snack’s klaar en gaan met die banaan! Heb je niet meer echt leuke spelletjes in de kast liggen? Wij bij Top1Toys hebben een ontzettend uitgebreid spelletjesassortiment voor je klaar staan om jou een topavond te geven!